Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 4 decembrie 2018

PRIN ȚARA SFÂNTĂ - 5 ZILE + 2 ORE (I)




PRIN ȚARA SFÂNTĂ -  5 ZILE + 2 ORE (I)

Visul oricărui creștin al planetei este să ajungă, măcar o dată în viață la Ierusalim, locul nașterii religiei sale, așa cum visul oricărui musulman este să ajungă la Meca.
 De sute și sute de ani, începând cu sec. al IV-lea, milioane de pelerini au început drumul lung, plin de pericole, spre Muntele Templului. Mulți au pierit fără a-și împlini dorința arzătoare, alții au reușit și, pe viață, au căpătat și s-au mândrit cu titlul de hagi.
În aceste locuri ale Orientului Apropiat, vitrege traiului, Iisus Hristos, trimisul special al lui Dumnezeu, a reușit într-un timp incredibil de scurt să resusciteze programul Homo sapiens sapiens (3) aflat într-o accentuată decădere morală.
Adepții extratereștrilor antici, anumiți extratereștri fiind, de fapt, veghetori ai Marelui Manager, susțin că suntem parte a celui de al treilea program de acest gen. Cele anterioare, ajunse la stadii superioare actualului, au dispărut ca urmare a unor cauze care au dat naștere la tot felul de speculații, existând sute de cărți pe această temă. Scrieri străvechi vorbesc de războaie devastatoare cu arme pe care noi, terrienii de azi, le tot dezvoltăm de câteva decenii. 
Uneori, mă gândesc cu groază la ce s-ar putea întâmpla dacă ele ar încăpea pe mâinile unor paranoici. Din ce în ce mai mulți pe fața pământului !
Arheologii și căutătorii de artefacte aduc tot mai multe dovezi ale existenței unor tehnologii, pe care noi, actualii pământeni, eram convinși că le-am descoperit abia de un secol-două, când de fapt ele existau cu mii și mii de ani în urmă ! Astfel, vorbele înțelepte ale Ecleziastului se confirmă tot mai mult: „Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce  s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.” (Cap.I/9)
O repetiție continuă pe spirala evoluției speciei umane.
Programul Homo sapiens sapiens (3) a demarat acum cca opt mii de ani. Evreii vorbesc de anul 5799 de la facerea lumii, crearea lui Adam, iar noi, creștinii, suntem în anul 7526 (în anul 5508 născându-se Iisus Hristos). Alte religii dau date, în funcție de calculele „specialiștilor” lor. Însă, mai toate religiile merg pe ideea că Cineva a venit și ne-a făcut „oameni” !
Sunt și indivizi convinși că sunt urmașii primatelor, apărute ca urmare a evoluției microganismelor din „zupa” primordială (v. Darwin). E treaba lor !
Personal, sunt adeptul creării în mod premeditat a omului de către echipa căreia îi spunem simplu Dumnezeu (= Elohim exprimând, de fapt, un plural de persoane) și căreia îi datorăm segmentul de viață pe care îl petrecem liberi pe Terra. Unii chiar prea liber, nesocotind regulile generale ale programului. În miturile astrale se vorbește și de o echipă de 200 veghetori coordonați de Semyaza !
La început, fiabilitatea „robotului coloidal” era mare (Adam – prototipul – a trăit 930 de ani; Matusalem – 969 de ani; Noe – 950; Set – 912 ș.a.m.d.). După decăderea morală a omenirii, Dumnezeu a decretat „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să fie o sută douăzeci de ani !" (Facerea VI/3). Să ne amintim și de sancțiunea divină din preajma Mării Moarte, legată de Sodoma şi Gomora (pedepsite exemplar pentru desfrâul care cuprinsese cele două cetăţi) sau de potopul, când Noe a avut misiunea să salveze speciile Pământului, dar nu și oamenii.  
Astfel, Moise atinge doar vârsta standard de 120 de ani. Condiția atingerii noului segment de viață constă, însă, în respectarea „dietelor” și poruncilor prescrise în Cartea Cărților (Pentatehul - primele cinci cărţi ale Bibliei) primită de Moise pe Muntele Sinai. Nu-i deloc întâmplător, aceste prime cinci capitole sunt întâlnite în cărțile tuturor marilor religii.
Ulterior, este cunoscut faptul, Biblia a fost completată cu noi capitole, toate fiind creații umane.
Noul program, lansat de Dumnezeu prin Iisus Hristos pentru creștini, la musulmani prin Mahomed ș.a.m.d., care se derulează sub porunca generală „Iubește-ți aproapele !”, nu e deloc ușor de urmat. Să ne amintim că au fost probleme chiar de la început. Vă amintiți ? Până și Petru a dat semne de neîncredere !...
Abia după pogorârea Sf. Duh (up-gradarea fizico-mentală), apostolii l-au urmat pe Iisus fără a mai cârcoti și au plecat la îndeplinirea misiunii trasate. 
*
Câteva informații despre tânărul stat Israel, parte din Țara Sfântă (în Torah Țara Canaan), care are graniță la nord cu Libanul, la nord-est cu Siria, la est cu Iordania şi în sud cu Egiptul. Cel mai bun vecin al Israelului este, cu siguranță, Marea Mediterană. În această privință ne asemănăm ! 
Pe cei 20.770 km2 (cam cât Banatul nostru) sunt 5 regiuni, Galileea, Câmpia Esdrealeon (Jezreel), Negev (zonă deșertică), Dealurile Judeea (altă zonă deșertică) şi Samaria, în care trăiesc cca 8 milioane de locuitori. 
82% în mediul urban !
Cel mai important curs de apă e Iordanul, (pe malurile căruia s-au format cele 12 seminţii ale lui Israel), ce izvorăște din Munţii Hermon, cei mai înalţi munţi din această parte a lumii. Mai sunt și trei „mări”: Marea Galileei, Marea Moartă şi Marea Roşie, fiecare cu legende  nemuritoare, cu mistere încă nedeslușite. Încă !
Sărbătorile evreieşti au date diferite faţă de cele tradiţionale, în lume: Roş haŞana (Anul Nou), după calendarul gregorian, cade între 6 septembrie şi 5 octombrie, Iom Kipur (Ziua Pocăinţei), între 15 septembrie şi 14 octombrie, Şukot (Tabernacolele), între 20 septembrie şi 19 octombrie, Pesah (Paştile / Trecerea), între 27 martie şi 25 aprilie, Yom haAţmaut (Ziua Independenţei), între 16 aprilie şi 15 mai, Şavuot (Săptămâni), între 16 mai şi 14 iunie.
Religia iudaică se bazează pe monoteismul etic, ţintind comportamentul moral al oamenilor, unul faţă de altul. Torah (Biblia iudaică) cuprinde 613 porunci, date lui Moise pe Muntele Sinai acum 3300 de ani: 248 obligaţii (afirmative) şi 365 interdicţii (negative), numărate de Rabbi Simlai (în sec. al III-lea d.Hr.), porunci / sfaturi care ating toate domeniile vieţii în timp şi în spaţiu. 
De reținut, 16% dintre evrei sunt ultrareligioşi, fiind împotriva creării statului Israel, care, spun ei, amână venirea lui Mesia ! 
Poporul ales al lui Dumnezeu, pentru tot felul de experimente, are un CV impresionant, o evoluție continuă în ciuda greutăților și a marilor încercări pe care le-au suportat cu stoicism de-a lungul mileniilor.
Am mai reținut. La evrei nu există certificate de căsătorie eliberat de stat. Sinagoga e cea care face acest oficiu, iar divorțul este o mare, mare problemă. Familia standard este cea cu minimum trei copii. Și mai e ceva interesant ! Mama este ce care dă etnia noului-născut. Un lucru făcut cu cap. Cunoaștem istoria zbuciumată a acestor locuri, cu lupte interminabile între neamurile locale sau cu cele venite de aiurea. Dușmanii dacă violau o evreică nu se puteau lăuda cu urmașul său deoarece era evreu ! Ceea ce crea mari rețineri în violarea femeile israelite, activitate curentă a oricărui dușman și, mai ales, a hoardelor migratoare.
Cum la fel de plastică este și concluzia: multe țări sunt frumoase, au bogății, păduri, ape … în schimb evrei afirmă mândri că bogăția lor este ... între urechi !
Statisticile, arată capacitatea intelectuală deosebită a multor evrei, educația fiind pe primul plan. Citind în fiecare zi, se ajunge la deschiderea tot mai mult a minții, preocupare uitată prin multe țări ale Pământului !
Astfel, Israelul a ajuns să aibă o industrie superperformantă, agricultură dezvoltată (au cumpărat pământ și din România cu prilejul săpării Canalului Dunărea - Marea Neagră), o dezvoltare a științei fără egal, iar armata e cea mai bine pregătită după cea americană.
Cu o istorie fabuloasă și un prezent în plină dezvoltare, nu ai cum rezista să nu dai curs sirenelor de a vizita acele locuri de început de lume. Mai ales că se anunța și o perioadă de liniște deplină. Și așa a și fost. 
Globalizarea, un proces obiectiv căruia nu te poți opune, deși sunt teoreticieni care bat câmpii cu grație de elefant pe acest subiect, are și multe părți bune, una dintre ele fiind accesul facil la locuri pe care, altădată, doar din cărți sau filme le puteai cunoaște.
Datorită agenției Bavaria Tour, am purces la acest pelerinaj incredibil. Spun incredibil, pentru că minunea a fost posibilă datorită ghidei Alina Duracell și a șoferului arab Assad, creștin ortodox, mândru de autocarul său. Mulțumiri !
Voi spune povestea mea pe îndelete însoțită de cât mai multe imagini. 
Doar o imagine valorează cât o mie de cuvinte ! 
Adevăr, zic vouă !
*
ZIUA I. Urcăm în prag de noapte în uriașa pasăre Airbus a companiei Blue Air, cu care am zburat, pot spune, de zeci de ori, fără a avea vreodată vreo pană de … cauciuc !
Ne lasă lin, în aplauzele pelerinilor, pe Ben Gurion, aeroportul din Jaffa, fratele siamez al capitalei administrative Tel Aviv, de unde ne preia, cu oarece peripeții, Alina. De ce ? Ochii sau comportamentul unei persoane din grup nu au fost pe placul cerberilor de la intrarea pe teritoriul israelit și a trebuit să dea zeci de minute, detalii privind scopul și durata vizitei.
Ajungem târziu în noapte în Palestina, cazarea fiind în Bethehelm la Paradise Hotel, proprietatea altui arab. Creștin ortodox ! Cina ne aștepta în cameră, dar cui îi mai ardea de masă ! Duș și la televizor ! Dezamăgire totală ! 5 (cinci)  posturi, deși era hotel de patru stele, cam cât 2-3 stele din U.E. BBC-ul, două posturi rusești, unul polonez și altul arab.
Ce mă voi face fără gafele cotidiene ale premierului-marionetă Veorica ?
Gata, aici, nu voi mai scrie tableta mea săptămânală ! Somn ușorShalom !

Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu