Wikipedia

Rezultatele căutării

miercuri, 13 noiembrie 2019

LANȚUL PROVOCĂRILOR


LANȚUL PROVOCĂRILOR

Ne aflăm în plin Caragiale. Candidații turmentați (=plini de ifose) au primit ceea ce meritau din partea celor 9.359.036 de alegători, care au înțeles dreptul lor de cetățean și obligația morală de a vota. Opt dintre „catindați” nu au obținut nici măcar voturile celor care au semnat susținerea lor !
Mă distrează teribil declarațiile perdanților, care dau voturile lui ... sau lui ... de parcă alegătorii lor ar fi oi ! 
Șase candidați au depășit pragul de 3%, și-și pot deconta cheltuielile de campanie: Klaus-Werner Iohannis cu 3.473.052 votanți (37,79% din totalul de 18.217.156 de potențiali alegători); Vasilica-Viorica Dăncilă - 2.051.369 (22,32%); Ilie-Dan Barna - 1.374.298 (14,95%); Mircea Diaconu - 814.414 (8,86%); Theodor Paleologu - 525.429 (5,72%); Hunor Kelemen - 356.928 (3,88%). Suma pentru decontări - cca 10 milioane de euro per candidat !
Deși televiziunile isterizau duminică seara cu titluri de genul „Răsturnare de situație”, „Mari surprize” etc. etc. pentru lelea Safta nu a fost nicio surpriză ! USR – brandul lansat la 21 august 2016, cu antemergătorul USB al lui Nicușor bate o tobă, a obținut locul al treilea pe podium, fără a se califica în finală. De ce ? Simplu ! Lipsa structurilor de partid în teritoriu ! 
Focul de paie la nivelul republicii și chiar al planetei s-a stins repede, deși mulți români, îndeosebi tinerii, au un apetit deosebit pentru lucrurile noi și strălucitoare. Tinerii, mereu scoși în față, nici nu prea s-au înghesuit la vot, deși e vorba despre viitorul lor ! Ce o fi în capul lor ? Lelea Safta spune că sunt „necopți” ! Se aprind instantaneu și se sting cu aceeași viteză.
Căutătorii de puncte negre au scos la iveală sau au inventat (!) tot felul de „nefăcute” ale liderului Ilie de la USR: Fapte nemărturisite la timp. Acum vor urma consecințele ! În mod normal, cine pierde alegerile își depune mandatul.
Doi candidați au fost votați, în mare măsură, doar pentru notorietatea lor artistică, respectiv intelectuală. Dacă nu erau susținuți de acele partide poate ar fi obținut mult mai mult ! Kelemen este mult sub numărul alegătorilor din propriul bazin electoral ! Și el ar trebui să facă pasul în spate !
Pe locul al II-lea a venit, cum era previzibil, deși și aici s-a isterizat mult de către mercenarii din presa „independentă și de atitudine” ! Răsturnarea de situație anunțată ca fiind iminentă nu a avut loc ! Veorica a apărut mândră, inconștientă de fapt. „Victoria” nu este a ei, ci a solidei rețele de partid din teritoriu. Ea a tras, în realitate, PSD-ul înapoi. Deși partidul nu a mai performat ca în celelalte alegeri, de-a lungul celor 3 decenii (era să zic 7), a reușit să o aducă pe Veorica pe mal ! Nu, la mal ! Deși, nu ar fi fost exclus !
La ședința de pomină a CEx PSD, cu rugăminți în „genunche” să nu-i părăsească, Vasilica le-a dat ordine clare baronilor să obțină în fiecare județ 50+1% !?! Lelea Safta îmi susură: „La cât e de inteligentă o fi uitat să precizeze pentru cine.” Hai, să nu fim atât de răi ! Oricum, va pierde alegerile și va trebui să-și dea demisia. Chiar dacă e la PSD și nu prea se fac acolo asemenea gesturi, de data asta va fi „ajutată” de tovarăși. 
Altfel, PSD dispare !
Pe locul I, previzibil din momentul anunțării că va candida pentru un nou mandat, s-a situat Klaus-Werner Iohannis. Tot lelea Safta a prezis !

Ce-a făcut Iohannis în ultimii 5 ani ?” întrebarea obsedantă a politrucilor feseniști la începutul anilor 90, a revenit în forță în această campanie electorală. Constat, cu stupoare, deși există atâtea surse de informații, trompetele pesediste din mass media și mijloacele de transport în comun la suprafață (în metrou nu îndrăznesc) se fac că nu cunosc activitatea președintelui Iohannis derulată pe parcursul primului mandat și trimit nonstop mesaje otrăvite, unele pline de umor. Îi dau tot cu „casele” și „copiii vânduți” ! gogoși râncede pline cu venin !  Vezi și pe https://www.youtube.com/watch?v=I4-5eBpRdfY&feature=share&fbclid=IwAR3VC8D1tJErOd5SuA7CiYxbnn35aybHLIXeyorFwvj6KjcVCR0eqTJ06oQ
Campania, în general, s-a apropiat mult de cele derulate în statele europene unde nu există un regim prezidențial. Mulți români habar nu au care-I diferența între regimul prezidențial și cel parlamentar. Ei cred că președintele României este un tătucă ! Total fals ! Atribuțiile președintelui în România sunt extrem de reduse. Dar e mai bine să te iei după televiziunile feseniste, decât să citești cele câteva rânduri din Constituție ! Și, mai ales, să le și înțelegi correct.
Unii acuză lipsa confruntărilor directe televizate între candidați. Ar fi fost un prilej pentru „iepurașii prezidențiabili” să-și ascută gheruțele pe spatele șoldanului. Un circ ieftin, pe care lumea civilizată nu-l mai înghite de mult timp. Ce te faci, însă, cu lelea Safta care și-ar fi dorit un spectacol de gală cu finaliștii. Să se distreze și ea cu perlele scoase de Dăncilă în „dezbaterea electorală” !?! Și ca ea sunt mulți doritori de circ mioritic. 
Neamțul a zis pas, îndreptățit și de faptul că a invitat-o de multe ori pe Veorica la Cotoroceni pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă românii și România. Vasilica a refuzat și a preferat să aibă ieșiri de târgoveață, cu nenumărate atacuri și insulte la adresa instituției prezidențiale.  Să nu fi știut Dăncilă că Iohannis este el însuși o instituție a României ? Ales direct de cetățenii români ! Biata de ea nici nu conștientizează că a insultat milioane și milioane de români care au votat în 2014 ! 
Degeaba aruncă acum, în spațiul mediatic, provocarea la o confruntare tv cu cel pe care l-a băcălărit. Ca la Videle. Neamțul are comportament de român. De la Sibiu. Nu răspunde la provocări sudiste. 
Activitate lui Iohannis este bine cunoscută de pe site-ul Președintele României - https://www.presidency.ro/ care oferă oricând informații oficiale, nu reinterpretate de mercenari, iar programul  următor, O ROMÂNIE NORMALĂ, este pus la dispoziție oricui e interesat pe:
   Stafful de campanie și activul de partid liberal s-a implicat responsabil în toată țara răspândind broșura cu programul și materiale de promovare. Astfel, electoratul a luat cunoștință de program și a înțeles mesajul președintelui.
   

Harta, altădată roșie, a devenit tot mai albastră.
Sunt mari șanse ca România să treacă la un nou tip de republică. Ar fi a IV-a în istoria țării. După republicile Populară, Socialistă, Fesenistă. Bineînțeles, dacă nu o adăugăm pe cea, de o zi lumină, din 8 august 1870, de la Ploiești !  
Cum spuneam, suntem în plin Caragiale, provocarea duamnei de Videle a dat naștere unui adevărat lanț de alte invitații. Liderul liberal, Ludovic Orban, de puțin timp, prim ministru al Guvernului României, a lansat, văzând insistențele candidatei Viorica Dăncilă provocarea la o dezbatere, dacă tot vrea fostul prim ministru să-și comunice „împlinirile” guvernamentale. Pe cele de europarlamentar (9 ani de trai nineacă) nu le-am aflat nici în ziua de azi ! 
Nu s-a răcit bine știrea provocării absolut îndreptățite a lui Ludovic și apare gogoașa consiglierilor angajați de PSD. Iese pesedista Firea, mai șarmantă ca niciodată, și-i aruncă liberalului mănușa de dantelă neagră, ca să-i amintească ce a făcut în nu știu care secol, mileniu … Cum lanțul nu avea veriga finală, apare Ciucu și o provoacă la o dezbatere pe … Firea, cea care a reușit marea performanță de a face talmeș-balmeș în administrarea Bucureștilor !
Cine-i Ciprian ? Ce-a făcut el în ultimii 5 ani ? O să aflăm în curând.
Până atunci, mai avem puțin până la finalul cu rezultat previzibil al celui de al II-lea tur al alegerilor prezidențiale. Să vedem ce „căldări cu zoaie” pregătesc cei din echipa de petarde și fumigene din Kiseleff pentru ultima săptămână de campanie electorală mioritică. La asta, sunt maeștri ! Cum vor motiva, însă, înfrângerea binemeritată ! Tot Soros e de vină ? Tot străinii și multinaționalele ? Tot trădătorii din propriul partid ?
Cum vor justifica găurile negre și împrumuturile aferente de miliarde și miliarde, lăsate în urma guvernărilor de „succes” ale lui Grindeanu, Tudose și, mai ales, cele ale coanei Veorica-Vasilica Dăncilă zis inteligența națiunii ?
Tot cu „drogurile” de la țărăniști și cu „mașinile de scris” de la liberali ?!?  
Lincoln a spus:

VOTUL – mai puternic decât GLONȚUL !

Câtă dreptate a avut ! Și de câți ani puteam rezolva cu „ciuma roșie” ? Se pare că nu cântasem destul Deșteaptă-te, române !... Acum se ridică blestemul.
*
P.S. Am un tânăr unionist care mă tot pisează cu mesaje de genul: „- Voi, românii, nu faceți nimic pentru reunirea neamului !” Din informațiile pe care le am, nu românii din dreapta Prutului n-ar fi de acord. Știu că au existat și se derulează zeci de programe de ajutorare a fraților de peste Prut, însumate în mult sute de milioane.
Marile probleme sunt acolo, în R. Moldova. Că doar actualii parlamentari moldoveni n-or fi apărut din neant !?! Acești rusofili au fost votați de cineva ! Iar la manifestările unioniste sau proteste nu prea am văzut mai mult de câteva mii de oameni.
Și-atunci te întrebi: - Oare cine nu vrea cu adevărat reunirea neamului ?
Vom vedea acum la căderea guvernului pro european de la Chișinău.
În Republica România, cât de cât, criza am rezolvat-o democratic ! 
Prin VOT.

ULTIMA ORĂ !

Iohannis a ținut o primă dezbatere cu jurnaliștii. A avut o prestație foarte bună. Spontan, la obiect, culmea, are și umor !
Consiglierii Veoricăi au avut proasta inspirației să o pună să declare că neamțul a avut cască. Pe FB a apărut și o poză trucată. Numai că în sală au fost fotografi care arată adevărul demontând rapid fake news-ul.


 - Poate aici, duamna Veorica !
- Chiar atât de jos ai decăzut, Vasilico ?
Toate bune !



prof.  Sergiu Găbureac

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu