Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 22 noiembrie 2019

DE CE ?


DE CE ?

Nu văd de ce trebuie să facă un candidat la președinție promisiuni ! 
Candidatul trebuie doar să ne asigure ca va respecta ceea ce-i cere poporul. În limitele Constituției (Cap. 2. Art. 80-101). „Art. 80 Rolul Președintelui (1) Președintele României reprezintă statul român si este garantul independentei nationale, al unitătii și al integritătii teritoriale a țării. (2) Președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate.” Că își cunoaște perfect atribuțiile. Atât și nimic mai mult ! De menționat că, între timp, majoritatea parlamentară fesenistă i-a îngrădit lui Iohannis și mai mult atribuțiile ! Câți români știu aceste lucruri ? Mulți cred că președintele e un fel de Ceaușescu ! Sau vor să fie !
Hai să fim cinstiți ! Ați auzit, în toți acești ani de președintele Germaniei ? Sau tot timpul de cancelarul (primul ministru) Angelika Merkel ? De ce ? Pentru simplu fapt, la fel ca și la noi, Germania nu are regim prezidențial.
Nu scrie în biata Constituție a României ca președintele să se comporte ca un scandalagiu, cum a făcut-o citez „javra națională”, Traian Băsescu sau să fie acoperitor al hoților cum a procedat citez „criminalul” Ion Iliescu sau laș ca Emil Constantinescu.
Realitatea arată că FSN (PSD+PD-L) a căutat tot timpul să-și subordoneze instituțiile statului, la fel ca în timpul comunismului, cel mai grav fiind atacul, tot mai accentuat în ultimii trei ani, la cea de a treia putere în stat – Justiția, cu complicitatea Curții Constituționale a României.
De fapt, infractorii feseniști au vrut să se salveze pe ei, nu țara ! O gașcă de politruci și securiști și ciolănarii aferenți.
Dosarul Revoluției nu e finalizat. De ce ?
Să ne amintim cine a făcut revoluționari cu nemiluita, când realitatea arăta clar că la nivel național au fost doar câteva mii de români, care au avut curajul să înlăture structurile comuniste asumându-și Puterea locală ?
În câte orașe s-a preluat Puterea înainte de evacuarea cuplului ceaușist ? Apoi, contrarevoluționarii FSN au avut nevoie de legitimitate. Astfel au cumpărat prin Lege (!) multe conștiințe, reducând la zero elanul revoluționar.
Pe parcurs, revoluționarii mai vocali și cei care cunoșteau dedesubturile au fost „neutralizați”. Dar, cei mai mulți au fost pur și simplu au fost cumpărați la bucată cu acea lege de mituire. De ce, nici la această dată, nu sunt publicate pe site-ul SSPR drepturile primite, în mod real, de fiecare beneficiar (mulți falși revoluționari) al Legii Nr. 341 din 12 iulie 2004, supranumită „a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977” ?
De ce au fost învrăjbiți revoluționarii între ei, unii fiind mai revoluționari decât alții ? De ce a fost asmuțită populația asupra revoluționarilor ? Toate astea nu au fost făcute întâmplător.
Astfel au rămas doar câteva organizații care au ținut steagul sus, luptând ca adevărul să iasă gol-goluț la suprafață. Un merit deosebit, altfel dosarul Revoluției ar fi stat îngropat lângă morții din cimitirul Eroii Revoluției, îl are Teodor-Doru Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie din București. În mai 2011, Teodor Mărieș a câștigat procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, demonstrând cum Justiția română, aservită FSN, a tergiversat ani de zile aflarea adevărului despre Revoluția și Contrarevoluția română. E timpul să aflăm adevărurile crude ale evenimentelor din decembrie 1989 și, mai ales, crimele și nemerniciile care au urmat în toți acești ani postdecembriști. Mă voi ocupa de acest aspect într-o tabletă viitoare. Tot vine aniversarea / comemorarea a 30 de ani de la acele evenimente sângeroase, în timp ce alte țări foste comuniste aniversează revoluții inteligente. De catifea.
Mulți români vor un tătucă ! Ei, aici, avem o problemă cu capul statului. Președintele României nu are rol de tătucă, el nu are atribuții semnificative pentru interiorul țării, ci mai mult pentru exterior. Repet: „Art. 80 Rolul Președintelui (1) Președintele României reprezintă statul român si este garantul independentei nationale, al unitătii și al integritătii teritoriale a țării.” 
Primul ministru, miniștri și parlamentarii sunt cei chemați să bată țara în lung și-n lat, să se întâlnească cu poporul, să le asculte păsurile și, apoi, să înainteze inițiative legislative benefice țării. Nu propriilor persoane, neamurilor și prietenilor lor, cum au făcut timp de 30 de ani.
Cică Iohannis nu a făcut nimic timp de 5 ani, trâmbițează mercenarii feseniști și super candidata analfabetă Veorica-Vasilica Dăncilă ! Serios ?
Cine a intervenit decisiv în atâtea situații de cumpănă pentru țară ? Cine a dat numeroase semnale privind asaltul găștii feseniste infracționale la anihilarea Justiției ? Cine a susținut cauza României în fața instituțiilor și organizațiilor internaționale, când Dăncilă strica relații cu lumea arabă (mutarea ambasadei) sau când, l-a ONU, România a ratat o importantă funcție ? Pentru unii, astfel de activități par minore, gândindu-se doar la burta lor și nu la țară în ansamblu !  Nu din cauza tâmpeniilor făcute de guvern și parlament am ratat intrarea în spațiul Schenghen ? Nu din cauza politicii lor falimentare a venit peste țară cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, urmată de creșterea tot mai accentuată a prețurilor ? 
Nu din cauza incompetenței lui Orlando, ministrul de finanțe pesedist leul a ajuns la un nivel de cădere istoric ? Iar acum, Veorica are nerușinarea să arate cu degetul spre noul ministru de finanțe liberal, crezând că poporul nu-și dă seama de efectul tsunami al măsurilor și împrumuturilor de zeci de miliarde făcute de guvernul ei și cele anterioare ! Tot feseniste.
Modificarea Constituției este mai mult decât necesară, deoarece în multe privințe are multe contradicții, premeditat introduse de „Frontul Salvării Noastre” (adică a lor), contradicții ce au favorizat multe decizii anapoda date de Curtea Constituțională (tot a lor).
Votul de duminică este decisiv pentru viitorul României !
Fiecare român cinstit se se prezinte la vot, fie pentru Iohannis, fie pentru Veorica. Doar leprele să stea acasă. 
A, nu-ți convin candidații din finală, te duci votezi și pui trei ștampile, ceea ce va spune foarte mult sociologilor, cât și candidaților. Exercită-ți dreptul fundamental de a alege și datoria de cetățean, nu stai acasă și clevetești ca un nemernic, căruia nu-i pasă de viitorul țării !
Încă un pas, România poate scăpa de comunismul-fesenist !
VOTUL – mai puternic decât glonțul !
IOHANNIS programul O ROMÂNIE NORMALĂ
 Citiți, analizați și, apoi, votați ! 
   
Să fie bine !



prof.  Sergiu Găbureac

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu