Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 14 mai 2020

(CO)VID LEGISLATIV



(CO)VID LEGISLATIV

După ce s-au făcut că lucrează, șefii Parlamentului României, Ciolacu și Corlățean, dau dovadă că n-au fost capabili să gândească în perspectivă.
Ca să-și mascheze impotența legislativă, când e vorba de interesul general, aruncă pisica pe guvern acuzându-l de depunerea cu întârziere a proiectului legii cu privire la Starea de alertă.
Când e vorba de interesul personal, reprezentanții Puterii în România, adică, Parlamentul, se zbat imediat să introducă pe ordinea de zi măsura legislativă care să le umfle buzunarele cu parale sau populistă, care să le aducă voturi.
Au stat chită pe lopată, vorba lelei Safta, parlamentarii aflați la Putere nefiind capabili să ia măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei în România.
Totul a fost lăsat pe umerii guvernului liberal, doar-doar acesta și-ar rupe gâtul. Cum au fost gestionate lucrurile în condițiile inexistenței stocurilor necesare și a fondului de rezervă a guvernului României, devalizat de ultimul guvern pesedist de tristă amintire (asta nu înseamnă că anterioarele ar fi fost mai breze), așa cum au părăduit bugetul țării în cei 30 de ani pe tot felul de miș-mașuri în interes personal sau prin măsuri populiste prin care au îndatorat la greu țara. Acum îi acuză pe liberali că se împrumută !
Dar, ce-ar fi vrut ? Cum să acopere găurile lăsate de Dăncilă și ciracii ei ?
Te lauzi cu creștere economică și-n aceleași timp s-au împrumutat cu miliarde și miliarde de euro ! Cum vine asta ?
Despre toate astea vom discuta intens în campaniile electorale ce se prefigurează după echinoxul de toamnă.
De bine, de rău, Guvernul Orban printr-o bună coordonare admnistrativă și o cooperare strânsă cu specialiștii României, atâția câți mai avem, după ce Băsescu i-a alungat pe cei mai buni, a reușit rezultate incredibile.
Degeaba urlă alde Badea la A3, că față de țările vecine stăm rău la Covid 19 ! Mirciulică uită că România are peste patru milioane de migratori. A fost suficient ca un million să revină rapid în țara mama din zonele puternic afectate, Italia, Spania sau Marea Britanie, ca sistemul sanitar românesc să trosnească din toate încheieturile. Cum știm cu toții comportamentul rrromânului, a fost necesar ca autoritățile naționale și locale să ia măsuri excepționale, starea de urgență, punând stavilă ieșirilor unor concetățeni.
În aceste condiții, România stă bine și față de țările vecine,
ca să nu mai vorbim față de țările cu sisteme de sănătate strong.
Ce face măria sa Parlamentul ? Se face că aprobă niște măsuri, pe care, apoi, le contestă la Curtea Constituțională a României. S-a văzut tot mai mult cine sunt ce-i, sub acoperire, de la Curtea Constituțională a PSD. 
Dacă nu contestă direct, PSD apelează la cadrele de bază numite prin diferitele structuri ale Justiției și, de ce nu, prin Avocatul Poporului
Vezi atacarea legii liberale de eliminare a pensiilor special. Tot felul de piedici, multe la vedere de a lăsat și mass media interzisă, lansate cu tupeu de lideri și purtători de vorbe ale patrulaterului roșu PSD-ALDE-PRO R-UDMR, dar și de așa ziși lideri de Dreapta, mai ales prin Dănuț. Care vede tot timpul paiul din ochiul liberalilor, nu și bârna din propriul ochi !
Atacurile tot mai fățișe la adresa execitivului liberal se întețesc, Ciolacu&Co. anunțând, deja, o moțiune de cenzură pentru darea jos a guvernului. 
Asta drept mulțumire pentru modul corect în care a fost gestionat cornoratul în România. Să nu credeți că aleșii roșii au stat degeaba ! E drept nu s-au gândit deloc la bine țării și să adopte o măsură legislativă privind eventuala stare de alertă, dar au depus moțiuni de cenzură pe numele mai multor miniștri sau au propus noi măsuri populiste.
Cel mai atacat a fost ministrul de finanțe, dar nu și-au dat seama cu cine se pun. Le-a administrat Florin Câțu o lecție pe care Puterea din Parlament nu o va uita curând. Însuși Ciolacu a avut cădere de calciu în fața camerelor de luat vederi. Vă dați seama ce coșmaruri au avut șobolanii după gafele cu legile trecute tacit ! Bineînțeles, legi în interes național ! Una și una ! Igen !
De frica opiniei publice, Parlamentul s-a strofocat două zile să facă praf proiectul de lege cu privire la starea de alertă, proiect depus până la urmă de guvernul liberal. Dar, de ce nu l-au inițiat, cum ar fi fost firesc, președintele Camerei Deputaților sau al Senatului sau liderii Puterii, în cele trei luni de lucru „online” de acasă ? De ce au lăsat totul pe umerii guvernului ?
Planul lor era simplu ! Credeau că guvernul se va prăbuși singur, ei știind că nu are asigurată finanțarea necesară pentru a ieși din situația economică.
Să nu uităm liberalii au fost practic împinși la guvernare la sfârșitul anului.
Bașca, a mai venit și Korona, spre bucuria ciumei roșii, care putea grăbi și ea căderea guvernului ! Acum asistăm la urletele pesedist-aldistă-pro-ristă + udemeristă, care trag cu tot arsenanlul propagandistic din dotare, ciuruindu-i pe liberalii care și-au asumat salvarea țării.
Atunci, am considerat gestul lui Orban&echipa ca fiind sinucigaș. Am susținut continuarea guvernului Dăncilă până la intrarea în faliment. Altfel poporul nu va crede în dezastrul produs de liota ciolănară pesedist-aldistă. 
În același timp, eram conștient că așa nu se mai putea continua.
Când a mai venit și pacostea SARS COV 2 peste biata țară, am zis, gata, s-a terminat ! Ei, n-a fost așa ! Primele două-trei săptâmâni a fost mai greu.
În ciuda a tot felul de atitudini neloiale ale unor state, colege din Uniunea Europeană, acestea și-au revenit rapid, echipa U.E luând măsuri tot mai benefice pentru trecerea cu bine a turistului asiatic Covid CoronaMiștocarii planetei, vor deconta la alegerile viitoare, pentru proasta gestionare a vizitei virusului ucigaș lăsând proprii cetățeni descoperiți în fața inamicului.
Urmează 3 (trei) zile în care poporul român va da măsura responsabilității individuale. Avem un vid legislativ privind comportamentul în aceste 72 de ore. Un weekend de foc ! Nu e vorba de o stare normală, ci tot pandemie este !
E drept, nu va fi nevoie de o declarație pe proprie răspundere. La purtător.
Răspunderea va fi, de data asta, a fiecărui cetățean în parte !
Nu porți mască pentru a nu te contamina, ci o porți ca să nu îmbolnăvești pe alții ! E un test, pe care mi-aș dori să-l treacă cât mai mulți români.
Regulile de prevenție sunt simple: păstrezi distanța fizică față de semenul tău, porți mască și te speli pe mâini cât mai des cu apă și banalul săpun.
Nu cum se spală pe mâini Ciolacu & compania de ciolănari de responsabilitățile față de poporul român.
Oare românii să nu fie în stare, ca până la adoptarea stării de alertă, să respecte sfatul medicilor ? Să fie, unii, chiar atât de proști ?
Următoarele 72 de ore vor fi un test al responsabilității !
Deșteaptă-te române !
S-auzim numai de bine și până marți stai mai mult acasă !


Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 


Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu