Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 8 mai 2020

DINȚII DE FIERĂSTRU și ASALTUL JAVRELOR




DINȚII DE FIERĂSTRU și ASALTUL JAVRELOR

M-am gândit, datorită mesajului unui chițocean de-al meu pe facebook, la teoria privind vârful pandemiei. Tot ni se comunică că nu am atins, încă, vârful și suntem pe o curbă ascendentă. Să fim calmi și să așteptăm coborârea versantului. Alți specialiști vorbesc că, pe plaiurile mioritice, ar fi o evoluție a pandemiei în dinți de fierăstrău.
Ca să definesc cum vine asta, am apelat la consultantul meu, lelea Safta, care mi-a explicat plastic situația. Pragmatică, cum o știți deja, lelea a apelat pentru exemplificare la instrumentul cu care tăiam în copilărie, împreună cu tata, lemnele lungi pe care le cumpăra și le aducea cu carul din pădure.
Sunt convins că cei mai mulți știți ce înseamnă o beschie
Atenție ! E vorba de beschie nu de dinții mărunți ai unui fierăstru liniar !
Curba este destul de vizibilă, dar mult mai lină. Pleacă de la dinți mici, la mijloc sunt cei mari și rari iar la final sunt, din nou, mici. Pe scurt, SARS COV 2, urcă și coboară până obosește și-și ia câmpii ! 
Serios vorbind, teoria asta pare mai periculoasă decât cea cu ascendent ridicat și descendent. Depinde cât de lungă e beschia ! 
Și, mai ales, cine lucrează cu ea ! 
*
Să trecem la cele cotidiene fapte ! Se întâmplă lucruri incredibile, afirmă mai toți, pe toate canalele ! Unii acuză nefondat PNL, alții acuză PSD&aliații ! 

Nimic mai fals ! Nu e nimic incredibil. Se petrec exact aceleași lucruri care au loc de 30 de ani. De câte ori tânăra republică fesenistă s-a clătinat zdravăn au apărut „oamenii de bine”. Javrele feseniste au avut grijă ca în momentele de cumpănă ale Republicii România a III-a să intervină oamenii lor puși din timp în locuri cheie.
A cerut mulțimea „fără comuniști” a apărut Făt Frumosul huilei cu gloata de ortaci și a apărat idealurile bandei lui Iliescu, adică ale comunismului ! O dată, de două ori, de câte ori a fost nevoie ! Până FSN a ieșit victorios în alegerile din Duminica Orbului. 
„- Păi, noi nu ne jucăm, tovarăși !” Și nu s-au jucat ! 
A mai curs ceva sânge prin Piața Universității, au mai dispărut niște protestatari prea vocali de pe scena vieții, și s-a făcut, oarecum, liniște. Fesenistă. Când a intrat România din nou în criză, au pasat guvernarea țărăniștilor, Puterea (parlamentul) rămânând însă în mâna lor. Cheia s-a rupt în broasca FSN cu ajutorul maestrului bișnițar Traian Băsescu. Lumea uită !
După ce mătușa Tamara și-a transferat averea în conturile de la Cornu, toarșu compromis a fost retras și pus la înaintare, același Traian Băsescu.
Ca om de dreapta ! O altă șmecherie pe care mulți au înghițit-o pe nemestecate. Lucrurile au intrat rapid în derapaj economic atât prin prostiile  uneltei PSD, Tăriceanu, cel cu aripile PL 93 sau PNL-AT ce fâlfâiau doar-doar dispare PNL, cât și crizei mondiale de la sfârșitul anilor 90.

Vă amintiți de Văcăroiu, prim ministru, în timpul căruia România fost devalizată la greu. Apoi, nouă ani (2008-2017) a fost președinte al Curții de Conturi. Cică a controlat administrația și investițiile în România, pentru a nu se fura sau cheltui banii publici aiurea. Se știe cum a fost admnistrată țara și ce s-a întâmplat cu iluzoriile investiții.
Un alt nume invizibil, Valer Dorneanu, vechi procuror comunist, a apărat cu dinții cauza FSN, fie ca avocat al poporului, fie din 2013 la Curtea Constituțională a României (CCR). A României ? Să fim serioși ! Cine s-a opus Legii lustrației în 1999 ? Valer Dorneanu în calitate de președinte al Consiliului Legislativ. Cine a blocat-o din nou în 2010 ? Tot Dorneanu în calitate de judecător la CCR.  Cine a blocat aplicarea punctului 8 de al proclamației de la Timișoara ? Tov. Dorneanu. Din cauza lui au ajuns atâția analfabeți prin posturi de decizie în biata Românie. Da, câte nefăcute nu a făcut tov. Dorneanu la comanda șefilor din FSN ! Uneori am impresia că el este realul capo di tuti capi al FSN (PSD&ALDE+UDMR). 
Lelea Safta dă din cap afirmativ !
E lung șirul nefăcutelor CCR culminând cu deciziile din această săptămână !
CCR declară neconstituționale amenzile pentru încălcarea regulilor stabilite pe timpul stării de urgență
Cine a încălcat regulile pe timpul stării de urgență ? Lelea Safta sau uncheșul Vasile, cum se tot făce caz pe televiziuni sau pe rețele de socializare ? Nu, dragilor, le-au încălcat doar șmecherii de jmecheri ! Ce-au făcut aceeași jmecheri, veniți din străinătăți pe unde i-au fericit pe păgubași ușurându-i de portofele și alte bunuri, aflați în carantină prin hoteluri, ați văzut la tv. Credeți că vor plăti pagubele făcute ? N-ar fi exclus ca statul român să le acorde o sumă pentru rele tratamente aplicate în perioada de carantină ! 
Iar cocalarii turbulenți să fie declarați disidenți ai pandemiei !  
Tot săptămâna asta, CCR a anulat Legea de abrogare a pensiilor speciale, proiectul propus de PNL și aprobat în Parlament.  
Tovarășii cu pensii speciale din CCR (vreo șapte la număr din nouă), cu Dorneanu în frunte, sunt vigilenți și urmăresc „să mențină un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pensiei pe baza principiului contributivității”.
Un rol important în această tărășenie a jucat Renate Weber, avocat al poporului, care a contestat urgent la CCR Legea adoptată.
Curat, avocat al poporului, coane Ciolacu !
Apropo, tot tovarășa Weber sesizează Curtea Constituțională, fiind de părere că se încalcă principiul separației puterilor în contextul stării de alertă, anunțată de președintele țării a fi după 15 mai a.c.  
Despre modul în care României a reușit gestionarea pandemiei, nu se discută mai deloc. Noroc cu aprecierile venite din străinătate ! 
Și asta în contextul stării jalnice a sistemului de sănătate și a visteriei goale lăsate de Guvernele PSD.
Javrele mârâie și latră fără nicio rușine ! Asta pentru că președintele și premierul nu le spune verde în față cât de nemernici au putut să fie ! 
Nu se rezolvă lucrurile cu apropouri când ai de-a face cu asemenea creaturi ivite din hrubele comunismului.  Astfel, cocalarii României vor sărbători curând la grătare, împreună cu aliații PSD&Co, victoria împotriva protecției asigurate de către autorități pe perioada pandemiei SARS COV 2. 
Frumoasă aniversare !
8 mai - 99 de ani de la înființarea înaintașului PSD în România !
Pe tot fondul ăsta de scandaluri interminabile, când ar fi nevoie de unitate națională ca să trecem peste pacostea adusă de cornorat, vine și decizia de la CEDO. Codruța Kovesi, cea alungată ilegal de la DNA, câștigă procesul împotriva României !
Credeți că tov. Dorneanu se simte cumva vinovat, pentru faptul că practic CCR i-a pus sula-n coaste președintelui să o demită ? Sau sluga Tudorel Fă Ceva, ajuns din nou rector de rector la Iași, împotriva voinței profesorilor și a studenților ?
De unde demisie de onoare la asemenea javre !
N-ar fi exclus ca lucrurile să se încingă rău de tot !
Până una-alta, mai avem o săptămână de comentat prin casă. 
Apoi, prin piețe, păstrând distanțarea socială !
 S-auzim numai de bine !


Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 


Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu