Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 30 august 2019

MINCINOASA CLASEI


MINCINOASA CLASEI

Ne-aducem aminte, cei care am făcut câteva clase, cum era în fiece clasă câte un turnător, câte un mincinos. Uneori, unul și același.
Așa că, nu trebuie să ne mirăm că în clasa politică mioritică există mincinoși și turnători. Cu duiumul. Iată, adevărate top-uri ale mincinoșilor clasei politice. 
La categoria bărbați number one rămâne pentru multă vreme de aici înainte, citez: „javra națională Traian Băsescu”. Bișnițarul (sic!) de la Anvers a reușit, e drept pentru puțină vreme, să mintă o țară cu jocul său „de dreapta”. De fapt, este parte a echipei păpușarilor feseniști instalați prin Contrarevoluția din 1989. Acum, Băselu joacă perfect rolul turnătorului în direct, la oră de vârf pe la televiziuni, mușcând orice apucă în calitate de ... europarlamentar. 
Mă întreb ce fel de jurnaliști avem de cultivă o asemenea loază politică ? În Occident un asemenea găozar era de mult timp ocolit și dat uitării. Dar nouă ni se prezintă circ cu orice preț ! Nu dezbateri serioase.
La categoria femei, până nu demult era concurență acerbă. Olguța a fost ceva timp pe treapta I, dar și Grapini sau Nicolai, apoi Carmen Dan ș.a. erau pe podium. Iată, acum a urcat, fără a mai putea cineva să îi ia locul, însăși, citez: „prim sinistra țării”, Veorica-Vasilica Dăncilă, jalnica apelantă la mila poporului și femeilor rrrromâne. Acum umblând după voturile boborului în ținute Coco Chanel și tocuri Louis XV, pe la hramuri și bâlciuri. Tradiționale.  În zbor spre Cotroceni !
Replica” dată prezidentului Iohannis, care a arătat limpede căile legale pentru rezolvarea crizei politice la nivel de guvernare, constituie o mostră de tembelism 100%. Dar, ce să înțeleagă tuta de la Videle !?!
Acest Guvern pe care domnul Iohannis îl consideră incompetent este același guvern lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, este același guvern lăudat de toate statele membre ale Uniunii Europene și de toți oficialii europeni pentru buna gestionare a Președinției Consiliului UE, același guvern care a crescut veniturile oamenilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale. Este același guvern care a obținut încrederea cetățenilor prin votul din 2016, pentru că acel vot a dat susținerea parlamentară pentru guvernul de astăzi. Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat”
Prezidentul a ieșit destul de târziu cu acuza de incompetență la adresa guvernării coaliției PSD&ALDE+UDMR. Acest lucru l-au spus, încă din primul an al actualei guvernări, toți specialiștii în economie în urma analizei programului superumflat de gogoși al lui Dragnea. 
Când coaliția PSD&ALDE schimbă două guverne și aproape o sută de miniștri cum ai vrea să-i spui ? Când ai dat de gard cu toate codurile, mai era de „deformat” cel poștal și totul era complet dat peste cap în România, cum vrei să fie caracterizată guvernarea Dăncilă ? Când, tu, Dăncilă, ai fost complicea bandei Dragnea, executându-i fără crâcnire ordinile, cum ai vrea să și se spună ? Albă ca Zăpada ? 
Te-a lăudat Trump, președinte tot mai de râsul planetei a treia de la soare ! Bietul Donald nu știe ce-i la el în țară darămite prin acest colț de lume ! Veorica a luat-o de bună cu lauda, neauzind de diplomație ! Să asculte, însă, ce spune Ambasada SUA și, apoi, să iasă la rampă, nu dorește !...
Madam Dăncilă se face că nu știe. Gestionarea Președinției Consiliului UE nu s-a făcut de guvernul Dăncilă, ci de o echipă de tehnocrați. 
Creșterea veniturilor oamenilor s-a făcut cu prețul deprecierii monedei naționale și a unei inflații record în Uniunea Europeană, fără sustenabilitate economică. De ceva timp, România deține primul loc la inflație, ca la multe altele de ordin negativ. Costurile uriașe, peste 100 de miliarde de euro, le vor plăti cu vârf îndesat copiii copiilor noștri. Au îndatorat România cu 30 de miliarde de lei numai în primele șase luni și au nerușinarea să sară la gâtul prezidentului ! Știți că prețul la covrigi a crescut cu 50% ? Nu mai vorbesc de alte preșuri. „De când mi-au mărit pensia, văd că nu-mi mai ajung banii, domn' profesor !” îmi tot zice lelea Safta.
Investiții ?!?! Unde sunt investițiile generatoare de locuri de muncă, de aducere de venituri la bugetul țării ? Cei 20 de kilometri de autostradă, începuți acum opt ani ? Noroc cu factorul privat, care aduce peste 80% din venitul bugetului de stat, altfel era jale cu bugetul generat de activitățile statului român. Se laudă cu investițiile locale ! Să vadă că ele sunt făcute, majoritar, de administrațiile liberale în 1.100 de comune și orașe, nu ale coaliției ! 
În privința alegerilor trecute, Dăncilă e chiar atât de redusă încât să uite că mai puțin de 20% dintre alegătorii țării au votat coaliția PSD&ALDE ?! 
20 %, a cincea parte, bieți alegători mințiți cu nerușinare și votul ciolănărilor din vremea nemernicilor !
„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia Guvern corupt. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea.”
 Veorica dă dovada prostiei totale. Chiar nu vede ce se întâmplă în instituțiile statului din toată țara ? Sau ea rezumă guvernarea doar la interiorul biroului ei de la Palatul Victoriei ? Nu vede, nu aude, cum autoritățile statului și poliția sunt mână în mână cu interlopii ? Nu știe cui dau miniștrii contractele cu statul român ? E chiar atât pe dinafară ? Nu se întreabă de ce nu mai vin marii investitori pe la poale de Carpați ? Doar micii ciorditori cu șpăgi grele. Sper ca prezidentul să nu tacă și să vină cu căruciorul cu probe.
„Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, aşa cum am promis în 2016”.
Susținere poate vor obține, la noi trădarea e la ordinea zilei. Vezi cazul „patrioatei de serviciu” Ramona Mănescu. Care Program de guvernare dus la capăt, când nici măcar nu l-au început !?! Care responsabilitate ?
„Avem un președinte care a reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori guvernul refuzând miniștri după bunul plac.”
Prezidentul a motivat de fiecare dată respingerea nominalizărilor de miniștri incompetenți, arătând proasta lor calitate, umană și profesională. Apropo, ce legi, favorabile poporului și dezvoltării țării, a respins președintele Ioahannis ?
„Dacă domnul Iohannis consideră că acest guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile, a generat una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a dus șomajul la un minim istoric și a crescut considerabil investițiile.
Repetiția finală are rolul de face poporul și rrrromâncele să lăcrimeze, nu face decât să o facă și mai ridicolă. Creștere de salarii ? Unde-i creșterea după numai un an de zile ? S-a spulberat. Creștere de pensii ? De ce s-a furat peste 10% din pensiile oamenilor prin neaplicarea Legii în ultimii trei ani ? Și are tupeul să vorbească de creștere ?
A scăzut șomajul, altă gogoriță imensă. Auzi, șomajul la minim istoric !
- Păi, madam Dăncilă, dacă nu plecau cei peste 4 milioane de români, știi cât era șomajul acum ? Au crescut investițiile ? Care investiții ? Să arate măcar un proiect național demarat de actuala guvernare, care nu e în stare nici pe cele vechi să le finalizeze, în ciuda recordului la creșterea economică ! 
Știe tuta asta cum se târăsc trenurile în România, cum sunt drumurile, ce se întâmplă în spitale, ce condiții de funcționare au școlile, ce corupție generalizată este în administrația centrală și locală, cum se comportă polițiștii patriei, cum își fac de cap hoții și interlopii ? Se laudă cu dezvoltarea localităților unde-i administrație liberală ? Păi, ce treabă are guvernul cu acele localități ? Acolo e meritul altui partid. Din Opoziție.
„Ce ne propune opoziția pe care el (Iohannis – n.n.) o încurajează ? Tăieri de pensii și salarii, eliminarea sprijinului pentru angajați, tăierea veniturilor specialiștilor din IT, renunțarea la dreptul de proprietate și conviețuirea în grupuri. Aceasta este viziunea președintelui pentru un guvern de succes ?”
Unde a citit ea astfel de programe ale Opoziției ? Pentru asta, tuta națiunii ar merita cu adevărat să fie dată în judecată de partidele din Opoziție pentru minciuni sfruntate debitate. 
„ Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor”, a conchis șeful Executivului.
Care demnitate ? Care curaj ? Care onoare ? Când ea, prim sinistra a fost sluga prea supusă a lui Dragnea pușcăriașul și clicii lui de mafioți ? Uită de gazarea și baterea sutelor de mii de protestatari ? De neaplicarea Legii pensiilor ? Până și la ultima ședință a coaliției FSN (PSD&ALDE) Veorica nu s-a abținut. A mințit flux continuu. Aștept 1 septembrie să vedem cu cât va sări leul și inflația odată cu aplicarea Legii pensiilor ! Orlando deja se pregătește de noi împrumuturi ! Asta înseamnă creștere economică reală ? Minciuni peste minciuni și boborul crede ! Săracul tot mai îndobitocit, trăind pe spatele altora. Vedeți că dispar ajutoarele sociale, dacă nu votați PSD ! 
Prezidentul KWI are toată dreptatea când spune că e necesară resetarea din temelii a Statului român. Lelea Safta susține asta de ani buni, dar parcă vorbește la pereți: „Partidul care va impune adoptarea unei Constituții cu o Românie cu regim prezidențial, nu struțo-cămilă cum e în prezent, restructurarea Parlamentului la 300 de parlamentari, a Guvernului la 15 ministere, a zecilor de agenții guvernamentale tocătoare de bani publici, reducerea numărului de bugetari naționali cu două treimi, iar bugetarii locali din administrație să dispară prin reforma administrativă pe regiuni și informatizare masivă a serviciilor cu cetățenii va avea tot respectul meu.” Pentru asta trebuie o nouă republică. Republica a IV-a ! Cu primele trei, populară, socialist și fesenistă, ne-am lămurit. Pe deplin. 
Să terminăm cu obezitatea de nesuportat a Statului clientelar român !
Se tot clamează venirea tinerilor. Păi, nu candidați tineri au venit și la alegerile trecute ? Și au dat cinstea pe rușine ! Văd că „noii tineri” (!) de la Uniunea Salvați România (USR), nu doresc preluarea guvernării în acest moment, extrem de greu pentru țară. De fapt, tineri sunt pe la toate partidele. Dar, după opinia mea nu trebuie să fie neapărat tineri, ușor de corupt, așa cum s-a dovedit în acești 30 de ani, ci oameni serioși cu multe realizări personale, profesioniști și morali. Asta trebuie unui stat puternic ! Democratic.
Cu astfel de tineri, care împing pe alții să scoată castanele fierbinți ale guvernării dezastruoase PSD&ALDE+UDMR e tare greu ! Halal, salvatori !
Vă dați seama cu cine avem de-a face ?  Asta ne mai trebuie ! Un nou FSN sub acoperire, cum a fost cu marea gulgută numită pompos PD-L, implantată premeditat pe Dreapta și care a ținut România pe loc încă 10 ani.
PS1. Iepurașii prezidențiabili s-au aliniat la linia de start în urma șoldanului. Și-au făcut apariția și clone ale păpușarilor feseniști. 
Bâlciul va continua, după cel de la Vaslui (sic!), cu noi numere senzaționale.
Se pare că talentele actoricești ale cabotinilor, inclusiv politici, vor domina scena dâmbovițeană cu noi numere de prestilimbuție. Stereo. 
PS2. De ce minciunile spuse de politicieni, de orice autoritate a statului român și la televiziuni nu sunt pedepsite prin Lege cu amenzi usturătoare așa cum se întâmplă în statele civilizate ale lumii ?
De ce jurnaliștii acceptă așa ceva și nu intervin pe loc ?
Avem în România doar doi-trei jurnaliști care își fac meseria, restul găozari (DEX - om lipsit de personalitate / influențabil / molâu) sau javre care dau cinstea pe rușine.

Trăiți, din plin, ultimele zile de caniculă. Autentică !


Al dumneavoastră Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu