Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 8 august 2019

IOHANNIS DIN PRIMUL TUR, SĂ FACEM ECONOMII ȚĂRII !


IOHANNIS DIN PRIMUL TUR, 
SĂ FACEM ECONOMII ȚĂRII !

Am participat la Consiliul Național al Partidului Național Liberal. În sfârșit, după lupte îndelungate, denumirea sub acoperire OPV3, a fost înlocuită cu sintagma Seniorii Naționali Liberali, prin modificarea articolului cu pricina din Statutul PNL.
Evenimentul central al după amiezii la Romexpo, în prezența a peste 3500 de liberali, a fost lansarea în cursa prezidențială, pentru un nou mandat, a președintelui Klaus-Werner Iohannis. 
Voi prezenta și comenta câteva citate din intervențiile avute la această manifestare.
Andrei Năstase, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, președinte și membru-fondator al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, invitat special la Consiliul Naţional al PNL Noi românii din Basarabia, cei care reprezentăm forțele politice și civice pro-europene și antioligarhice am învățat un lucru esențial. Atunci când democrația este anulată, este ucisă, rezistența este o datorie.” „ Un vot pentru Iohannis înseamnă un vot pentru Basarabia !”
GSM: Culmea, basarabenii s-au trezit înaintea celor din țară ! Evenimentele sunt acolo într-o derulare amețitoare. E o luptă care pe care. Amestecul lui Putin este tot mai evident.

Klaus-Werner Iohannis: Bine v-am găsit, dragi liberali ! Mă bucur să mă aflu alături de voi, mai ales ca astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România ! Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere.”
GSM: Într-adevăr, este o uriașă responsabilitate, mai ales că mașina fesenistă de propagandă funcționează la turație maximă. Se pune totul la bătaie ca Partidul Național Liberal să nu preia Puterea. Minciunile vor curge non stop pe toate căile și canalele posibile. Anul 1990 revine în forță. 
Vă dați seama ce se întâmplă cu toți șnapanii țării dacă vine Opoziția la Putere !?! O Opoziție maturizată.


KWI: Partidul Social Democrat a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă! Dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani.PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată.
M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. A fost o luptă pe care am dus-o în toți acești ani și la nivel european, pentru a salva credibilitatea României și a preveni prejudiciile imense care ar fi însemnat inclusiv bani mai puțini pentru țara noastră.
Prin acțiunile mele, ale voastre, ale opoziției parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetățenilor, am reușit să păstrăm nealterat cursul pro-european, transatlantic și democratic al României.”
GSM: Președintele a punctat de fiecare dată derapajele Puterii (PSD-ALDE+UDMR+minorități), dar stilul său laconic nu a fost înțeles de românii obișnuiți cu pălăvrăgeala tip Iliescu și gargara „acoperitului” Băsescu, fesenist pur sânge trimis pe Dreapta să distrugă PNL. Acum din colțul său călduț de la Bruxelles mârâie tot mai mult împotriva președintelui Iohannis, deși se dă prieten. Cunoaștem marfa !


KWI: „Românii cinstiți, care muncesc și plătesc taxe și impozite, așteaptă ca statul să funcționeze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse și pe decizie. Românii vor autostrăzi, vor servicii medicale performante, vor egalitate de șanse și acces la o educație de calitate, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice. /…/ Din păcate, nu există un buton magic care, odată apăsat, ar reseta statul român. Această reașezare este obligatorie, dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau și trebuie să îl facem împreună, iar alături de noi vor sta toate forțele politice care împărtășesc aceleași valori. Nu va fi ușor, dar, dragii mei, nu uitați nicio clipă - cel mai important aliat pe care îl avem este cetățeanul român ! /…/ Trebuie să reclădim scara valorilor care susține dezvoltarea oricărei societăți. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența, buna-cuviință ori creativitatea. Aceasta este viziunea mea pentru România !”



Vă spun de la început, soluțiile presupun multă muncă și multă tenacitate, dar știu că sunteți deja căliți și obișnuiți cu greul. Ați dovedit !
România poate deveni puternică și funcțională cu două condiții majore: prima, reconstrucția statului român pe fundamente corecte și, a doua, o economie sănătoasă, cu creștere durabilă, sustenabilă.
Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: dincolo de valori și principii, este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituții a statului român. Structurile învechite, care nu-și mai au rostul, nu mai au de ce să fie menținute. Cei care se dovedesc că nu își fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu !”
GSM: Atât de simplu, pentru cei inteligenți ! Însă la noi,  educația a fost legată de gard în ultimii 50 de ani și e foarte, foarte greu, dar nu imposibil ! Românii, când sunt mobilizați de cineva, fac minuni ! Au dovedit-o de multe ori de-a lungul istoriei. Așa au reușit Regele Carol I și primul ministru liberal Ion C. Brătianu să modernizeze țara. Istoria se poate repeta ! Totul e ca poporul să dorească acest lucru.

 KWI: „Trebuie să începem vindecarea României de rănile adânci provocate de PSD și ALDE în acești ani. Pentru asta avem nevoie de unitate, de viziune, de încredere unii în alții, de speranța că împreună putem duce România mai sus. Avem nevoie să fim deschiși către români, către toți românii din țară și din diaspora, care așteaptă un semnal de la noi – un semnal că viitorul poate fi bun, că nu toți politicienii sunt la fel, că există oameni pregătiți care pot să-i conducă onest, cu responsabilitate.” „Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, a României normale și îi voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generații !”
GSM: Un mesaj foarte clar, să vedem câți români îl vor înțelege și-i vor da curs. Să dea Domnul ca tot mai mulți români să înțeleagă uriașa șansă care se acordă unui popor foarte rar. Am ratat, în 1990, drumul țării, cei mai mulți alegând loazele bandei feseniste, urmașa PCR, cu fii și nepoții. 
Ludovic Orban: „Alegerile din 10 şi 24 noiembrie reprezintă un punct extrem de important în evoluţia viitoare a României. Preşedintele Klaus Iohannis are toate atuurile pentru a câştiga această bătălie: experienţa necesară, statura politică, anvergura, respectul, credibilitatea atât internă cât şi internaţională de care se bucură. A demonstrat în ultimii ani în care a fost nevoit să se confrunte cu un asalt al forţelor răului, conduse de o coaliţie de infractori care au atacat sistematic democraţia, drepturile şi libertăţile individuale, care au atacat fundamentele economiei de piaţă şi care au încercat să confişte România în folosul lor personal. Preşedintele României a stat neclintit, a stat în faţa acestui asalt şi a reuşit să le asigure acestor oameni care şi-au bătut joc de ţară o înfrângere colosală în cadrul referendumului alături de cetăţenii români.”
GSM: Iohannis a fost, de multe ori, singur în fața asaltului păpușarilor feseniști, boborul comentând în fel și chip pe după perdele. Doar Partidul Național Liberal l-a susținut necondiționat de fiecare dată.
LO: La propunerea mea pentru această funcție, pe care am prezentat-o și în cadrul Biroului Executiv este în persoană lui Rareș Bogdan. Trebuie să recunosc că este o promovare la excepțional. Sunt mulți colegi cu vechime în partid care au dus o bătălie în partid și care ar fi putut candida pentru această funcție. Am ales totuși această propunere pentru că promovările excepționale se fac după rezultate excepționale. Trebuie să recunoaștem că Rareș Bogdan a plecat de la măsuță lui, a abandonat cariera jurnalistică și a venit alături de noi pentru a candida la Parlamentul European. A fost o decizie importantă. Din prima zi, din momentul desemnării pe lista pentru Parlamentul European, Rareș Bogdan a fost timp de trei luni zi și noapte alături de mine, de colegi, de fiecare județ și a pus umărul la această frumoasă victorie a PNL. Din acest motiv îl propun și vă cer să îl votați în funcție de prim-vicepreședinte al PNL pe prietenul, camaradul și colegul nostru de luptă Rareș Bogdan.”
GSM: Rareș Bogdan a fost ales prim-vicepreședintele PNL cu 98% din voturi. Asta spune totul ! Succes !
Rareș Bogdan: „Primarii noştri vor recâştiga mandate şi vreau să îl rog pe fiecare preşedinte de filială, pe fiecare prim-vicepreşedinte, pe fiecare preşedinte de organizaţie locală, pe Ludovic Orban, pe Raluca, pe Iulian: nu îi primiţi în partidul nostru, ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local al PSD ! Nu au ce căuta în PNL. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientaţi, sunt îngenunchiaţi. (…) Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei. Zdrobiţi-i în alegeri ! Nu au ce căuta în casa noastră.”
„Acum un an şi jumătate păreau că vor câştiga, acum sunt praf şi pulbere, sub 15%, iar noi suntem în creştere şi vom fi şi mai puternici. Nu avem nevoie de nimeni decât de dumneavoastră şi de români, nu avem nevoie de niciun aliat astăzi, aliaţi îi avem pe bunul Dumnezeu şi poporul român. În jurul PNL şi pe condiţiile PNL se va face următoarea guvernare. Alegerile prezidenţiale sunt cheia viitoarelor alegeri.”
GSM: Aș merge și mai departe. Niciun fost ales, de la orice partid, să nu fie primit în PNL. Aș interzice migrația în timpul exercitării mandatelor. „Transferurile” să se facă doar cu o săptămână înainte începerii unei campanii electorale, plus obligativitatea avizului psihologic pentru candidați. Prea mulți au un comportament deviant și  spun lucruri trăsnite după ce sunt aleși.
Viorel Ponta:  Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual și a Programului de guvernare „Dragnea – Valcov” este singura acțiune concretă și pragmatică din această vară (propunerea este și realizabilă dacă Alde nu mai susține actuala formulă).
Toți „strigătorii” de la USR și susținătorii lor din țară și din străinătate vor în realitate să rămână Guvernul Dancilă – așa au un sac de box în care să dea mereu și ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016).
GSM: Fals ! Guvernul nu trebuie să cadă înainte de 1 septembrie. De fapt, Ponta are misiunea să salveze PSD-ul, retrăgând-o pe Vasilica înainte de a-și aplica promisiunea promisiunilor ! Astfel, boborul va spune că PSD nu a fost lăsat să-și aplice promisiunile. Nu ține, Viorele !
Viorica-Vasilica Dăncilă: Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean. Am zero toleranță pentru greșeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate și profesionalism, la erori de procedură și nerespectarea legii.”
Lelea Safta: „Târziu, Veorico, târziu ai dat-o la-ntors, după ce ai apărat hoții țării, dând ordonanțe peste ordonanțe. Ai dat cinstea pe rușine ! Aștept 1 septembrie să te ții de cuvânt și, apoi, demisia ! PSD&ALDE nu vor să apuce 1 septembrie cu acest Guvern, pentru a arunca vina propriilor neîmpliniri pe Opoziție ! ALDE se pregătește, deja, de încă o trădare, dar nu-i de mirare, așa au făcut permanent ca și UDMR !”
GSM: Ca de obicei lelea Safta pune degetul pe rană ! Nici pe falsa opoziție practicată de PMP și chiar de „noul” USR+ (cu cadre vechi de partid și securiști prin spatele cortinei) nu trebuie pus bază. Vor mușca din plin pe liberali în campania electorală. Strategie bine cunoscută din campaniile anterioare. 
GSM: Primarii liberali au dat numeroase lecții șobolanilor roșii puși doar pe căpătuială. Marile municipii (Oradea, Cluj-Napoca. Alba Iulia, Arad, Timișoara, Brașov, Sibiu ...) și multe orașe și comune și-au schimbat fața doar în câțiva ani de administrație liberală, devenind cu adevărat localități europene.
Felicitări tuturor liberalilor care s-au implicat în succesul alegerilor parlamentare, seniorii liberali având o contribuție deloc de neglijat !
De săptămâna viitoare la muncă pentru un nou succes al liberalilor în alegerile prezidențiale !  Urmează o nouă bătălie ! Deloc ușoară !
Caniculă ușoară !


Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !
Cu Ana, unul din fotografii „oficiali” ai Organizației SENIORII NAȚIONALI LIBERALI  a Partidului Național Liberal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu