Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 25 august 2019

BUGETARII


BUGETARII

Cel mai grav lucru pentru societatea românească a fost și este discreditarea bugetarilor. La ora actuală, în România, bugetarii sunt priviți ca paraziți pe spinarea poporului. Ceea ce este total greșit. Un stat puternic are nevoie de bugetari profesioniști.
La discreditarea bugetarilor a contribuit, din plin, politica dezastruoasă practicată de Partidul Comunist Român și urmașa, Frontul Salvării Naționale, formațiuni politice aflate la Putere în ultimii 50 de ani (1969-2019). 
Alegeri
Dată
Președinte
Prezență la vot
Prim-ministru
Partid
Reprezentare în Parlament
„Alegeri formale”

Nicolae Ceaușescu
99,99%
Ion Gheorghe Maurer (mar 19610-feb 1974)
Manea Mănescu (feb 1974 – mar 1979)
Ilie Verdeț (mar 1979 – mai 1982)
C-tin Dăscălescu (mai 1982 – dec 1989)
PCR
100%
66,6%
34%
30,7%
PDSR ulterior PSD
36,6%
37,34%
PDL
Independent
PSD
35,44%
9.12.2012
7.694.180
USL
Independent
68,22%
11.11.2016
K.W Iohannis
7.323.368 (39,79 %)[11]
45%
În ultimii 50 de ani, PCR a fost la Putere între 1969 și 1989, Frontul Salvării Naționale (FSN, FDSN, PDSR, PSD cu partidele lor balama PNL-AT, PL93, PD-L și ALDE + UDMR + minorități) între 1990 și 1996 și 2000 și 2019.
Unii vorbesc de CDR (1997-2000) că ar fi fost la Putere. Analizând rezultatul alegerilor, observăm o falsă Putere, deoarece CDR avea o reprezentare în Parlamentul României de doar 30,7%, fiind permanent controlat și sabotat de „forțele democratice” dirijate din umbră de FSN.  Mă contrazice cineva ?
Alții vorbesc și de scurta perioadă când un „lider” al PNL a fost prim ministru. De fapt, mulți confundă guvernarea cu a deține Puterea. Puterea e în Parlament nu la Guvern. În timp, acel prim ministru s-a dovedit a fi un fals liberal, fiind tot o unealtă a FSN, cum este și în prezent prin ALDE.
Despre perioada USL, nu putem vorbi, întrucât la puțin timp, cei doi feseniști „sub acoperire”, Viorel Ponta și Traian Băsescu, și-au dat mâna pe față îndepărtându-l rapid pe liberalul Crin Antonescu, iar în scurta perioadă a guvernului tehnocrat Cioloș, susținut majoritar de PSD (sic!), la Putere a fost, în fapt, tot Frontul Salvării Naționale.
În toată această perioadă, de 50 de ani, Partidul Național Liberal nu apare la Putere, de sine stătător, nici măcar un singur mandat. Tot timpul a fost torpilat. Ba că nu are oameni, ba că nu are program, ba că … orice, numai la Putere să nu fie ! De ce ? Deoarece numai doctrina liberală poate transforma societatea românească. A mai făcut-o și e predestinat să o mai facă ! Că vor sau nu șobolanii patriei, dornici doar de avantaje personale. 
Partidul Național Liberal a demonstrat acum, în orașele și comunele unde este la Putere (peste o mie de localități), în ciuda sabotajelor guvernamentale de ce este în stare prin primarii și consilierii săi;. Acele locuri sunt practic eliberate de fesenismul de sorginte comunistă.
Să revenim la subiect. Ce sunt bugetarii ?
Bugetarii sunt persoanele de care statul are nevoie, indubitabil, pentru a face ca instituțiile sale să funcționeze. Profesionist și responsabil. 
Fie că este ministru, fie că este gunoier tot despre bugetari vorbim. Lipsa unuia sau a altuia, determină grave probleme în societate sau comunitate. Nu e nicio glumă ! Ia să fie o grevă generală a gunoierilor și o să descoperiți, instantaneu, ce rol important au ! Așa cum au descoperit italienii la Napoli acum câțiva ani ! 
Atunci de ce se fac diferențe salariale la bugetari, dacă toți sunt necesari în buna funcționare a statului sau a comunității ? O primă cauză o constituie studiile. Sunt bugetari cu studii inferioare, medii și superioare. Normal, deoarece și activitatea este diferențiată. Dar, de ce sunt diferențe salariale în cadrul aceluiași palier ? Mă refer aici la salariul de bază fără alte beneficii. Funcții, sporuri, doctorate (!?!) ș.a.
Dacă toți sunt necesari, de ce sunt salarizați diferit în cadrul aceleiași categorii de studii ? Cum faci dovada că profesorii sunt mai puțin valoroși decât medicii ? Sau medicii față de un contabil sau un funcționar al Primăriei ?
Cei mai vitregiți salarial, în cei 50 de ani, au fost tocmai factorii civilizatori ai societății (preotul, cadrul didactic, bibliotecarul, cadrul medical uman sau veterinar, inginerul agronom) cu excepția milițianului / polițistului. Preotul a fost exclus din societatea comunistă, rolul său civilizator fiind recunoscut, vag, abia după 1989, dar nemaifiind un angajat al statului, ci pe post de asistat social. În rest, să se descurce ! Și se descurcă, slavă Domnului ! De aici, decăderea morală în rândul unor clerici din toate cultele existente în România: Accentul cade pe Biserica Ortodoxă Română (BOR) fiind majoritară. Ce face BOR pentru milioanele sale de credincioși este trecut sub tăcere de mass media, dar se mediatizează în exces când un reprezentant al ei care calcă strâmb. 
Cadrele didactice (învățători, profesori de școală general sau liceu) au fost plasate, tot timpul, la coada grilei de salarizare a celor cu studii superioare. Ei sunt factorul esențial în educarea unei națiuni. Unii s-au descurcat (meditații) în condițiile în care sistemul de învățământ lăsat de izbeliște a intrat în criză la sfârșitul anilor 70, tocmai prin dispariția fizică a cadrelor formate în perioada interbelică. 
Bibliotecarului public i s-a luat principala menire, de a asigura și livra informații la zi din toate domeniile activității umane. Biblioteca, din centru de informare a comunității, unde cetățeanul să găsească răspuns la orice problemă pe care o are de rezolvat, a devenit loc de „petrecere a timpului liber” totul reducându-se la lectura beletristicei ! Această instituție a fost cea mai torpilată de regimul comunist și neglijată premeditat, în multe locuri, de regimul fesenist. A se vedea refuzul informatizării și accesul online la informație prin această instituție milenară. Nu se voia și nu se dorește nici acum ca oamenii să fie informați, să se pregătească professional,  să afle realitățile lumii înconjurătoare. Atât comunismul, cât și fesenismul și-au dorit permanent un popor ușor de prostit și manipulat. Cum s-a și dovedit în ultimii 50 de ani când s-a format „omul de tip nou”. Un zombi autentic !  Apatic și cârtitor pe la colțuri, fără a se implica în lupta socială și politică. Și vrem progres ?!?  
La fel s-au petrecut lucrurile în sistemul medical. Aici, „descurcăreala” a luat proporții de masă, de la portar, soră medicală, asistentă, anestezist, medic. Cum intri în acest malaxor afli, de la ceilalți pacienți, cât costă intrarea în spital pentru ați vizita ruda sau prietenul (5 lei), schimbarea unui cearșaf (10 lei), cât dai asistentei (20 lei), anestezistului (una sută) sau medicului (de la 300 în sus). De fapt, în ultimii 50 de ani, mulți s-au orientat către sistemul de sănătate, nu din dragoste pentru cei aflați în suferință, ci pentru simplul motiv că pe lângă salariu mai pot umfla alte două-trei salarii din … ciubuc. La fel ca și în sistemul religios, cu mulți preoți fără har. Mă contrazice cineva ?
Milițienii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, prestigiul profesiei lor ducându-se de râpă încă din anii 50. Furturile din agricultură, silvicultură, industrie, servicii se petreceau în complicitatea cu ei. Iar polițiștii, urmașii lor de azi, continuă să dea cinstea pe rușine. Exemplu: Ei urmăresc prin piețe pe vânzători, în loc să meargă la furnizori. Cei care atacă, la drumul mare, tirurile sau iau de la țărani produsele la preșuri de nimic. Sub ochii lor s-au devalizat fabricile, uzinele și combinatele sub ochii lor se taie pădurile patriei. Mă contrazice cineva ?
Nu mai vorbim de funcționarii din agențiile guvernamentale, instituții și primării, vămi și fisc unde peșcheșul a fost și este la ordinea zilei. Aici e marea bubă a „democrației originale”. Ei puteau fi diminuați de ani buni prin simpla informatizare a sistemelor și serviciilor.
Cine credeți că au distrus primele sisteme informatice în anii 90 ? Cine le sabotează și în prezent ? Ați ghicit, tocmai ei ! Toate sistemele sunt corupte. 
Bineînțeles în complicitate cu cei puși să vegheze și, deseori, cu oameni ai serviciilor secrete unde se află trădători de primă mână a interesului național.
Nu mai vorbesc de membrii claselor muncitoare și țărănimea cooperatistă. Sclavi ai statului comunist. Ei se făceau că muncesc iar statul se făcea că-i plătește. Nu se pleca acasă fără ceva de la uzină, fabrică, abator, IAS sau CAP. Mă contrazice cineva ?
După 1990, agricultura se privatizează complet. Ce de furturi din fostele CAP-uri și IAS-uri au mai fost ! Țăranul i se dădeau voie să fure o țiglă de pe acoperișul grajdiului local, iar mahării își însușeau sute de hectare, tractoare și tot felul de utilaje. Mă contrazice cineva ?
Clasa muncitoare supranumerică dispare. Statul fesenist își ia mâna de pe ea. Apare șomajul de masă. Alți bani furați la greu cu reconversia. Mai mult sau mai puțin mascat. Statul fesenist în loc să încurajeze dezvoltarea mediului privat, îi pune permanent tot felul de piedici. Noroc cu aderarea la Uniunea Europeană și venirea investitorilor. Dar, între timp, peste patru milioane de români, cei mai harnici și în putere, părăsesc țara. Chiar la îndemnul președintelui de țară ! Un fesenist sub acoperire ce mima a fi de Dreapta. Javra națională care are misiunea să nu tacă nici acum !
Agricultura se află  într-un trend crescător, datorită inițiativei private și a sprijinului masiv al Uniuniii Europene. Industria și serviciile se dezvoltă datorită inteligenței micilor întreprinzători și a marilor investitori. Aceștia asigură peste 80% din veniturile la bugetul de stat. Mă contrazice cineva ?
Sistemul bugetar, național și local, a devenit tot mai obez. Sistemul de selecția a fost grav viciat și înlocuit încă din anii '70 cu sistemul PCR (pile, cunoștințe, relații). Neamurile analfabete comuniste și, mai ales, feseniste au fost și sunt angajate pe tot felul de funcții inventate. Grase. Numărul parlamentarilor a crescut aberant, ministerele s-au tot înmulțit cu miniștri și chiar prim miniștri analfabeți funcțional, agențiile au sporit, bugetarii paraziți ajungând la un număr incredibil de mare față de țările Uniunii Europene.
Suntem primii în Europa comunitară la nivelul bugetarilor care nu fac nimic. Frați, cumnați, surori, verișori și verișoare, amante analfabete, care au dus țara de râpă ! Doar iau lefuri grase pe spinarea producătorilor de venit la bugetul național sau local. A factorului privat.
 Prima măsură a noii Puteri după viitoarele alegeri parlamentare este reducerea la o treime a bugetarilor naționali. Parlament, guvern, agenții ... 
De bugetarii locali, autorități locale (primar, consilieri) și factorii civilizatori (preot, cadre didactice, cadre sanitare, poliție comunitară, ingineri agronomi) țara are mare nevoie. Ei trebuie aleși, însă, de comunitatea locală pe baza valorii, pregătirii și experienței individuale. Și dați afară tot de comunitate printr-un simplu referendum.
Avem mare nevoie de bugetari profesioniști ! Ei sunt, în fapt, servitorii poporului ! În sensul cel mai bun al cuvântului. Dar, bugetarii naționali trebuie reduși la o treime ! La fel și cu Parlamentul superobez și guvernul împănat cu analfabeți funcțional, inclusiv infatuata „duamnă” prim ministru. 
Nu-i nicio glumă, doar așa România poate ajunge la standarde europene.

Caniculă ușoară !


Al dumneavoastră Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu