Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 30 mai 2019

S-A CÂȘTIGAT O BĂTĂLIE !


S-A CÂȘTIGAT O BĂTĂLIE !

În ciuda șmecheriei practicată de marele manipulator de sondaje, știu de mult ce-i poate pielea, Ludovic, în sunete de mandolină, le-a interpretat cântecul de lebădă liderilor actualei coaliței. Și-a transformat, practic, porecla în renume. La percuție, USR !
Petarda roșie (PSD&ALDE+UDMR) se stinge lamentabil, agățându-se cu toate ghearele de Putere. Veorica a dat, deja, capul lui Codrin-Moțoc prostimii iar cel mai bun agent electoral al Opoziției (Sic!), capo di tutti capi al găștii ajunse aleator la Putere, a fost pus la răcoare. În celula pentru vip. Single !
Nici n-am știut că există așa ceva la Jilava !”, îmi șoptește înfrigurată lelea Safta. Cred că au făcut-o pe timpul pușcăriașului Năstase, alt „nevinovat”, acum preaspălat și cu vocea-i pițigăiată prin Agora, însoțit de dinozaurul Cozmâncă. Mă mir că nu și Hrebenciuc ! Auzi, grup de reflecție ! Wow !...
S-a demonstrat, la urne, că poporul român nu e chiar atât de ușor de prostit. Manipulările au curs cu nemiluita, ca să aflăm oficial, post factum, că produsele alimentare importate respectă toate cerințele comunității europene !
Ai naibii, controlori ! Sau, din nou, au luat șpagă grea !...
Odată cu mersul lui Daddy în duba de lux (!) la Jilava începe sfârșitul celei mai populiste perioade din istoria postdecembristă a Românei. Pe cele anterioare le cunoaștem. Știm cum au sfârșit. Soarele va străluci pe cer și fără gogoșile lansate de trompetele pesedist-aldist-udemeriste. România are încă o șansă să reintre în normalitate pe drumul European și al propriei evoluții. Pe celelalte le-am ratat cu voioșie. 
Din cei 9.330.178 de votanți (trei sferturi din alegătorii rămași acasă !), doar 1.417.083 au fost de acord cu hoția, nevotând la referendum. 
Pe viitorul președinte îl cunoaștem. Tot mai mulți au început să-i descifreze mesajele concise și la obiect. Despre asta vom avea, însă, o vară întreagă să tot discutăm.  
Câștigătorul acestor alegeri este Partidul Național Liberal, cu noua sa garnitura de politicieni, tineri și bine școliți, cu rezultate meritorii în activitatea de până acum. Mai sunt sunt pe acolo și câteva reziduuri, de care sper ca liberalii să se lepede cât mai repede. 
S-au întâmplat și unele lucruri ciudate. Sabotarea votului în diaspora românească de către Ministerul de Externe sau cum a ajuns o etnie să fie votată masiv în județe fără ei. Cică unii votanți, doar avem 40% analfabeți funcțional, au confundat sigla UNPR cu cea a ong-ului UDMR ! Rămâne ca organele abilitate să descurce ițele și să ia măsurile care se cuvin. Fie că vrea sau nu Carmen de la Interne, un dosar penal tot o paște !
USR-ul a făcut saltul așteptat. Nu este nicio surpriză, cum trâmbițează mass media. Din mai multe motive. Se știe, românii nu au cultul tradiției. Nu suntem ca englezii sau americanii care au, practic, două partide mari de sute de ani. Restul, bâz-bâz ! Apar și dispar ! La noi, dintotdeauna, a fost goana după noutate. De pe timpul pașoptiștilor, al coanei Chirița … iar ceea ce s-a întâmplat după înlăturarea regimului ceaușist este și mai elocvent. Nu e cazul să prezint dovezi. Mergeți prin târg și citiți firmele sau trageți cu ochiul la televiziunile de bârfă cotidiană. Cool !  
Dacă, în 2014, USR ar fi câștigat Primăria Capitalei credeți că mai era atât de votat de bucureșteni ? Bucureștenii nu au uitat nici cele două administrații liberale la București, sub control fesenist, care nu s-au ridicat la nivelul celor antebelice. Din contra, au lăsat multe cicatrici ! Sau înțelegerile pe sub masă a unor consilieri liberali cu cei ai PSD ! La care se adaugă zvonistica de clan.
Nu pot să nu remarc inteligența celor de la USR de a specula orice derapaj al Puterii feseniste și de a-și face loc cu coatele la tortul iluzoriu al Puterii. Au câțiva comunicatori pe cinste. „Un comunicator bun valorează cât greutatea lui în aur !”, tot lelea Safta. Până în momentul când se trece la proba practică ! Vezi cazul Băsescu, alt gargaragiu de primă clasă !
Nu-i atât de simplu să preiei o țară în prag de colaps politic și financiar ! Sfatul meu e să o lase mai moale cu alegerile anticipate sau cu preluarea guvernării imediate. Lăsați-i pe șobolani măcar până la sfârșitul anului. Să-și termine „benzina” . Așa doar se vor prăbuși definitiv. Au atâtea restanțe de îndeplinit încât nu cred că mai este cineva să le creadă promisiunile deșarte. Altfel, o să tot bată toba ! Parcă-i văd pe Ciuvică, Mirciulică și pastorul Gâdea cu spume la gură. Dacă erau lăsați să-și facă „programul” ar fi curs lapte și miere. Dacă nu cumva și A3 o va da la-ntors ! C-așa-i la noi !
Acum, feseneii își ling rănile și așteaptă să treacă tornada ! „Cum să nu crezi în semne ? Am văzut și una orizontală !”, îmi șoptește lelea văzând ce scriu.
Sunt mult mai multe personaje toxice, în coaliția aflată la Putere, decât ne putem noi închipui. Nu vorbesc doar de Nicolicea, Iordache, Mitralieră, Șerban, Vâlcov, Tăriceanu, Dăncilă, Vasileasca, Ciorbea, Carmen Dan, Cuc, Portofel, Arsene, Meleșcanu, Vosganian, Plumb, Hunor, Pop, Norica, Manda, Orlando, Buzatu, Andronescu, Bădălău, Grapini, etc. etc. etc. pe care presa națională sau locală (mai puțin) i-a tot tăvălit de-a lungul timpului.  
Pe val, se pare a fi marea noutate a sezonului: Uniunea Salvați România ! Bine fardată și înțolită cu lozinci și texte cu mare priză la electoratul în formare. Am zis „se pare”, deoarece, se știe, mioriticul se plictisește repede ! Abia îi aștept să preia Capitala ! La gargară sunt superbi, să-i tot asculți ! Să fie, însă, foarte atenți ! „Teoria ca teoria, da practica te omoară !”, tot de-ale lelei. 
Partidul Național Liberal s-a fript o dată și jumătate cu guvernarea. Controlați, de fapt, de feseniștii majoritari în Parlament. Acum, suflă și-n ciorbă ! Au aflat că guvernarea fără cucerirea Puterii e sinucidere curată !
Se întrevede o misiune extrem de grea, mult mai grea decât după înlăturarea lui Ceaușescu. E vorba de redresarea țării îndatorate peste măsură și punerea în făgașul normal a multor stări de lucruri: o nouă Constituție, reforma administrativă mult întârziată, depolitizarea administrației și a instituțiilor de stat, reducerea corupției, o nouă lege electorală europeană, regimul pensiilor speciale …
Românii nu mai au răbdare ! Sigur, țara se poate redresa, factorul privat este esențial, dar trebuie să existe atenție la orice derapaj. Acum, cel puțin o perioadă, coaliția aflată la Putere va mima democrația. A mai făcut acest lucru, după care va fi, din nou, pe cai mari ! Nu-i exclus să facă și câteva concesii Opoziției ! De fațadă.
 Atenție, PNL ! Atenție, USR ! Nu dați curs sirenelor de la partidulețe ! Doar voi împreună puteți salva România ! Încetați cu contrele, nu dați curs la învrăjbiri, tehnică practicată cu succes de feseniști, comportați-vă ca oameni politici, nu politicieni tip Cațavencu !
În sfârșit, s-a dovedit și la români zisa marelui președinte american Lincoln:
VOTUL este mai puternic decât GLONȚUL !
Deja, unii își închipuie că hidra fesenistă a fost răpusă ! Așa am crezut și-n 1996. Nu, dragii mei, mai sunt trei bătălii de dat și, apoi, începem reconstrucția țării. Până atunci cu ochii pe șobolani ! Mai avem trei bătălii și vom putea schimba și imnul după 30 de ani ! Parcă e prea mult de cântat întruna DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE  !

# Salutări din Piața Victoriei ! !


Sergiu Găbureac
0771 631.065

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu