Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 23 mai 2019

PETARDA ROȘIE


PETARDA ROȘIE

Ne aflăm pe ultima sută de metri. A fost o campanie electorală, în care presa mioritică a discutat despre orice în afară de Uniunea Europeană. De problemele cu care se confruntă, cele 28 de state. De pericolele ce o amenință.
Pentru media românească (!?!) mult mai importante sunt accidentele de orice gen (dacă mai e și un mort e adevărată fericire pe reporteri), furtunile (Wow, am avut și o tornadă românească !), incendiile, cutremurele (deși sunt sub 5o și nu prezintă absolut niciun pericol, sunt prezentate din oră-n oră), precum și orice altă aiureală decât problemele reale ale românilor vizând raporturile cu U.E. Din care facem parte de bună voie și nesiliți de nimeni.
De la găina cu pui vii, presa românească nu a mai evoluat. Din contra ! Nu poți vorbi la ora actuală de un post de televiziune de știri serios, ci doar de câțiva ziariști profesioniști. Îi numeri pe degetele de la o singură mână. În rest, mercenari, gargaragii, multă bârfă, multă țopenie și mult umor de toate culorile, inclusiv negru. Deși negru nu este culoare !
Am asistat și participat la diverse manifestări electorale. Am auzit tot felul de acuze aduse Puterii, confirmate de sondajele apărute.  România nu merge într-o direcție bună ! Culmea, am auzit din partea Puterii acuze aduse Opoziției că împiedică exercitarea guvernării țării !?! O aiureală totală ! N-au fost, însă, răspunsuri la acuzele îndreptățite ale Opoziției față de activitatea irațională a Guvernului dat de coaliția PSD&ALDE + UDMR, precum și a majorității parlamentare cu ordonanțe de urgență (!) și legi incoerente, pe care a trebuit, ulterior, tot Puterea să le tot modifice. De bune ce erau. Nu-i de mirare că aceste instituții se află pe ultimele locuri în toate sondajele la capitolul încredere. LND a ajuns la 7% încredere, dar asta nu-l împiedică să se viseze în Dealul Cotrocenilor !
Nu mai vorbesc de atacurile non stop la adresa Justiției. Marea realizare a pesediștilor fiind eliberarea a peste 10.000 de pușcăriași, introducând frica în comunitățile locale. În care, mai nou, se intră pe bază de parole. Ceea ce nu a reușit, însă, Puterea este albirea lui Liviu-Nicolaie Dragnea și scăparea lui de pușcărie. S-a încercat pe toate căile, dar, se pare, că mai sunt judecători verticali.
Pe acest fond, penalul național, care nu mai poate scoate capul în vreo localitate românească fără a fi înconjurat de jandarmi, care să-l ocrotească de iubirea poporului păcălit, găsește să lanseze minciuni peste minciuni, însoțite de promisiuni care de care mai aiuritoare.
Discursul său la mitingul de la Târgoviște e plin de mostre de delir autentic, cu puternice accente populist-naționaliste. „Nu mai vreau să avem în România carne tratată și în magazine cutii de lapte care nu au lapte.” Păi, stimabile, ce fac organele guvernului dăncilian abilitate să păzească sănătatea cetățenilor ! Sau preferă să ia șpăgi grase și bani pentru partid ?
Străinii ne vor răul și ne otrăvesc !?! Auzi, și te crucești ! Dar nu suflă o vorbă de biata roșie românească plină de nitrați ! Știrile privind otrăvurile din legumele românești sunt îngrijorătoare. Normal, deoarece inginerii agronomi au dispărut din sate. Cine să controleze, cine să îndrume și să protejeze sănătatea românilor din punct de vedere alimentar, când ai un ministru ca Daea ?
 Da, am modificat legi pentru că a trebuit să schimbăm legile strâmbe, să nu fie hotărâri date la comanda lui Iohannis și a serviciilor.” Serios ?!? Și atunci, cum se face că noile coduri contravin tuturor normelor europene ?
Credeți că are Iohannis ceva de spus ? Credeți că are vreun proiect de țară ? Nu, oameni buni, face gălăgie pentru a acoperi sunetul creșterii economice, sunetul scos de motoarele industriei și agriculturii, sunetul scos de creșterea pensiilor și salariilor. Este zornăitul banilor în buzunarele românilor. De ce credeți că face acest zgomot? Că oamenii să nu vadă că România se dezvoltă, România crește.”, mesaj ca-n filmele americane horror.
Va să zică, Orlando se împrumută continuu la dobânzi uriașe iar Dragnea vorbește de noi facilități (=pomeni), de noi investiții, se deschid zilnic șantiere peste șantiere, vorbește de „banii care zornăie în buzunarele românilor” (singur recunoaște, de fapt, că măririle trâmbițate sunt niște firifirici și nu bancnote serioase), de roșia salvatoare și lâna prespălată !
Noroc cu sectorul privat existent în România, altfel ar fi jale !
Cine mai crede gogorițele lansate de acest grup infracțional, care îndatorează țara tot mai mult cu miliarde de euro ?
De reținut, Partidul Național Liberal este singurul care a prezentat un program politic privind viitoarea activitate a europarlamentarilor săi. În rest, rilu-trilu, cu dăi și luptă, patria, românii, buzunare, gogoși ...
Parcă văd, după alegeri, casandrele vor vocifera că nu a existat niciun program al Opoziției ! La fel ca la precedentele alegeri.
Vom vedea duminică, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare și referendumul cine e cu infractorii și cine nu ! 
Bine că alegerile nu sunt peste o săptămână, când e Duminica Orbului !

VOTUL – mai puternic decât GLONȚUL !

# S-auzim numai de bine, că de rău ne-am săturat !


Sergiu Găbureac
0771 631.065

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu