Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 4 ianuarie 2013

NICI MAYAŞII NU MAI SUNT CE-AU FOST !






NICI MAYAŞII NU MAI SUNT CE-AU FOST !
 
Au fost Sărbători pe cinste ! Cu trei superconcerte: Tudor Gheorghe, Viena, Phöenix. Nicu Covaci nu se dezminte ! 
Am văzut la ştirişti, cu reluări la nesfârşit, cum exersa Demisul părăsirea Cotroceniului cu elicopterul. Pe undeva prin munţii patriei, pe banii contribuabilului român !?!
Sau concediul e pe sponsorizare de la ... Eba ?
Am stat la taifas cu prietenii.
În jurul mesei, la telefon, pe facebook, mail …
- Toate bune ? - Toate bune ! - La Mulţi Ani !  - Cu sănătate !
Cel mai mult au suferit, de sărbători, televiziunile. În special cele de ştiri. Nu tu crime sadice, nu violuri de senzaţie, nu coduri galbene, portocalii, roşii, nu accidente îngrozitoare, cu zeci de victime… Doar ceva găinării, mărunte ca orice găinărie, printre care şi cea de la restaurantul Palatul RSR (sic!) vandalizat de plătitorii Revelionului.
Cu adevărat de neuitat ! Invazia bucătăriei e antologică  !
Bietele noastre televiziuni dâmboviţene s-au prostituat cât au putut. În goană după rating. Cu o vădită lipsă de imaginaţie şi profesionalism. De la al 5.733-lea sfârşit al lumii (mayaşii, mici copii !), până la nemaipomenitele revelioane pe stradă ! Cu gunoaiele aferente !
Nici anul ăsta nu s-a transmis în direct de la Roman !
La atâta veselie generală, printre focuri de artificii şi tiribombe, a trecut aproape neobservată intensa activitate statală a partenerului nostru strategic din noaptea noului an. Marele Licurici a trăit clipe de coşmar. Raţiunea a învins. Peste baltă, la unchiul Sam, s-a majorat nivelul de impozitare asupra gospodăriilor cu venituri mai mari de 450.000 de dolari pe an. Peste Dunăre, la bulgari, preţurile la gaze scad cu aproape 10%, iar energia termică se ieftineşte cu până la 7% !
La noi, veselie continuă ! Transpare o dorinţă tot mai aprigă de rupere a alianţei ajunsă la putere. Prin voinţa electoratului. Se vede de la o poştă, că sunt forţe oculte ce nu doresc stabilitatea naţiunii. Realizatorii de emisiuni, cioclii de serviciu, bagă tot felul de strâmbe. Doar, doar or avea un breaking news de senzaţie !
Ne aflăm în plin Kafka. Becalianul a devenit mama Omida de Băneasa ! Până şi bătrânul marinar, tot mai jigărit, pare resemnat. Îşi doreşte, pişicher, realizarea programului de guvernare ! Se face că nu ştie că e un program pe patru ani. Când el va fi o tristă amintire. Se bazează pe proverbiala nerăbdare a boborului, care vrea rezultate instant. Ceea ce este, practic, imposibil. La cât a distrus PDL-ul, e greu de refăcut într-un an.
Acum, face opoziţie constructivă ?! Cu cerebralii udemerişti ! Udreniana visează cai verzi pe pereţi şi îşi apără, cu înverşunare, frunza ! Cea de un milion de euro. Pe sor-sa, identică, dar de 4 euro n-o bagă în seamă !
Aleşii, intraţi pe toate uşile şi portiţele, se pregătesc de noi confruntări democratice ! În aceeaşi anvelopă salarială !?!
Între timp, pleacă, spre alte zări, cei care ne-au umplut sufletele de bucurie de-a lungul anilor. După dealuri nu se întrevede nimic bun. Constat că scena se umple, tot mai mult, cu vedete nonvalori. Am ajuns să nu putem dormi dacă nu ştim ce a mâncat cutare loază, cu ce s-a îmbrăcat alt cutare ...
Vulgaritatea a cuprins întreaga societate românească. Mahalagismul este prezent în orice talkshow.
Nu eşti trendy dacă nu eşti cârcotaş ! CTP-ul ocupă, detaşat, locul I. "Nu trage, dom’ Semaca !"
Se simte, mai mult ca oricând, nevoia unei solidarităţi a neamului românesc. Pentru a opri tăvălugul nimicitor, pe care televiziunile mioritice îl prezintă cu o satisfacţie nedisimulată. Mai vine şi crivăţul FMI !
Tăvălug, care trece peste o Europă aflată în mare impas.
 
N.B. Sunt zile când eşti porumbel şi zile când eşti monument !
 
Toate bune ?
 

3 comentarii:

  1. "Nici Mayasii ...", da nici liberalii . Ai telecomanda la indemana pentru a vedea ce post doresti . Succes usl, aveti tot ce va trebuie . La munca !
    Apropo, de solidaritate, urmareste postarea de pe umilul meu blog .

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt un zapist de marcă.
    Dar pe posturile străine nu se suflă nicio vorbă despre Românica.
    Vreau să văd ştiri şi dezbateri serioase despre ţara mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vor fi stiri si comentarii, atunci cand vom fi ce am fost . Stii la ce ma refer . Chiar nu stiu cum e mai bine ? Porumbel sau monument ? Prefer porumbel, mai am o sansa sa ma cac pe monument .

    RăspundețiȘtergere