Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 3 decembrie 2021

MINUNEA MINUNILOR

 MINUNEA MINUNILOR

 Ce să vezi și să nu crezi ? Abia s-a instalat cabinetul SF al tânărului pensionar MAPN, Ionel srl, și trolii PSD au dispărut de pe rețelele de socializare, molfăindu-și îngrijorați primele acordate pe perioada estivală.

Șefii erau prin Baleare iar ei, săracii, baletau la greu mesajele conform punctajului trimis prin satelit. Unele ridicole de-a dreptul, pesemne autorii erau după o cină bogată în grade. Sub acoperire. Cel mai mult mi-a plăcut postarea unui mioritic de-al nostru plin de nedumerire ! Unde sunt …  

Alio, gata, s-a terminat și „Fără penali !” Ciocu mic, vor instala unul chiar în inima guvernului ! Asta pentru a-I arăta generalului cu patru stele, puse una peste alta că tot cea roșie guvernează prin astă parte a Evropei.

Despre Guvernul 007, creația laboratorului din Cluj și implementat de prezident, contra naturii vom vorbi mai târziu. Deocamdată a început cu o punte-pomană pentru românii care au cu ce ! Cine n-are, n-are ! Igen ?

M-aș bucura s-aud de reformarea administrației publice naționale și, mai ales, locale, precum și a bietei Constituții atât de violate de toți patrihoții neamului, unii chiar „aleșii poporului”.

Să fim fericiți ! Ne-am luat porția de patriotism servită de president la Arcul de Triumf. Triumful democrației orginale ! Un lingău de o televiziune, altădată total împotriva controceneilor, după ce și-a umplut contul firmei cu vreo 200.000 de euro de la guvernanți, se bucura „sincer” în direct că nu a fost niciun incident la spectacolul oferit free de oștirile țării.

Cum să fie, când și ciorile erau drone de ultimă generație ia piața era înțesată cu ochi albaștri ! Totul era sub control, inclusiv copiii căutați până la piele de organele însărcinate.

Și totuși, unii s-au manifestat în scris cu pancardă artstic realizată.

Guvernul României USL-3 pare a fi la curent cu evoluția situației răspândirii variantei sud-africane Omicron. Să nu fim îngrijorați de Omicron: „Voi cere Ministerului Sănătăţii să ia cele mai eficiente măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului, indiferent de tulpină.

Sănătatea cetățenilor români este prioritatea zero a momentului pentru guvernul pe care îl conduc.”, a declarat Ionel. Vom face totul, toarși !...

Cum să nu avem și noi Omicronul nostru ? De ce să aducem tocmai din Africa de Sud ! Pentru românașii nevaccinați e o adevărată binefacere. De când își doresc ei o luptă adevărată pe viață și pe moarte ! Ca-n Greuceanu !

S-au apucat guvernanții să muncească ? Să fim serioși !?! Întâi au trecut falnic puntea Sf. Andrei – 1 Decembrie. Fiecare pe unde a apucat. Nu trece mult și vine Moș Nicolae ! Deja, trezoreria Palatului Victoria e doldora cu prima tranșă din PNNR venită moca de la U.E. Ordin pe unitate: - Să se dea la fiecare ciolănar, ales al națiunii, câte un meleon ca să ajungă la fiecare ! 

Pe noi, amărăștenii, ne tot duc cu zăhărelul la tv cu dezbaterile interminabile despre pensii și salarii. Ba că că, ba cu nu, stai să vezi … Până la urmă o fie ceva pe care decidenții le numesc măriri, în realitatea nici indexări nu sunt deoarece acoperă doar 10% din cele 28% adunate în ultimii ani, cauzate de inflație. Despre măriri nu poate fi vorba ! Avem de plătit pensiile mită către Justiția care îi apără pe șmecherii națiunii !

Apoi, încep pregătirile de Crăciun. Gata cu munca ! Unii au luat-o de bună cu alerta Comisiei Europene care ne sugerează să nu mai folosim cuvântul Crăciun. Adevărul e că am cam uitat de nașterea trimisului special al lui Dumnezeu, creatorul actualului program Homo sapiens sapiens (3).

De Iisus Hristos se vorbește mult mai rar decât de moșul care a tăiat mâinile babei sale, totul transformându-se într-un bâlci comercial, ghiftuire planetară și telenovele ieftine cu baba Gherghina care are pensie de 9 lei !

Atenție ! Tot se anunță, apocaliptic, specific televiziunilor noastre inteligente, o criză alimentară de proporții. Hai, să îngrășăm porcul în ajun (fără Crăciun), ca să avem de unde slăbi spre primăvară. Atunci iese leurda și trai nineacă ! 

Te pomenești că ne vor da certificate verzi pentru a putea consuma verdețurile !

Până atunci să ne ținem cu firea, ajunsă ministrul familiei cu el și ea sau el cu el, ea cu ea și vom mai vedea !

Trăiască involuția !?!

 Ultima oră !


Totul se plătește ! Iliescu judecat pentru sângele vărsat, blocarea ani întregi a României spre civilizația europenă și pentru reunirea cu Basarabia în 1990 ! 
Dacă nu o fi o nouă gulgută a Justiției românești !

 

Bonus, De-ale lui Pleșu:

„NEOLOGISMELE

Secretarele nu-și mai spun decât manager assistant…

Cizmarii și chiloțarii sunt designeri…

Mă așteptam să fie vorba de crize de aclimatizare și de micile noastre snobisme de cetățeni ai unei țări mici, dar vioaie… 
Nici gând !

S-a ajuns la un nou limbaj de lemn, neologistic, întrebuințat de posturi de radio și de televiziune, iar cuvinte românești cât se poate de utile sunt înlocuite prostește de persoane care stau prost și cu vocabularul limbii române, și cu gramatica ei…

Tot soiul de absolvenți și absolvente de Spiru Haret, cărora li se adaugă politicieni inepți și comentatori care par să-și fi luat doctoratul la un șpriț, înainte de a lua nota de trecere la română în liceu se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului fudul…

Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunități.

Nu mai suntem hotărâți să facem ceva, ci determinați.

Nu mai realizăm, ci implementăm.

Nu mai avem cazuri, ci spețe.

Nu ne ducem într-un loc, ci într-o locație.

Nu mai luăm în considerare, ci anvizajăm.

Nu mai consimțim, ci achiesăm.

Serviciul de întreținere a devenit mentenanță.

Ceva care ți se pare obligatoriu e un must.

Nu mai avem speranțe, deoarece am trecut la expectațiuni.

Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.

Și nu mai așteptăm un răspuns, ci un feedback.

Nu mai avem frizeri și croitorese, avem hair stiliști și creatoare de fashion.

Cu alte cuvinte, deținem o oportunitate pe care suntem determinați să o implementăm într-o locație pe care am anvizajat-o, achiesând la o mentenanță care e un must și asupra căreia ne focusăm în expectațiunea unui feed-back pozitiv.

Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoș și superior „Hai să-mi bag p…” sau cu concluzia absolut academică: „Un căcat”…”

Ca ministru - 0, ca scriitor – 10+, dar asta rămâne între noi, telectualii !

 Dragilor, să ne pregătim de colindat !


prof. Sergiu Găbureac

 

https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3#!/

http://blogulluigabu.blogspot.ro/

gsm_as@yahoo.com

Tel.  0771 631.065 

 

Informația, o problemă ? Poate o rezolvăm împreună !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu