Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 22 iunie 2021

STRÂNGEȚI GUNOAIELE !

 
STRÂNGEȚI GUNOAIELE !

Nu s-au întâmplat mari evenimente în plan social-economic intern și, mai ales, politic în prima jumătate a anului. 
Aceeași lălăială mioritică, aceleași bețe băgate prin gard de unii și de alții, aceleași știri care fac, de regulă, preocuparea presei de mahala: accidente, incendii, violuri, omoruri, fenomene meteo … 
prezentate pe un ton isterico-melodramatic.
Din ce în ce mai multe știri false ! Iar CNA-ul, încă fesenist, nu le-a sancționat ! Să vedem cu noii veghetori !
Vai, trenul spre Aeroportul Otopeni circulă mai mult gol !” Păi, cum să circule plin dacă traficul aerian este la cca 20% față de dinaintea sosirii cornoratului. Oricum la prețul de 8 lei biletul dus-întors e atractiv chiar și pentru o simplă plimbare. Mai vedem cum arată câmpul ! Nu mă îngrijorez, odată cu reluarea masivă a zborurilor va fi aglomerație și la săgeata de Otopeni, așa cum e la trenurile private de pe Valea Prahovei sau spre litoral/ În weekend. Apropo, de ce nu sunt mai multe trenuri private de călători ? Sunt un exemplu de seriozitate, civilizație și management profesionist ? Fără nași ciubucari !
Am ajuns la saturație cu subiectul salarii – pensii. Deși s-a tot repetat că anul acesta nu se pot produce miracole, împrumuturile guvernului pentru acoperirea salariilor și pensiilor actuale fiind permanente, jurnaliștii amatori de hara-hara îi tot dau cu nerespectarea legii ultrapopuliste a Olguței. Multora nu le pasă de prăbușirea economiei generată de politica falimentară a PSD prin măririle fără acoperire și de pandemie. Parcă am fi în timpuri normale, nu în plin război cu SARS COV 2 !
Însă, rămâne de neînțeles de ce Parlamentul nu ia taurul de coarne cu pensiile nesimțite fără contributivitate ! Discuții peste discuții inutile. Imoralitatea în această privință e la cote maxime. Sigur, eliminarea în februarie curent a pensiilor speciale ale parlamentarilor este un prim pas, dar nu suficient.
Cabinetul Cîțu
a reușit finalizarea proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Să vedem, însă, cum va fi aplicată această lege care dă și posibilitatea de a lucra până la vârsta de 70 de ani celor care se simt în stare să muncească și, mai ales, să împărtășească din experiența lor profesională. Bineînțeles dacă rezultatele muncii lor până la solicitarea prelungirii activității în cîmpul muncii se vor fi dovedit pozitive. 
Să nu cumva să fie păstrate tot loazele !
Mă așteptam la demararea reformei administrative
Citesc doar palida declarație a lui Boc cu privire la această reformă cerută și așteptată de ani și ani. S-au tolerat, decenii întregi, sistemele de tip mafiot transpartinice la nivelul județelor, orașelor și comunelor. Cu extrem de puține excepții, vedem aceleași hore mioritice ale ciolănarilor „aleși” pe liste de partid diferite cu cei puși să vegheze respectarea legalității. Toți sunt uniți doar în rezolvarea potlogăriilor personale. Te cutremuri ce dezvăluiri fac, zi de zi, jurnaliștii de investigații, dar organele abilitate nu vor să vadă și s-audă. 
O mai fi existând DNA ?
De bine, de rău, Cabinetul Cîțu a reușit trimiterea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Bruxelles, plan publicat cu tot cu anexe (peste 2.000 de pagini) pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene - https://mfe.gov.ro/pnrr/. Un plan făcut și asumat de coaliția aflată la guvernare în care vor neapărat să-și bage nasul cei care au dus țara de râpă timp de 30 de ani. Precum și noii extremiști mioritici, cărora nimic nu le convine !
Bineînțeles, zvonurile alarmist-apocaliptice și criticile lansate de Opoziție vor curge non stop, deși planul se află deocamdată în faza de analiză, rectificare și evaluare a specialiștilor U.E.. Vom vedea curând, cum vor fi derulate investițiile și reformele asumate de guvern în fața Comisiei Europene, prin acest adevărat Plan Marshall (pus în aplicare între 1948 și 1952 de SUA pentru a ajuta la refacerea Europei după război) cu finalizare în 2026.
Pe măsură ce proiectele propuse vor fi aprobate, se va primi și finanțarea din purcoiul de 29,2 miliarde de euro. Astfel, au fost înaintate importante proiecte pentru Transporturi în valoare de 6,7 miliarde de euro, Educaţie - 3,6 miliarde de euro, Sănătate - 2,4 miliarde de euro ... Să nu uităm de celelalte 50 de miliarde alocate de U.E. din bugetul multianual 2021-2027.
Cheia succesului constă în realizarea investițiilor care vor relansa economia prin dezvoltarea infrastructurii, crearea de noi locuri de muncă, care vor asigura de noi venituri la buget și creșeterea bunăstării românilor.
Succesul poate fi asigurat doar prin reformarea profundă a aparatului administrativ, a Justiției atinsă de morbul imoralității, reformarea companiilor de stat prin care se va stopa sifonarea banilor publici și bineînțeles reformarea radicală a sistemului de pensii bazat pe sustenabilitate,  ... 
Fără reformarea din rădăcini a administrației sunt slabe șanse de reușită în plan local, infestat de adevărate rețele de tip mafiot.
Din păcate, Parlamentul se mișcă greu. Bătăliile din comisii ajung la cote ce frizează huliganismul politic. Pregătirea extrem de slabă a multor parlamentari, din punct de vedere al culturii generale și mai ales politice, face ca circul sub cupolele Casei Poporului să ajungă la cote aberante. Peste 80% dintre parlamentarii noștri sunt analfabeți funcțional din punct de vedere politic. La care nu e de mirare gradul accentuat de imoralitate de care dau dovadă. Una declară public Cațavencu de Buzău și altfel se comportă în spatele ușilor închise. La acest spectacol sinistru contribuie din plin presa aservită clanurilor politice.
Reforma parlamentului superobez e una dintre urgențele pe care electoratul o așteaptă de mai bine de 10 ani. 
Urmează curând vacanța parlamentară
În prima jumătate a anului, nu cred că au muncit o lună pusă cap la cap !
Vara va fi animată, în cunoscutul stil românesc, de tot felul de știri apocaliptice, zvonuri, bârfe și știri alarmiste (s-a rupt cascada Bigăr, inundații, puțin fotbal pe la alții (dar ce promovare zgomotoasă), ne mai mângâiem cu tenisul feminin, vin și Jocurile Olimpice de la Tokio, Reghe divorțează, Zăvoranca se mărită, cutremure în Vrancea, se prăbușește Muntele Ceahlău, ciclonul din Marea Neagră, vine asteroidul, alegeri cruciale în Basarabia, alegeri interne la unele partide ...). Mai nou, știrile care fac senzație sunt de tipul „Nicușor Dan s-a tuns” sau „gunoaie depuse pe treptele Primăriei Sectorului 1” ! Desigur, cuplu Șoșoacă-Ciolacu vor face, în continuare, deliciul presei !
Lelea Safta ajunsă deja la doua prășilă manuală la porumb (ăsta, da, fitness bio), mă asigură, prin sms, că vom avea o recoltă record la grâu și-mi trimite imagini pe WhatsAp. E îngrijorată doar de ploile nărăvașe ! Se uită cu sfințenie, la 5,15 p.m., la serialul cu super gastronomic și multe sfaturi medicale utile, dar și de ordin social-politic. Cum știu unii să-și educe poporul, fără să aducă medici scorțoși la tv. La noi tot cu Las Fierbinți și alte tâmpenii la care ne râdem sau ne întristăm ! Serialul lelei este destinat poporului Coreeii de Sud, însă informațiile sunt valabile pentru mai toți bipezii planetei.
Tot ea recomandă să nu vindem vaccinurile refuzate acum de românii neșcoliți sau paranoici. O să le căutăm de mama focului prin toamnă, când va fi prea târziu ! Delta Covid 19, variantă indiană devine, deja, dominantă la nivel global ! Pe cine să mai cred ?
PS. Nu mă mai mir că televiziunile noastre (!) nu dau reportaje de pe ogoarele patriei. Am înțeles, ăstea nu sunt știri care să facă rating. Până și așa-zisele emisiuni agro-zootehnice sunt date exact în timpul slujbei de la biserică ! 
Nimeni nu ține cont că sătenii noștri sunt, încă, buni creștini ? 
Atunci, de unde să mai învețe câte ceva bietul agricultor sau crescător de animale ? Când nici ingineri agronomi sau doctori veterinari nu mai sunt prin comunele României, azi numite pompos UAT-uri !
 
ULTIMA ORĂ !
 
Am lansat și volumul al III-lea VREMEA NEMERNICILOR.  
Sper să fie ultimul din acest ciclu. Deloc întâmplător are motto:
Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil !” constatare a marelui matematician Grigore Moisil, părintele informaticii românești, cel care a inventat circuitele electronice tristabile.

Lelea Safta mi-a sugerat să-l parafrazez pe Moisil: 
Legile țării nu interzic nimănui să fie hoț !”
După atâția ani se naște o întrebare: 
- DNA&Co, când strângeți gunoaiele ? Toate gunoaiele !
 
S-auzim numai de bine !
 

 

Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu