Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 7 mai 2021

BLANA URSULUI DIN PĂDURE

 
BLANA URSULUI DIN PĂDURE
 
Zarvă mare pe plaiurile mioritice ! S-a-ncins și planeta !
Prințul nu a omorât ursul pentru care s-a dat autorizația, de fapt o ursoiacă, ci pe Arthur, masculul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților.” 
E clar, alții ne vor răul, ar zice ursoaica din Casa Poporului !
De parcă autorizația ar fi fost dată de ONU ! Iar ghizii prințului ar fi fost de la NATO !
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, tot dă declarații încercând să lămurească cum stau lucrurile. S-a dovedit însă că este slab pregătit în această privință. Au trecut zile bune de la data declanșării scandalului și nu a fost capabil să ofere date exacte care țin exact de profilul ministerului pe care l-a primit la trocul politic de Moș Crăciun. M-am cam obișnuit, în cei 30 de ani, cu numirea de ciolănari pe post de specialiști în ministerele Republici Feseniste. 
Acum, am alte pretenții sau nu ne-am despărțit de fesenism ?
Ce ne spune ministrul: „Sunt oameni, sute de mii sau zeci de mii în țară, care sunt vânători.” Se poate, domnule ministru, să nu știți măcar câți asasini autorizați de animale sălbatice sunt în România  ?
Mai mult, constată lelea Safta, ministrul îi deplânge pe ucigașii autohtoni ai vietăților sălbatice în timp ce aruncă anatema asupra celor italieni
N-o să înțeleg niciodată apetitul italienilor să vină să împuște păsări în România.”  
Nici după atâtea zile de la vizita haiducească a prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg (Austria), ministrul Mediului nu a reușit să dea răspunsuri profesioniste privind acordarea autorizației și a traseului ei până când a ajuns în buzunarul prințului. 
Sau prințul o fi vânat noaptea ca hoții ?!?
Nici despre suma derizorie plătită (7.000 euro) nu știe mare lucru ! În schimb, brusc au fost schimbate câteva articole prin Codul de etică (sic!) în privința vânătorii prin munții, dealurile, câmpiile, Delta Dunării și cerul patriei.
La alde astea, tare ne mai pricepem ! 
Tot noaptea, dle ministru ?
Consemnez și concluzia ministrului Barna în stilul marelui nostru fotbalist Hagi: „
Este un exemplar foarte mare, fără doar şi poate este valoros, orice exemplar mare este valoros, da.
De bine de rău, trofeul bietului Arthur a rămas în țară și a detronat, se pare, trofeele celor uciși de Nicolae Ceușescu ! Deoarece nu se poate vorbi de împușcat la vânătorile măcel din acele vremuri. 
Doar miliardarul Ion Țiriac a mai reușit să „reconstituie” asemenea masacre cu tradiționalele vânători de la Balc.
De altfel, primele trei locuri mondiale la blănuri de urs sunt deținute de Ciuruitul de Crăciun. Mai întâi, ursul vânat în Harghita, în 1983, care deţine un procentaj stabilit de Comisia Internaţională Chasse (CIC) – de 687,79 (Brno 1985), urmează cel asasinat la Borsec, în 1980, evaluat cu 646,74 puncte CIC (Plovdiv 1981). În fine, ultimul loc pe podium este ocupat de răposatul urs ucis pe în zona Lăpuşna în 1984, omologat la Brno, în 1985, cu 637,93 de puncte.
Ultimele isprăvi ale primului vânător al țării în „epoca de aur” s-au petrecut, se pare, la 29 martie 1989, când micul dictator i-a executat de la câțiva metri pe Petreuș, Nebunu’ și Balzac 2 în timp ce-și luau prânzul servit de ospătarii silvici.
Realitatea arată că Balzac 2 a fost împușcat, ulterior, de altcineva din pricină că pasionatul vânător susținea sus și tare că a împușcat trei urși !  Dale epocii !
Văd că evz.ro titrează „Nicolae Ceaușescu l-a împușcat pe Ursul Lache, ca să bată recordul lui Iosif Broz Tito”. 
Pentru rating !?!
O parte din declarațiile Agentului Green, Păun, care monitoriza de ani buni habitatul lui Arthur în aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130, arată slaba sa informare: „Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România. (!?!) /.../ Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. (!?!)”
Sunt total de acord, însă, cu afirmația lui Gabriel Păun, președintele Agent Green: „Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar ca prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agața pe perete. Avem de a face cu o partida de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit.” 
Deocamdată, ne aflăm pe tărâmul poveștilor vânătorești !
*
Tot despre blana ursului din pădure. De data asta, cu privire la mult negociatul buget al Capitalei. Ne aflăm aproape de mijlocul anului iar cei de la USR+ s-au găsit să întârzie și mai mult adoptarea bugetului. Noroc că noaptea e un bun sfetnic !
După unele ajustări și telefoane de la Cotroceni (!) s-a ajuns la un compromis.
Abia în februarie 2022 vom afla cine a avut dreptate !
Din păcate, marile reforme promise 
trenează, trenează, trenează !

ULTIMA ORĂ !

Prințul susține că nu l-a împușcat pe Arthur ! 
S-a mai băgat o strâmbă ! Cică președintele AVPS din zonă, Markos Barna, ar fi unchiul ministrului Tanczos Barna !?! Dansul manipulărilor continuă !

S-auzim numai de bine !
 

 

prof.  Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu