Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 22 aprilie 2021

PUPAT PIAȚA DEPENDENȚEI !

 
PUPAT PIAȚA DEPENDENȚEI !

Ce a prezis lelea Safta despre troica Broasca, racul și o știucă, se cam întâmplă. Infatuații de la USR+ și-au tot dat în petec de la instalarea Cabinetului Câțu. În cele patru luni de coaliție nu au pierdut niciun prilej de a se da cocoși iar gafele au curs șiroi. Mi-a plăcut remarca CTP despre comunicatorii USR+: 
Ce mă înfioară este capacitatea de a mesteca talaş de partid fără să clipească.”. 
Parcă ar fi cei de la AUR ! Copiatori ai celor de la Frontul Salvării Naționale (PSD&PD-L) și aripile lor fără număr. Or fi urmat aceeași școală ?
Mult lăudatul ministru al Sănătății, economistul plin de ifose, bazat pe unchiul său (pușculița de bani a USR+ după unii jurnaliști), a comis-o grav. Nu doar pentru că a sărit într-un mod grotesc la gâtul premierului, ci pentru potlogăriile făcute prin documentele ministerului pentru a-și acoperi nemunca. A se vedea cum este scris nr. crt. 578 de două ori în Registrul de Intrare-Ieșire Corespondență


Un fals care atrage automat niște ani de pușcărie. 

Presa a dat deja publicității o serie de nefăcute în scurtul său mandat. 
De ce l-au susținut cu atâta înverșunare prietenii se cam știe, ce vor să se erijeze ca becalianul în spatele antrenorului.  
Credeam că băieții ăștia de la USR sunt inteligenți, dar unii dau în gropi. 
Mai și urlau „fără penali” din toți rărunchii în campania electorală. 
Agresivitatea lor nu este deloc un semn de inteligență. Acum ce vor face ?
Batista pe țambal, pusă diplomatic de PNL și UDMR,
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24749685-criza-din-coalitie-final-pnl-usr-plus-udmr-ajuns-acord.htm
nu face decât să declașeze intifada în sânul noului partid recent aprobat oficial în urma fuziunii dintre USR și PLUS. Apropiatul congres de alegere a noilor conducători ar putea produce mari surprize. 
Lelea Safta prevede un adevărat tsunami ! 
Asta, deoarece, practic atât USR, cât și PLUS au pierdut voturi masiv la ultimele alegeri parlamentare. Normal, liderii, Barna și Cioloș, ar trebui să facă un pas înapoi. Schimbarea poate fi accelerată și de slaba prestație a miniștrilor lor.  În afara unui singur ministru, ceilalți nu s-au prea văzut în cele 4 luni de mandat. Doar la strigături au fost tari, în rezultate, sârba tot pe loc.
Văd că trollii pe facebook vor ca președintele Iohannis să intervină. 
Ăștia habar n-au care sunt atribuțiile președintelui României.
În schimb, ziariștii de investigații nu au șomat  scormonind prin tomberoanele useriștilor și frațicii lor ciolosiști. 
Au găsit lucruri interesante care vor face deliciul maselor în următoarele luni.
https://psnews.ro/jurnalistul-stelian-negrea-se-omite-faptul-ca-andreea-moldovan-este-in-conexiune-cu-unul-dintre-cele-mai-mari-holdinguri-farma-din-romania-cu-afaceri-anuale-de-11-miliarde-de-lei-517759/?fbclid=IwAR394nX1vjUGsBnC1BfFhbU-LXqrkh7USTGRYU0a2LMGCYMJCN_T81KYOXI
Sau cum scrie Dan Bucura „Totul este un teatru ieftin de păcălit fraierii ! Hai să vă spun și ce se ascunde in spatele acestor „tineri inimoși, iubitori de țară". La Voiculescu e simplu: unchiul Nick e mare lobby-ist pentru Big Pharma. Deci interese financiare imense.” Continuarea pe
https://www.facebook.com/photo?fbid=306082317549281&set=a.275934840564029
Măi, să fie ! Până și plagiatorul de Pinocchio a ajuns să facă analize ?!? Cică demisul ministru al Sănătății a distrus sistemul de sănătate ! Când știe o țară întreagă că Sistemul a fost pus pe butuci de către FSN (PSD&PD-L). Economistul Voiculescu, pus cu misiune clară la Sănătate de grupul mafiot din spatele său, și-a dovedit doar neputința / reaua credință în a începe reforma. 
Oricum, poporul s-a lămurit cu gargaragii noului „val de tineri” în politica românească. Mulți din cei propulsați în frunte fiind, de fapt, urmașii biologici ai celor cu funcții în „epoca de aur”. Mai mult sau mai puțin sub acoperire. 
Lelea Safta este tot mai convinsă că noul partid USR+ sau cum se va fi numind, este tot o creație a FSN, ca și PD-L, cu javra care a ratat distrugerea partidului istoric PNL. 
Vom trăi și vom vedea !
*
A apărut și un top al încrederii în liderii politici mioritici. Nu mă miră poziția fruntașă a președintelui Klaus-Werner Iohannis. E primul președinte al României care are un comportament constituțional și european. Mă intrigă însă prezența în „top” a unor indivizi care nu au calitatea de lider. „Prin lider politic se înţelege, de regulă, individul cu potenţialul de influenţă şi autoritate cel mai ridicat şi, implicit, cu gradul de preferinţă şi dezirabilitate cel mai înalt din cadrul organizaţiei / comunităţii de interese politice.” Manipulările continuă subtil sau la vedere. Ca și sabotajele de tot soiul. Mai ales la nivel local !
Drept să vă spun, mă așteptam la niscai rapoarte de activitate ale ministerelor după prima sută de zile ! 
Oricum, cel mai activ ministru și cel mai slab, i-a dat USR+. 
Premierul Cîțu continuă cu tenacitate aplicarea programului său anunțând printre altele revenirea țării, după ani de zile, la un rating stabil, acordat de Agenția Standard &Poors. 
Este, în fapt, recunoașterea oficială a bunelor măsuri economice luate în timpul Guvernelor Orban și Cîțu.
Și asta în condițiile dramatice ale luptei planetare cu pandemia declanșată de cornoratul SAR COV-2. În România cu puseuri îngrijorătoare alimentate de negaționiștii răsăriteni de tip Șoșoacă, Simion sau Ciolacu ...
*
Urmăresc cu interes emisiunile celor două jurnaliste de la Realitatea PlusLegile Puterii cu acida romanțioasă Alexandra Păcurariu și Culisele Statului Paralel cu incisiva Anca Alexandrescu. Stai și te crucești ! Cred că cei de la DNA, DIICOT și alte structuri ale Justiției își pun tampoane în urechi și se culcă la ora emisiunii pentru copii. 
Nici ministrul Justiției nu se grăbește cu aducerea codurilor la cerințele Justiției europene. De ce ? Mister total ! Dar vom afla, vorba lelei Safta. Nimic nu poate fi ascuns. 
Aștept cu nerăbdare primele rezultate ale Parchetului European cu cele 3.000 de dosare grele aflate pe birourile celor 22 de procurori generali europeni.
Cum să se apuce procurorii mioritici de scos la lumină pungășiile arhicunoscute din cei 30 de ani de mari hoții ? 
Când pe ei îi așteaptă pensiile speciale.
Mă întreb, avem vreun Cattani pe plaiurile mioritice ? 
Sau doar procurori de paie !

Sărbătorile pascale cu bine !
 

 

prof.  Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu