Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 28 februarie 2021

BUGETARII

BUGETARII
 
Cel mai grav lucru pentru societatea românească a fost și este discreditarea bugetarilor. La ora actuală, în România, bugetarii sunt priviți ca paraziți pe spinarea poporului. Ceea ce este în mare parte greșit. 
Un stat puternic are nevoie de bugetari profesioniști.
La discreditarea bugetarilor a contribuit, din plin, politica dezastruoasă practicată de Partidul Comunist Român și urmașul, Frontul Salvării Naționale, formațiuni politice aflate la Putere în ultimii 50 de ani (1969-2019).
În ultimii 50 de ani, PCR a fost la Putere între 1971 și 1989, Frontul Salvării Naționale (FSN, FDSN, PDSR, PSD cu partidele lor balama PNL-AT, PL’93, PD-L și ALDE + UDMR + minorități) între 1990 și 1996 și 2000 și 2019.
Unii afirmă că CDR (1997-2000) că ar fi fost la Putere. Analizând rezultatul alegerilor, observăm o falsă putere, deoarece CDR avea o reprezentare în Parlamentul României de doar 30,7%, fiind permanent controlat și sabotat de „forțele democratice” dirijate din umbră de FSN. 
Mă poate contrazice cineva ?
Alții vorbesc și de scurta perioadă când un „lider” al PNL a fost prim ministru. De fapt, mulți confundă Guvernarea cu a deține Puterea. Puterea e în Parlament nu la Guvern. Între timp, acel prim ministru s-a dovedit a fi un fals liberal, fiind tot o unealtă a FSN, cum este și ALDE.
Despre perioada USL, nu putem vorbi, întrucât la puțin timp, cei doi feseniști „sub acoperire”, Viorel Ponta și Traian Băsescu, și-au dat mâna pe față, celebrul pact de coabitare, îndepărtându-l rapid pe liberalul Crin Antonescu, iar în scurta perioadă a guvernului tehnocrat Cioloș, susținut majoritar de PSD (sic!) la Putere a fost, în fapt, 
tot Frontul Salvării Naționale.
În toată această perioadă, de 50 de ani, Partidul Național Liberal nu apare la Putere, de sine stătător, 
nici măcar un singur mandat. 
Putem vorbi doar de un an de guvernare pe timp de pandemie tot timpul torpilat de Puterea fesenistă. A fost acuzat ba că nu are oameni, ba că nu are program, ba că … orice, numai la Putere să nu fie ! De ce ? Deoarece numai doctrina liberală poate transforma societatea românească. 
A mai făcut-o și e predestinat să o mai facă ! 
Că vor sau nu șobolanii patriei, dornici doar de avantaje personale. Deși e foarte greu în această coaliție !
Partidul Național Liberal a demonstrat acum, în orașele și comunele unde este la Putere (în peste o mie de localități), în ciuda sabotajelor de ce este în stare prin primarii și consilierii săi. Acele locuri sunt practic eliberate de fesenism.
Să revenim la subiect.
Ce sunt bugetarii ? Bugetarii sunt persoanele de care statul are nevoie, indubitabil, pentru a face ca instituțiile sale să funcționeze. Profesionist și responsabil.
Fie că e ministru, fie că e vorba de gunoier tot despre bugetari vorbim. Lipsa unuia sau a altuia, determină grave probleme în societate sau comunitate. Nu e nicio glumă ! Ia să fie o grevă generală a gunoierilor și mulți o să descopere, instantaneu, ce rol important au ! Așa cum au descoperit italienii la Napoli acum câțiva ani !
Atunci de ce se fac diferențe salariale la bugetari, dacă toți sunt necesari în buna funcționare a statului sau a comunității ? O primă cauză o constituie studiile. Sunt bugetari cu studii inferioare, medii și superioare. Normal, deoarece și activitatea este diferențiată. Dar, de ce sunt diferențe salariale în cadrul aceluiași palier ? Mă refer aici la salariul de bază fără alte beneficii. Funcții, sporuri, doctorate (!?!) ș.a.
Dacă toți sunt necesari, de ce sunt salarizați diferit în cadrul aceleiași categorii de studii ? Cum faci dovada că profesorii sunt mai puțin valoroși decât medicii ? Sau medicii față de un funcționar al Primăriei ?
Cei mai vitregiți salarial, în cei 50 de ani, au fost tocmai factorii civilizatori ai societății (preotul, cadrul didactic, bibliotecarul, cadrul medical uman sau veterinar, inginerul agronom) cu excepția milițianului / polițistului. 
Preotul a fost exclus din societatea comunistă, rolul său civilizator fiind recunoscut, vag, abia după 1989, deși el este cu secole în urmă creatorul școlii, spitalului, centrului pentru persoane defavorizate ... 
Acum, nemaifiind angajat al statului, e pe post de asistat social. În rest, să se descurce ! Și unii se descurcă, slavă Domnului ! De aici, decăderea morală în rândul unor clerici din toate cultele existente în România.
Accentul cade pe Biserica Ortodoxă Română (BOR) deoarece este majoritară. Ce face BOR pentru milioanele sale de credincioși este trecut sub tăcere de mass media, dar se mediatizează în exces când un reprezentant al ei care calcă strâmb.
Cadrele didactice (învățători, profesori de școală general sau liceu) au fost plasate, tot timpul, la coada grilei de salarizare a celor cu studii superioare. Ei sunt factorul esențial în educarea unei națiuni. Unii s-au descurcat (meditații) în condițiile în care sistemul de învățământ lăsat de izbeliște a intrat în criză la sfârșitul anilor ’70, tocmai prin dispariția fizică a cadrelor formate în perioada interbelică.
Bibliotecarului public i s-a luat principala menire, de a asigura și livra informații la zi din toate domeniile activității umane. Biblioteca, din centru de informare a comunității, unde cetățeanul să găsească răspuns la orice problemă pe care o are de rezolvat, a devenit în comunism loc de „petrecere a timpului liber” totul reducându-se la lectura beletristicei ! Această instituție a fost cea mai torpilată de regimul comunist și neglijată premeditat, în multe locuri, de regimul fesenist.
De ce ? 
Pentru că INFORMAȚIA = PUTERE ! 
De ce să știe cât mai multe omul de rând ? A se vedea refuzul informatizării și accesul online la informație prin această instituție milenară. Nu se dorește nici acum ca oamenii să fie informați, să se pregătească profesional,  să afle realitățile lumii înconjurătoare. Atât comunismul, cât și fesenismul și-au dorit permanent un popor ușor de prostit și manipulat. Cum s-a și dovedit în ultimii 50 de ani când s-a format „omul de tip nou”. Un zombi autentic !  40% analfabeți funcțional. Apatici și cârtitori pe la colțuri, fără a se implica în lupta socială și politică. Și vrem progres ?!? 
La fel s-au petrecut lucrurile în sistemul medical. Aici, „descurcăreala” a luat proporții de masă, de la portar, soră medicală, asistentă, anestezist, medic. Cum intri în acest malaxor afli, de la ceilalți pacienți, cât costă intrarea în spital pentru ați vizita ruda sau prietenul (5 lei), schimbarea unui cearșaf (10 lei), cât dai asistentei (20 lei), anestezistului (una sută) sau medicului (de la 300 în sus). De fapt, în ultimii 50 de ani, mulți s-au orientat către sistemul de sănătate, nu din dragoste pentru cei aflați în suferință, ci pentru simplul motiv că pe lângă salariu mai pot umfla alte două-trei salarii din … ciubuc. La fel ca și în sistemul religios, cu mulți preoți fără har. 
Mă poate contrazice cineva ?
Milițienii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, prestigiul profesiei lor ducându-se de râpă încă din anii ‘50. Furturile din agricultură, silvicultură, industrie, servicii se petreceau în complicitatea cu ei. Iar polițiștii, urmașii lor de azi, continuă să dea cinstea pe rușine. Exemplu: Ei urmăresc prin piețe pe vânzători, în loc să meargă la furnizori. Cei care atacă, la drumul mare, tirurile sau iau de la țărani produsele la preșuri de nimic. Sub ochii lor s-au devalizat fabricile, uzinele și combinatele sub ochii lor se taie pădurile patriei. 
Mă poate contrazice cineva ?
Nu mai pun în discuție funcționarii din agențiile guvernamentale, instituții și primării, vămi și fisc unde peșcheșul a fost și este la ordinea zilei. Aici e marea bubă a „democrației originale”. Ei puteau fi diminuați de ani buni prin simpla informatizare a sistemelor și serviciilor.
Cine credeți că au distrus primele sisteme informatice în anii ‘90 ? Cine le sabotează și în prezent ? Ați ghicit, tocmai ei ! Bineînțeles în complicitate cu cei puși să vegheze și, deseori, cu oameni ai serviciilor secrete unde se află trădători de primă mână a interesului național.
Să amintesc și de muncitori și țărănimea cooperatistă, de fapt sclavi ai statului comunist. Dar și ei se făceau că muncesc iar statul se făcea că-i plătește. Nu se pleca acasă fără ceva de la uzină, fabrică, abator, IAS sau CAP. 
Mă poate contrazice cineva ?
După 1990, agricultura se privatizează complet. 
Ce de furturi din fostele CAP-uri și IAS-uri au mai fost ! Țăranul i se dădeau voie să fure o țiglă de pe acoperișul grajdiului local, iar mahării își însușeau sute de hectare, tractoare și tot felul de utilaje. 
Mă poate contrazice cineva ?
Clasa muncitoare supranumerică dispare. Statul fesenist își ia mâna de pe ea. Apare șomajul de masă. Alți bani furați la greu cu reconversia. Mai mult sau mai puțin mascat. Statul fesenist în loc să încurajeze dezvoltarea mediului privat, îi pune permanent tot felul de piedici. Noroc cu aderarea la Uniunea Europeană și venirea investitorilor. 
Dar, între timp, peste patru milioane de români, cei mai harnici și în putere, părăsesc țara. Chiar la îndemnul președintelui de țară ! Un fesenist sub acoperire ce mima a fi de Dreapta. O „javră națională” (am citat) care pare a avea misiunea să nu tacă nici acum ! Tot timpul bagă strâmbe.
Agricultura se află într-un trend crescător, datorită inițiativei private și a sprijinului masiv al Uniuniii Europene. Industria și serviciile se dezvoltă datorită inteligenței micilor întreprinzători și a marilor investitori. 
Ei asigură peste 80% din veniturile la buget iar sistemul bugetar, național și local, a devenit tot mai obez. 
Mă poate contrazice cineva ?
Sistemul de selecția a fost grav viciat și înlocuit încă din anii '70 cu sistemul PCR (pile, cunoștințe, relații). Neamurile analfabete comuniste și, mai ales, feseniste au fost și sunt angajate pe tot felul de funcții inventate. Grase. Numărul parlamentarilor a crescut aberant, ministerele    s-au tot înmulțit cu miniștri și chiar prim miniștri analfabeți funcțional, agențiile au sporit, bugetarii paraziți ajungând la un număr incredibil de mare față de țările Uniunii Europene.
Suntem primii în Europa comunitară la nivelul bugetarilor care nu fac nimic. Frați, cumnați, surori, verișori și verișoare, amante analfabete, care au dus țara de râpă ! Doar iau lefuri grase pe spinarea producătorilor de venit la bugetul național sau local. A factorului privat.
 De aceea prima măsură a noii Puteri parlamentare este reducerea la o treime a bugetarilor naționali. 
Parlament, guvern, agenții ... de bugetarii locali, autorități locale (primar, consilieri) și factorii civilizatori (preot, cadre didactice, cadre sanitare, poliție comunitară, ingineri agronomi) țara are mare nevoie. Ei trebuie aleși, însă, de comunitatea locală pe baza valorii, pregătirii și experienței individuale. 
Și dați afară tot de comunitate printr-un simplu referendum.
Avem mare nevoie de bugetari profesioniști ! 
Ei sunt, în fapt, servitorii poporului ! În sensul cel mai bun al cuvântului. Da, bugetarii naționali trebuie reduși la o treime ! La fel și Parlamentul superobez și Guvernul împănat cu zeci de posturi și agenții inutile.
Nu-i nicio glumă, doar așa România poate ajunge la standarde europene.
N.B. Text revăzut.
S-auzim numai de bine ! 

 

prof.  Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu