Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 27 noiembrie 2020

BĂTĂLIA PROGRAMELOR

BĂTĂLIA PROGRAMELOR 

Nu întâmplător tratez această temă electorală. Cum campania electorală pentru parlamentare este total atipică, fără întruniri cu maneliști, fasole cu ciolan și posletele tradițional, banere cât fața blocului și, mai ales, fără întâlniri între candidații din aceeași circumscripție electorală la televiziunile „naționale”. Poate la cele din provincie să se fi întâmplat asemenea derbiuri politice.  

Mârlăniile, practicate de știm noi cine de ani și ani, nu mai sunt luate în seamă de oamenii serioși și cu educație. Ele sunt descalificante pentru cei care promovează limbajul de mahala ca să fie pe placul celor slab instruiți.  

Singurul lucru serios din această campanie atipică rămâne programul cu care se prezintă fiecare partid înscris în competiție (18 formațiuni politice) și CV-ul profesional al candidaților. Pentru Parlamentul obez, pentru care sunt scoase la concurs 465 de locuri, s-au înscris cca 30.000 de amatori de posturi călduțe în Casa Poporului ! Cam mulți doritori de ciolane grase ! Am auzit că s-a cotizat și această rundă de alegeri la greu pentru locurile eligibile ! Undeva la șase zerouri ! 

Câți parlamentari au fost din interes pentru țară s-a văzut în cele 7 legislaturi de până acum. Aproape că îi numeri pe degete ! În rest, tot felul de pezevenchi de nu le mai ajungi cu prăjina la nas după ce s-au văzut în scaunul parlamentar. Din păcate, nu se votează persoane fizice individual, ci la grămadă, potlogari, potențiali penali, garagii și oameni cinstiți pe aceeași listă de partid, cu excepția celor 5 candidați independenți. Tu, biet alegător te gândești la …escu al tău și vezi că iese … escu din capul listei ! Un ciolănar arhicunoscut cu n-șpe mandate de șparlamentar. Ce-ar fi să fie inversată ordinea pe liste ! Sau să se tragă locurile de pe listă la sorți !?! 

Asistăm, din păcate, la o campanie online plină de portrete artistice, de parcă am fi la un concurs de prostituate, cei mai mulți catindați fără niciun angajament concret, dar cu liftinguri bine făcute. Cum bine zice lelea Safta? „- Bine, pui și poza, dar scrie pe ea pentru ce vei lupta concret în noul Parlament ! 1, 2, 3 … De lozinci, sloganuri și bla-blau-uri s-a săturat lumea.”

Așadar, hai să aruncăm o privire prin programele angajament. Bineînțeles, la partidele care au un asemenea program, nu trei lulele, cinci surcele ca în programul lui Pinocchio plagiatorul !

Încep cu Programul PSD, Partidul Social Democrat sau ciuma roșie cum îi mai zice poporul. Partidul-stat care deține de decenii majoritatea parlamentară. Democrație originală !

https://www.psd.ro/planul-de-guvernare-al-psd/

Un program tras de alde Ciolacu&Firea la indigo după cel al lui Dragnea. Inclusiv cu virgul ! Care va îndeplinit ca și precedentul !?! Greșeala fatală a PSD nu este programul populist (e firesc pentru un partid de Stânga), ci candidații locomotivă: Ciolacu de la Buzău cu Firea de la Bacău însoțiți de manele asurzitoare ! A tunat și i-a adunat ! Tusea și junghiul ! Apropo, am auzit că americanii au cerut României echipa de descarcerare care a scos-o pe duamna primar general din Primăria Generală, pentru a-l dețeleni și pe Donald Trump de la Casa Albă ! E în drum spre Casa Albă cu o cursă charter ! Alții au găsit soluția tipic americană ! (vezi slide)

Programul USR, noul partid intitulat pompos Uniunea Salvați România

https://drive.google.com/file/d/1nlgafu_dtV5xQmEfbQaB9qczpVUCDo9h/view

mizează pe trei slogane moarte din fașă:

1) Fără Penali în Funcții Publice, adică interzicerea ocupării de funcții publice alese sau numite pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat (!). 

Adică dacă ești „reabilitat” este ca și cum n-ai mâncat usturoi ? Măi, să fie ! Dacă nu ar exista, deja, texte de lege care interzice accesul penalilor în funcții publice sau administrative, aș fi de acord, așa nu e decât populism ieftin tip USR+. Cu asta ne-au obișnuit liderii USR+ încă de la înființare. Când îi cauți la origini, cam pute rău de tot. 

2) Fără pensii speciale. Eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală. 

Mesajul este corect, însă, deja este susținut multe alte partide. PNL a și încercat de două ori să corecteze această mituire în masă a unor decidenți, dar hotărârile date au fost blocate fie în Parlament, fie de Curtea Constituțională a PSD (sic!) sau de  Avocatul … poporului.

Oricum, viitoarea majoritate parlamentară va eliminna anomalia creată premeditat de pesediști ! Așa că gestul demisiei parlamentarilor USR+ nu este decât o șmecherie ieftină, care nu rezolvă problema în sine. Copiată după gestul populist al lui Ciolacu ! Să fi fost înțeleși amicii !?!

3) Să nu mori cu dreptatea în mână. Vindecarea justiției prin corectarea legilor sale, desființarea Secției Speciale, repornirea activității DNA.

De fapt, alte propuneri populiste. Pur și simplu, Justiția românească trebuie să-și facă treaba fără amestecul politicului. Parlamentului îi revine doar sarcina de a alinia legislația românească la legislația lumii civilizate din U.E..

N.B. Dacă noul Parlament va voi spre Moscova, o aliniază la legislația Rusiei. Adică, va rămâne aceeași ! Simplu ca bună ziua !

Din Programul PMP am desprins, printre multele puncte copiate, câteva interesante privind, mai ales, românii din Diaspora.

https://pmponline.ro/program

Desigur și populiștii de la alte partide propun, sus și tare, ca sănătatea și școala să fie pe primul plan ! Și lelea Safta ar vrea, da de unde parale, dacă nu ai venituri ? Cele mai multe partide înscrise nu au, însă, niciun program ! Doar „liru-liru crocodilul” și „dăi si luptă, neicusorule !” „Vrem o țară ca soarele de pe cer !”

Programul Partidului Național Liberal se pliază pe cel mai mare plan de dezvoltare economică accelerată a României lansat joi seara. Mult mai mare față de cel lansat în 1960 de regimul Dej pentru perioada 1960-1974 cu finanțare externă, în principal a R.F. a Germaniei, de cca 6 milarde de dolari. Nu știați ? El a fost dus în mare parte la îndeplinire de echipa prim ministrului Ion Gheorghe Maurer, care în 1974 s-a retras din viața politică văzând derapajele tot mai accentuate ale „stejarului din Scornicești”. Despre programul lansat de regimul Ceaușescu pentru perioada 1975-1990, se știe că a sfârșit prin faliment generalizat, neavând asigurat, din start, o finanțare sustenabilă. Așa că, „iepoca de aur” a sfârșit tragic și pentru țară și pentru „stejarul” ciuruit de tovarășii săi de luptă de clasă, deveniți peste noapte salvatori naționali. Desigur, ai urmașilor PCR și din instituțiile de forță !...

Noutatea față de celelalte programe, promise de-a lungul anilor celor 30 de ani de republică Fesenistă, constă în faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență, inițiat de președintele Klaus-Werner Iohannis, detaliat de echipele de specialiști de la Cotroceni și ai Guvernului Ludovic Orban are acordul și finanțarea asigurată de Uniunea Europeană - 80.000.000.000 euro. 

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2020-11-26-24444430-0-planul-national-redresare-rezilienta-documentul-integral.pdf

Personal merg pe mâna neamțului !  Am mai avut doi și nu s-au făcut de râs. Din contra, au rămas în istoria neamului ! 

Desigur, este greu de înțeles de un laic dornic de gargară, trecut prin școală ca gâsca prin apă și obișnuit cu pomenile feseniste din preajma alegerilor, doar ca să mai păcălească lumea pentru un nou mandate de hoție și huzur. Iar trompetele feseniste, deja, cârcotesc la greu ! Că e laie, că-i bălaie !



Aflăm din acest plan marile proiecte se vor pune în operă, cât costă aplicarea lor și sursele de finanțare, precum și timpul de realizare. La fel ca în programul anual propus de liberali când și-au asumat guvernarea în octombrie 2019, program îndeplinit cu excepția proiectelor torpilate de majoritatea parlamentară pesedistă+aliații de conjunctură (ALDE, UDMR, Pro România …), la care un rol decisiv l-au jucat Curtea Constituțională a PSD și Avocatul Poporului alianței toxice amintite. 

Vă amintiți ? PSD-iștii au atacat non stop guvernarea liberală, considerând fanteziste finanțările obținute de România de la Uniunea Europeană ! Acum, când acestea au devenit realitate, ar dori ca ei să fituiască banii. Nu puțini ! 80.000.000.000 euro cu totul. Sau 80 de miliarde de euro, ca să înțeleagă toți !

Consider că „prioritatea priorităților” (pleonasm !) sunt, pentru cine se pricepe la economie politică, investițiile. Doar investițiile masive creează noi locuri de muncă, ceea ce asigură creșterea veniturilor la buget. Cu acești bani se pot aplica proiecte pentru a nu mai trăi pe datorie ca în ultimii 60 de ani și, mai ales, pentru ca România să evolueze și să se apropie cât mai repede de standardele lumii civilizate.

Consultându-mă cu lelea Safta (se apropie iarna și nu mai merge atât de des la casa de țară) am ajuns să formulăm propriile noastre cerințe de ordin politico-administrativ-economice de maximă importanță pentru țară:

1. O nouă Constituție, care să înlocuiască perversa Constituție fesenistă.

2. Adevărul despre Revoluția Română și Contrarevoluția echipei Iliescu și sancționarea celor vinovați pentru involuția țării.

3. Reformă administrativă profundă de tip european, care să ducă la destructurarea rețelelor de tip mafiot din comune, orașe, județe.

4. Reforma Parlamentului superobez - 300 de aleși în cele două camera și reducerea marilor beneficii în discrepanță cu veniturile majorității cetățenilor.

5. Investiții masive care să ducă la crearea locurilor de muncă aducătoare de venit la bugetul statului, pentru ca România să nu mai trăiască pe datorie.



Vă mai amintiți ceea ce ne-am dorit în Piața Universității timp de șase luni ? 

Multe alte probleme pot fi rezolvate prin aplicarea corectă a legislației de către mituiții (sic!) nației de cele 7 parlamente feseniste de-a lungul celor 30 de ani. Unii cârcotesc spunând că între 1996-2000 majoritatea parlamentară a fost dată de alte partide. Să fim serioși ! E la fel cu a că majoritatea parlamentară din perioada 2006-2012 a fost de Dreapta. Aiureli ! Cum să fie de Dreapta când echipa băsesciană a fost trimisă de FSN de pe Stânga pentru neutralizarea PNL (la fel cum au procedat și cu PNȚ-CD), ceea ce a gripat societatea românească ani buni. Și aici trebuie ridicată cortina de către Justiție !!

Acum, e timpul unui Parlament liberal, să vedem de ce este în stare !

Despre guvernarea liberală din ultimul an, doar să ai orbul găinilor sau să fii fan al ciumei roșii, ca să negi faptul că liberalii și-au asumat guvernarea, când nimeni nu mai dorea acest lucru. PNL a făcut acest lucru doar din dorința de a scoate țara din ghearele hulpave ale ciolănarilor analfabeți cocoțați în cele mai înalte scaune ale țării, bătându-și joc de interesele naționale ! S-a văzut din plin acest lucru, prin piedicile puse în Parlamentul României, unde PSD deține încă majoritatea, dar și prin conservele implantate în toate instituțiile statului român și, de ani de zile, în rândurile Partidului Național Liberal !

 Populismul deșănțat practicat de politrucul Ciolacu la drumul mare demonstrează cât de teamă le este feseniștilor dalmațieni de momentul în care vor trebui să răspundă pentru toate fărădelegile și prostirea permanent a poporului credul.
Dragilor, citiți programele, uitați-vă la oamenii-oameni și votați !

 S-auzim și de binele european, 

m-am săturat de „binele” fesenisto-comunist ! 


 

prof. Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

    Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu