Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 6 iunie 2020

TUDOR GHEORGHE (1928-2020)






TUDOR GHEORGHE (1928-2020)

A trecut la cele veșnice cunoscutul filatelist Tudor Gheorghe, oltean ca și tizul său Trubadurul. Olteni 100%. Ca lucrător al Poștei Române, şef al secţiei Transporturi Poştale, a fost martor și s-a implicat, deseori, la toate evenimentele administrației poștale românești. 
77 de ani a colecţionat timbre și întreguri poştale. La Expoziția Mondială de Filatelie EFIRO 2008, a lansat al IV-lea volum din colecția Călăuza filatelistului.
A fost filatelist încă de pe băncile şcolii, când făcea schimburi de timbre cu alţi colegi. În urma sa rămâne o colecţie impresionantă. 
Am o cameră de lucru şi un mic depozit în care lucrez. Munca mea o am împărţită pe clasoare, cutii. Sînt cantităţi impresionante pe care le voi oferi obştei la încheierea activităţii mele. Cele 150 de CD-uri, o sută de dischete, manuscrisele, precum şi toată colecţia de întreguri poştale vor intra în patrimoniul Poştei, sub formă de donaţie.”
Tudor Gheorghe, filatelistul, a realizat multe expoziţii, îndeplinind de multe ori funcţia de comisar. A realizat studii de filatelie, mai ales în domeniul învăţămîntului. Timp de şapte ani, la AFR Bucureşti s-a ocupat de îndrumarea colecționarilor tineri.
A creat peste 50 de lucrări dedicate filateliei românești, sub genericul Călăuza Filatelistului, cea mai realizare fiind Catalogul de Întreguri Poştale, format din trei volume dedicate plicurilor şi două volume cărţilor poştale illustrate, în total fiind catalogate circa 25.000 de întreguri poştale şi toate timbrele româneşti. O altă lucrare de mari dimensiuni este Catalogul Mărcilor Poştale, ce însumează o mie de pagini, cu reproducerea a circa şapte mii de timbre.
În semn de recunoștință pentru susținerea și contribuția în aprecierea și promovarea mărcii poștale, Romfilatelia i-a dedicat domnului Gheorghe Tudor un întreg poștal.
Dumnezeu să-l odihnească !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu