Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 19 iunie 2020

ȘMECHERIA




ȘMECHERIA
CALCULE și PROPAGANDA ELECTORALĂ
Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD: „Vreau să-l somez public pe domnul Orban, că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea pensiilor și majorarea alocațiilor.” Serios ?
Conform legii adoptate de Parlament, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.
Facebookul a luat foc. „În sfârșit s-a făcut dreptate !”, „Era și timpul !” … Totul a ținut până a doua zi ! O păcăleală de zile mari pusă la cale de-alde Ciolacu și „oamenii lui de bine”. Nu au votat celelalte proiecte ale liberalilor și useriștilor ca, acum, să iasă ei în față. A fost normal să voteze toți parlamentarii o asemenea așteptată lege. 
   Cu excepția lui Căprar ! Nume predestinat.
  Lelea Safta, mult mai reținută decât mine, și-a manifestat neîncrederea. Am și postat-o în aceeași zi pe contul meu de facebook. Mi-a amintit cum s-au făcut unele pensii ale barosanilor din România, luându-se în calcul ultimele luni / ani de salariu la stat, ajungându-se la pensii „normale” amețitoare. Și aici era de fapt, o falsă contributivitate, dar cine să mai stea să gândească ! Cum șmecherilor nu le-a fost de-ajuns au inventat pensia specială, alt furt cu acte în regulă ! „Doar noi facem legile, tovarăși !” și-au zis feseniștii de azi, comuniștii de ieri !
   Cică există și în alte țări ! Păi, se potrivește sărăcia de la noi, cu dezvoltarea altor țări ale U.E. ? Sau nu mai suntem pe ultimul loc în comunitatea europeană și nu știu eu ? Chiar nu vă e rușine deloc ? Unde-i solidaritatea cu bietul popor ? Mai ales că Puterea fost deținută tot timpul de PSD. Degeaba neagă, realitatea o știm cu toții.
Întreg sistemul de cucerire a instituțiilor statului a fost demarat în 1992. Întâi, Parlamentul PSD a mituit cu pensie de serviciu auditorii de la Curtea de conturi a României prin Legea nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi. Acum se putea fura fără frică, deoarece alde Văcăroiu făcea control de mântuială și cu ordin de la FSN. În același an, au fost mituiți cu pensia buclucașă membrii Curții Constituționale a României prin Legea nr.47/1992. Astfel două dintre instituțiile de bază ale statului de drept au devenit proprietatea PSD.  
   Dovezile sunt fără număr în cei 28 de ani.
În 2001, se instituie indemnizaţia lunară pentru foștii președinți ai statului român (Legea nr.406/2001). Cred că și Ceaușescu ar fi beneficiat de această decizie a Parlamentului, dacă nu-l ucideau colegii !
În 2004, se mai dau două legi de mituire pentru judecători şi procurori (Legea nr.303/2004) care deja aveau salarii anormale pentru starea statului român de atunci. Cum au început mârâieli prin Puterea Juridică se dau alte pensii imorale (fără contributivitate) prin Legea nr.567/2004 personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice.
Acțiunea de capturarea a instituțiilor statului a continuat cu acordarea de pensii speciale funcţionarului public parlamentar (Legea nr.7/2006). Momentul adoptării a trezit societatea civilă a fost când însuși parlamentarii și-au votat „indemnizaţia pentru limită de vârstă” prin Legea nr.96/2006). Nerușinarea a căpătat proporții amețitoare. Păi, cum, tocmai ei să nu ia ?
Aproape că nu mai este de mirare apariția acestor pensii nesimțite pentru Corpul diplomatic şi consular al României (Legea nr.216/2015); modificarea pensilor militare (militari, polițiști, jandarmi, agenți din penitenciare, servicii secrete) prevăzute de Legea nr.223/2015 sau apariția hocus-pocus a indemnizaţiei pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene (OUG nr.57/2019 privind modificarea Codului administrativ).
Pe lângă faptul că și așa aceste categorii aveau venituri și beneficii amețitoare, și-au zis: Noi suntem stăpânii României iar prostimea să se descurce cu pensii de câteva sute de lei. Abia în martie 2020, pensia medie în România ajunge la 1.374 de lei, în timp ce cheltuielile anuale cu cele cca 150.000 de pensii speciale s-au ridicat la cca opt miliarde de lei.
În statul democrat fesenist sunt la ora actuală cca 1.061.200 de persoane care trăiesc din ajutoare sociale. Nivelul lunar are următoarele valori: 141,5 lei pentru persoana singură; 255 de lei pentru familiile formate din două persoane; 357 de lei pentru familiile formate din trei persoane; 442 de lei pentru familiile formate din patru persoane; 527 de lei pentru familiile formate din cinci persoane; 36,5 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de cinci persoane, care face parte din familie.
În România sunt plătite cca 5.133.000 de pensii, din care 150.000 de pensii fără contributivitate (152.000 pensii militare și 7.345 pensii speciale în România, din care aproape jumătate sunt ale magistraților), 4.001.000 pensionari adevărați cu stagiu complet, 18.000 pensii anticipate, 92.000 pensii anticipate parțial (ambele 2,1%), 493.000 pensii de invaliditate și 528.000 pensii de urmaș. 
Detalii pe
Și acum concluzia !  Să zicem că se adoptă această lege, deși otrepele de serviciu au și început să sesizeze Curtea lor Constituțională. Dar când s-au acordat aceste mituiri, ele n-au fost neconstituționale și, mai ales, imorale ?!? Sau când s-au luat în calcul, pentru dosarul de pensie, doar anumite perioade din timpul angajării ? Cele mai grase ! 
Așadar, economiile care se vor realiza, în urma aplicării legii, ar fi de cca 3 miliarde de lei anual. Să zicem că va intra în vigoare la 1 iulie a.c. Adică 1,5 miliarde de lei. Lelea Safta zâmbește amar ! Cum să asiguri, Ciolacule, din banii ăștia „dublarea pensiilor și majorarea alocațiilor”. Tot lelea Safta.
Bani necesari dublării alocațiilor – cca 7,5 miliarde de lei anual. „Majorarea punctului de pensie la 1.775 de lei, cu 40%, va avea ca efect un deficit suplimentar de 10,6 miliarde de lei sau 0,96% din PIB în cele patru luni ale anului 2020, respectiv 31,8 miliarde de lei sau 2,7% din PIB pentru întreg anul 2021. Astfel, în loc de un deficit de 3% din PIB, vom avea doar ca efect al Legii pensiilor deficite de 4,5% din PIB în 2020 şi 5,7% din PIB în 2021.”, declara economistul-şef al Băncii Naţionale a României pe 27 noiembrie 2019. 
Sunt calcule făcute înainte de pandemia generată de cornorat. Adăugați efectele stagnării economiei în primul semestru al anului 2020 și veți vedeți unde ne aflăm. De unde bani ? 
   Atenție, nici așa nu erau bani, Veorica fituindu-i pe toți !
   Cât de prost trebuie să fii să te lași dus de asemenea declarații populiste ?       PS. Dacă cei 150.000 de beneficiari ai sinecurilor speciale (auditori ai Curții de Conturi, judecători, procurori, grefieri, personal diplomatic și consular, personal civil aerian, funcționari parlamentari, parlamentari, primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, foști judecători la Curtea Constituțională, Avocat al Poporului, polițiști, militari și lucrători în serviciile speciale) ar avea bun simț s-ar mulțumi cu pensiile pe bază de contributivitate, care, oricum sunt de câteva ori mai mari decât pensia medie a celor care au plătit o viață pentru ele.
Dar de unde bun simț în România, mai ales la nivelul de sus al angajaților statului român ? Oameni de onoare (vezi fuga de ieri din țară a colonelului SRI, cu pensie specială desigur, doar ca să dau un exemplul din miile petrecute), cică ei sunt responsabili, care au jurat pentru binele țării și a poporului etc. etc. etc.
S-auzim numai de bine !



Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu