Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 4 aprilie 2020

ȚÂRRRR ! ȚÂRRRR ! ȚÂRRRR !



ȚÂRRRR ! ȚÂRRRR ! ȚÂRRRR !

Ce înseamnă să te adaptezi rapid ! M-am obișnuit și cu polițistul care mă controlează zilnic. Controlul se face de la distanță. Sună la telefon / interfon:
- Alo, sunteți toți în casă ? - Da ! - Hai, la geam să vă văd ! Ce o fi văzând de la nivelul solului la etajul XIII, nu știu. Îi facem cu mâna și ne urează o zi bună. Am ajuns să mă îngrijorez pentru el dacă nu sună o zi !
A mai trecut o săptămână din starea de urgență. Mașina de spălat la datorie! Aragazul așteaptă calm prânzul de la ora … 17! Micul dejun, pe la amiază, când, de regulă, doar cuptorul cu microunde și ceainicul electric răspund prezent. Aspiratorul așteaptă nerăbdător ora de conducere din partea ardelencei. Baia mare s-a calmat după iureșul dimineții. Prin fereastra ei dau o roată cu privirea spre viitorul La Defence du Bucarest, unde, deocamdată sunt doar câteva mici turnuri !
 O raită prin balcoane, tainul la porumbei și deschiderea tehnologiilor. Mai întâi telefonul. Dacă nu-l închid toată noaptea mă fac să tresalt la tot felul de sunete generate de like-uri, mesaje, watsApp-uri … Noaptea, niciodată mesajele prin telefon nu sunt pozitive. Mai e câte un insomniac, pe facebook sau de peste baltă, dar m-am obișnuit. E bine ca știrile să-ți parvină dimineața. Mail-ul plin ca de obicei ! Rezolv rapid poșta electronica, după care fac o trecere în revistă a contului pe FB. Mesaje pe peretele meu, mesaje generale, mesaje pe mess ! Trec în revistă și sursele de știri serioase, apoi mă ocup de-ale mele. Dacă nu primesc sarcini speciale de la ardeleancă ! Pentru cei care m-au întrebat ce fac. Am patru proiecte de finalizat: catalogul filatelic specializat România. Erori filatelice (1903-2020), ed. a II-a, albumul Chevallier, cronicarul foto al plaiurilor nemțene, ed. a II-a, Raite prin U.E. (jurnal de călătorie paranormal) și scrierea săptămânală a tabletelor sf rupte din viață. Deja, am tipărit primele două volume, al treilea, pregătit pentru sfârșitul anului trecut, suportând o amânare, deoarece vremea nemernicilor încă nu s-a încheiat. Cum ar înclina unii să creadă. 
Guvernarea nu înseamnă a fi la Putere ! La Putere tot ciuma roșie dictează ce și cum ! În Parlament. Se preface că nu-i la butoane, însă nu-i zi să nu pună tot felul de strâmbe. Acum, la modul ilegalist, cu alte propuneri de măsuri populiste. - Să se facă, să se dreagă ! - Nu aia, ci ailaltă ! - Nu s-au pregătitO întrebare simplă !
Pot, Ciolacu și gașca lui de nemernici, să numească o țară europeană care a fost pregătită pentru gripa chinezească = coronavirus - noul coronavirus - COVID-19 - SARS Cov 2. 
Parcă ar fi FSN - FDSN - PDSR - PD - PD-L - PSD = ciuma roșie !
Așa că nici nu știu când trece ziua. Am un chef de lucru incredibil, după ce am cam vegetat toată iarna ! Care iarnă ?, vor zice unii.
Seara, între apusul soarelui și până spre ora 9 p.m., deschid laptopul. Caut să mă educ continuu pentru a nu viziona știrile tv. Doar dimineața, maximum o jumătate de oră, apoi la ora 13, când vine omul negru și seara, concomitent cu dialogul la distanță cu prietenii și pretenii ! Asta pentru ca emițătorii de informații să nu-mi afecteze neuronul. Degeaba ! E foarte greu !
Deși e primăvară, înfloresc pomii, renaște natura … suntem informați, non stop, despre știrea zilei, devenită știrea lunii ! Acuși, a trimestrului: gripa chinezească pardon SARS Cov 2. Peste un milion de doze de Hidroxiclorochină, donate de …, din partea … 100.000 de combinezoane, vin măștile din Coreea (de Sud, să ne înțelegem!) ” etc. etc. Asta n-ar fi nimic, pe lângă tot felul de știri-telenovelă: Prima asistentă decedată ! Tresar, însă aflu că nu la datorie, ci în urma unui concediu recent prin Turcia în plină pandemie ! Români în carantină pe un vas de lux în Pacific. Nu vreau să fiu cârcotaș, dar cum să pleci în croazieră în martie, când, pandemia cuprinsese, deja, Terra ? Nu mai vorbesc de sutele de știri despre x sau y, vedete de carton sau persoane cu mari carențe în educație civică .
Ce s-a întâmplat la Suceava este edificator. Să o spunem pe aia dreaptă ! Acolo nu se pune problema dotării. Dăm vina pe autorități, personalul sanitar … dar mai nimeni nu vorbește de comportamentul iresponsabil al unor cetățeni, mai ales, al celor veniți din țările încinse de Corona. Nu zic că autoritățile și sanitarii sunt nevinovați, dar principalii vinovați în răspândirea virusului sunt unii cetățeni inconștienți.   
Sunt, bineînțeles, îngrijorat, ca mulți alții, cu ce se întâmplă pe planetă din cauza domnișoarei Corona. Văd că acționează după cum o taie capul ! Demonstrează, fără a o putea contrazice, că nu contează cât de bine sunt organizate sistemele sanitare prin unele țări ale mapamondului. Statistica dă peste cap orice calcul și previziuni ale specialiștilor epidemiologi. Nici jurnaliștii, iubitori de știri hot, nu mai știu cum să comenteze clasamentele ce se modifică de la oră la oră. În marea lor majoritate, sunt preocupați de știri care să stoarcă lacrimi sau să provoace panică. Unii o fac premeditat !
Ați văzut vreo știre de pe ogoare, tot e sezonul însămânțărilor, sau de la crescătorii de animale ? Ați văzut imagini de pe șantiere, din fabrici și uzine ? Sunt prezentate acele cadre sanitare care rezistă pe frontal invizibil al luptei cu SARS 2 ? Rara avis ! Nici în presa scrisă nu găsesc asemenea știri care ne-ar ridica moralul ! Sunt sigur, pentru unii sună a limbaj de lemn
Da, țara trebuie să funcționeze, să nu se prăbușească de tot economia ! Guvernanții și specialiștii caută soluțiile care să prevină o astfel de tragedie. Alții stau pe margine șanțului și tot cârcotesc. De unde vine grosul banilor la buget, dacă nu de la mediul privat ? Există opinii, nu de azi, de ieri, ale specialiștilor, cu zeci de argumente, care susțin de ani restructurarea drastică a mediului bugetar. Sunt opinii privind pensiile speciale nesimțite fără contributivitate, salariile nesimțite din primării, guvern, agenții naționale, indemnizațiilor din parlament, din consiliile de administrație, veniturile multiple ... Când se va tăia coada pisicii ?
Acum, din cauza acestui nenorocit de COVID 19 sunt drame și tragedii la nivel individual, dar ferească Dumnezeu de o tragedie națională !
Ce se întâmplă acum pe rețele de socializare e de nedescris. Au apărut din cotloane, știute și neștiute, cohorte de semianalfabeți anonimi cu limbaj de grotă care emit, flux continuu, inepții peste inepții. Nici cu prietenii nu mai poți sta de vorbă, că se bagă în discuție anonimii care își debitează ideile savante ! Când le demontezi aberațiile sau le ceri argumente, ești trecut prin malaxoarele invectivelor de tot felul. Mi-a trecut prin gând să nu mai intru pe facebook. O perioadă, să fiu mut ca o lebădă. Da, poți ? O dată am tăcut o săptămână. Începuseră să mă sune prietenii, să mă întrebe ce am pățit. Aveam și o stare ciudată de neliniște. Nu cred că soluția băgării capului în nisip e cea mai bună. Dacă cei raționali nu iau atitudine, cei asemănători antropoidelor și șarlatanii vor domina scena vieții sociale și politice și după trecerea pandemiei !...
Sunt lansate tot felul de știri false care induc panica. Inclusiv de către cei din mass media. Ceea ce este extrem de grav. Văd că majoritatea politrucilor s-au retras din cleveteala cotidiană, rămânând doar arhicunoscutele javre erijate în mari sfătuitori ai autorităților și neamului !
Până și jurnaliștii și-au mai ponderat tonul agresiv. Cu excepțiile de rigoare. Ale mercenarilor plătiți la zi. Mai e și cazul celor născuți de o găină care n-au cum să se abțină ! Cotcodăcesc !
Poate, dă Dumnezeu, și intrăm într-o normalitate. O normalitate a vremurilor pe care le trăim ! Nu e timp de dezbateri politice sterile ! Când vor fi alegerile, vom vedea. Ce va fi peste o lună, vom afla atunci. Nu e cazul să lansăm, de pe acum, scenarii apocaliptice. Acum sunt binevenite, în primul rând, soluțiile sanitare și economice.
Aflu că fi contaminat nu e foarte grav ! Unii semeni pot fi contaminați fără să aibă vreun simptom specific și se vindecă. Mulți nici nu știu că sunt contaminați, dar pot infecta pe alții. De aceea, trebuie respectate regulile stabilite de autorități.
De bine, de rău, în România, evoluția Coroanei nu cunoaște ritmuri de rock ! Doar acolo, unde niște zănatici infestează zona, sunt mari probleme !
Pe rețelele de socializare postează tot felul de nebuni. Citiți, urmați și respectați doar indicațiile oficiale ale specialiștilor pe https://stirioficiale.ro/informatii.
Suntem asigurați că nu se va intra în criză alimentară. Coridoarele pentru transporturile comerciale sunt redeschise, precum și dreptul la muncă în țările din Uniunea Europeană. 
Armata a fost scoasă pe străzi nu pentru a speria lumea, cum cotcodăcesc casandrele, ci pentru a impune legea. Cu frica sau panica nu-i de joacă ! Fără o educație solidă și un antrenament pe măsură e greu să le ții sub control. 
Când ai 40% de analfabeți funcțional e greu să-i faci să înțeleagă pericolul. CTP are dreptate, deși de multe ori m-a scos din sărite !    

ULTIMA ORĂ !

Siegfried Muresan, europarlamentar PNL şi vicepreședinte al PPE, a solicitat Comisiei Europene, în ședința Parlamentului European, mobilizarea tuturor fondurilor rămase disponibile în Bugetul Uniunii Europene pe anul 2020 pentru combaterea pandemiei de COVID-19.
Comisia Europeană a răspuns pozitiv acestei solicitări și a propus utilizarea a 3 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru un pachet de solidaritate privind combaterea la nivel european a pandemiei de COVID-19.
Lelea Safta mă întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram în U.E., cu visteria lăsată goală de Veorica, Orlando și gașca de nenorociți feseniști puși doar pe jaf și distrugerea României în cei 30 de ani ? Nu-i greu de răspuns !

Să ne păstrăm calmul și s-auzim numai de bine !


Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu