Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 10 aprilie 2020

DE LA ANTICIPATE LA ÎNTÂRZIATE !



DE LA ANTICIPATE LA ÎNTÂRZIATE !

Wow ! Wow ! Wow ! Am trăit să-l văd și pe CTP mulțumit de ceva !
Lelea Safta a apreciat mai de fiecare dată mesajele președintelui, pe care unii nu au avut cum să le înțeleagă din cauza subdezvoltării neuronului, ușor de manipulat ! Alții le-au înțeles când era prea târziu !
Nu sunt incluși aici mercenarii din mass media și răuvoitorii ancorați de ciolanele politice, aducătoare de carne macră în conturi negre sau albe. Ei le-au înțeles foarte bine, însă atâta timp cât sunt plătiți regește sau cu firimituri le răstălmăcesc cum li se dictează și mușcă / latră non stop.
„- Îl vom aprecia pe Iohannis abia după ce nu va mai fi președinte.” Tot lelea Safta. Asta rămâne de văzut ! Deocamdată gestionează bine lucrurile, față de ce fac alți șefi de stat pe planetă. Bineînțeles, în limita competențelor oferite de Constituția îmbârligată și cu frînele puse de feseniștii de azi și „pretenii” lor.
Șleahta politică, cu alde Ciolacu, Tăriceanu, Ponta, Barna, Tomac și Honor în frunte, continuă misiunea de demolare a Guvernului Orban pentru a prăbuși țara într-o criză fără precedent. Moscova nu crede în lacrimi !
Când credeam că mai există o fărâmă de bun simț la șobolani constat reunirea acestora la vedere vrând, nici mai mult, nici mai puțin, să răstoarne guvernul. În plină pandemie. Gașca, PSD&aliații, a intrat în vrie când a văzut că liberalii au luat măsuri bune privind gestionarea coronei. Se pare că Moscova le-a cam arătat cartonașul galben pentru ratarea misiunii date ! Așa că au sunat adunarea și toți acoperiții s-au pus pe sfat ca-n Miorița: „Pe l-apus de soare. Ca să mi-l omoare. Pe cel liberal …”  
Parlamentul, în care, repet, ei sunt stăpâni, propune tot felul de măsuri populiste otrăvite. Pentru a îngropa și mai mult țara în datorii. Ciuma roșie și-a reunit forțele deoarece nu le-a reușit planul de demolare a României.
*
Unii impută liberalilor că nu au eliminat pensiile speciale, cum au promis. 
Fals ! PNL a eliminat pensiile speciale, dar PSD a contestat Legea la CCR, prin Avocatul Poporului ! Văd că săptămâna asta șobolanii au respins în comisie proiectul cu impozitarea pensiilor speciale. 
E Anul Șobolanului ! Ei sunt la Putere ! Mulți nu știu sau se prefac că nu știu: PNL nu este la Putere ! Tot PSD&aliații se află la putere în Parlament ? Liberalilor li s-a dat (sic!) guvernarea cu scopul de a fi discreditați. Cum au făcut-o în 1996 cu țărăniștii. Acum, ciuma roșie turbă când vede că liberalii se descurcă ! Nu se așteptau ca Uniunea Europeană să se solidarizeze atât de repede ! Aveau informații că nu se va întâmpla așa ceva. Tot de la Moscova ! Și că România se va scufunda. Ei bine, nu mor caii, când vor javrele !
Propunerea europarlamentarului român, liberalul Sigfried-Vasile Mureșan, a prins contur. La presiunea celorlalte state, Olanda a încetat să se opună. Pachetul financiar de ajutorare a statelor afectate este de peste 500 de miliarde de euro (jumătate de trilion de euro). Noroc cu U.E., altfel era jale ! 
Respect U.E. !
Iar Ciolacu iese la atac: „Mor oameni, neisprăvitule (Fl. Roman – n.n.), pentru că PNL este incompetent și nu face nimic !” Adică ei au înglodat țara în datorii, lăsând visteria goală și tot ei cu clanța mare !?! Hara-hara !
Nemernicul nu știe cine sunt șefii DSP-urilor din județele care au gestionat prost pandemia de coronavirus ? Uită că PSD a politizat sistemul medical în toate județele. Ca mai toate instituțiile statului. De la șef de secție, la nivel de spitale. Acum, se vede profesionalismul celor puși de PSD ! Unii au dat bir cu fugiții, alții s-au pitit poate-poate nu vor fi depistați. 
Partidul Național Liberal e pe un teren minat. Orice greșeală, cât de mică, este imediat umflată și mediatizată pe televiziunile lor (adică majoritatea). Mai mult, inventează tot felul de parascovenii, pe care bieții analfabeți (40%) le înghit pe nemestecate. Văd că alarmează poporul cu tăierea salariilor la bugetari.  Șobolanii nu au auzit de solidaritate ! Adică privații, care aduc peste 90% din bani la buget, sunt în șomaj tehnic iar tu, bugetar, să nu faci un sacrificiu două-trei luni ? Adică, 2.555 lei în mână, șomaj tehnic, nu ar fi suficient una-două luni de zile ? Măi, să fie ?
Apropo de solidaritate. Statul român a trimis o echipă medicală în Italia. Mamă, ce au luat foc cațele pe facebook ! Uită că în Italia sunt sute de mii de români ! Halal iubire de neam ! România are 300.000 de cadre sanitare, din care 70.000 în lupta cu cornoratul și ei vor sprijin uman din afară !
Scandalurile în spitalele patriei se țin lanț. Iese la suprafață, tot mai mult, comportamentul iresponsabil al unor cadre medicale. Nu doar al unor rrromâni. Cercetările procurorilor la Suceava arată atitudini care te îngrozesc. Până și la morgă se cere șpagă ca să-ți iei ruda decedată ! 
Ăștia or fi oameni !?!
Unde or fi cele 10.000 de paturi din spitalele regionale+cel republican promise de guvernarea PSD&ALDE+UDMR ? Despre ce vorbim ?...
Înțeleg și apreciez umorul, dar se cam exagerează cu manifestări tip flash mob din partea personalului sanitar ! Mai ales pe plaiurile mioritice, unde tot ei se plâng că nu au echipamente de protecție !
Multe lucruri ies din nou la suprafață. Disciplina românilor lasă mult de dorit. Cât este în străinătate rrromânul nu mișcă în fața autorităților iar când vin în țară, în condiții de pandemie globală, se comportă ca niște cocalari. Nu le place mâncare din carantină, distrug mobilierul hotelurilor în care sunt cazați temporar, o fac pe deștepții și evadează infectând zeci și zeci de alți semeni, nu respectă izolarea pe care și-au asumat-o, se reped în magazine și-și umplu la refuz cărucioarele cu produse alimentare, într-un cuvânt nu respectă reguli de bun simț și recomandările autorităților și, apoi, postează, că sunt agresați sau amendați.
O altă problemă nerezolvată de ani. Piețele agro-alimentare sunt dominate de adevărate rețele mafiote. Este urmărit vânzătorul, când e urmărit, dar el e doar veriga finală. Nimeni nu se agață de interlopii care se ocupă cu aprovizionarea en gros (spargerea tirurilor, traficul de mărfuri, luarea pe daiboj a produselor de la bieții agricultori). Aceștia sunt, cel mai adesea, mână în mână cu poliția acelor piețe, cu vameși, cu polițiști rutieri.
Ca și în cazul defrișărilor, de care se vorbește tot de ani și ani. Văd că se face mult tam-tam, acum, pe facebook. Mulți se fac că nu știu cine le taie și le vând. Românii, dragii mei ! Mulți se fac că nu știu cine a dat autorizații unor firme străine. Nu mai știu că le-a semnat tov. Adrian Năstase și pasează pisica la președintele Iohannis care nu are în atribuții așa ceva ! Din contra, el a atras atenția asupra jafului. Degeaba ! Pe de altă parte, statistica oficială arată că în ultimii ani România importă mai mulți bușteni decât exportă. 
A se vedea site-ul ministerului de profil sau articolul pe
Văd pe facebook filmulețe și imagini cu camioane pe șosele sau zeci de vagoane pe calea ferată. Nimeni nu știe de unde vin. E o manipulare de numai știi care-i realitatea ! Dacă te-ai lua după răspândaci, ar însemna să nu mai fie niciun arbore mai bătrân de zece ani prin munții țării !...
Se vorbește de interzicerea dreptului la muncă ! Dreptul la muncă nu poate fi oprit decât în situații speciale. Temporar. Dar se vede că mulți nu citesc cu atenție Declarația pe proprie răspundere pct. 6 și altele.
Ce s-a întâmplat pe aeroportul din Cluj-Napoca e de poveste ! Din moment ce aeroportul este în administrarea autorităților locale, ministerele nu au cum să fie vinovate. Conducerea aeroportului trebuia să se sesizeze când a văzut cererea mare de bilete. O fi tot vreunul numit politic de PSD ? Vină mare are, însă, Serviciul Român de Informații (SRI). Aici trebuie să cadă un cap sau capete. Să nu știi de asemenea mișcări de amploare pe teritoriul românesc e grav ! Acolo au dat liber rotițele locale, mână-n mână cu rețelele mafiote de angajatori + niște polițiști de la circulația rutieră.
Limbajul licențios pe facebook a ajuns la cote paroxistice. Mă întreb dacă doar 40% din poporul român e analfabet, cu comportament de grotă ? După ce întâlnești pe rețele de socializare procentul pare să fie mult mai mare !
În fine, decizia amânării alegerilor nu mă surprinde. Mă mir că unii mai au tupeul să dezbată probleme politice în situația gravă în care aflăm. Despre alegerile întârziate vom avea tot timpul să discutăm. 
Acum, este lupta crâncenă cu cornoratul SARS COV 2 !
Să vedem ce va fi în Săptămâna Patimilor !
Ne păstrăm calmul și s-auzim numai de bine !


Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu