Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 26 ianuarie 2020

REUNIRE vs DEZBINARE


REUNIRE vs DEZBINARE

Pe ambele maluri ale Prutului subiectul reunirii a fost la ordinea multor zile postdecembriste. Nu-i sărbătoare națională sau sărbători legale, pe care unii mitici din media românească le numesc insinuant „zile libere”, la care să nu ne amintim de rapturile din trupul țării, lăsat moștenire de strămoșii care aveau curaj și simțul proprietății naționale în vine.
Nici de astă dată n-am scăpat de lacrimile de crocodil vărsate la Convenţia Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului, la care au participat peste 300 de delegaţi din diaspora românească. Mai toți vor ca doar autoritățile românești să facă și să dreagă ori realitatea arată că lucrurile trebuie să stea exact invers. Avem numeroase exemple în lumea largă și unul chiar în vecinătatea noastră. Când știi că ești nedreptățit de un ocupant, nu stai tu român, urmaș al lui Burebista, Decebal, Ștefan cel Mare și să aștepți eliberarea de la altcineva. Nu o să vină în vecii vecilor ! Mai ales în contextual mondial actual. S-au dus acele zile !
E de ajuns să vedem ce-au făcut popoarele din fosta Iugoslavie, cu ce preț și-au recâștigat drepturile și independența. Nu întâlnindu-se doar la simpozioane, marșuri și convenții ! Sigur, nu e de dorit astfel de sacrificii, dar de protestat se poate protesta pentru drepturi în piețe, orașe, sate !
România are o suprafață importantă ocupată de seminții străine. Nu de azi, de ieri. Unele regiuni chiar de sute de ani. Moldova e înjumătățită, Bucovina și Banatul la fel. Sigur, autoritățile și bravii noștri „istorici” (unul decorat recent de „amicul” de la Budapesta) mai dau, din când în când, semnale timide privind această situație. Apoi își cheltuiesc liniștiți pensiile speciale !  
În 1990 ș.u., românii au căzut în plasa „podurilor de flori” întinsă abil de fratele Iliescu și fratele Snegur la sugestia știm noi cui. Am ratat cu voioșie momentul rezolvării unei probleme generate de odiosul pact Ribbentrop-Molotov, pe care parlamentarii noștri, alții cu pensii speciale, nu au avut tăria și caracterul să-l dezavueze nici în ziua de azi ! Nu le-ar fi rușine !
La Iași, am auzit anul acesta, vocea unui oficial român exprimându-se clar cu privire la diaspora românească. Repet, nu statul român poate rezolva aceste probleme, el poate doar ajuta material entitățile române aflate sub ocupație străină. Și o și face, slavă Domnului ! Atât în Basarabia, cât şi pentru românii din Valea Timocului din Ucraina sau din alte părți.
Te întrebi, însă, ce fac membrii acelor comunități în afara câtorva români conștienți de adevărata lor origine ? Cum răspund acei români la chemările purtătorilor de doleanțe seculare ? E de ajuns să vedem rezultatul alegerilor din acele zone și să constatăm că nu prea există voința de reunire cu țara. Nu de unire, cum tot bat câmpii unii ! Noi am fost împreună, chiar dacă asta s-a întâmplat acum 2000 de ani, pe timpul lui Burebista, și chiar mai recent.
Germanii au reușit reunificarea într-un timp record, demolând într-o zi celebrul zid al Berlinului. Era suficient ca basarabenii să îndepărteze sârma de la Prut și-i ajutam și noi, nu doar cu flori !
Am preferat să venim, însă, la apa Prutului, să ne plângem unii pe umerii altora și ... lasă că mai vedem noi ! Am ratat o oportunitate cu care te întâlnești odată la un secol. Între timp unii „moldoveni” s-au dedulcit la funcții ducând Basarabia de râpă prin trădări și vânzări succesive. Să recunoaștem, nici ai noștri nu s-au lăsat, devalizând spațiul mioritic la greu.
Dezbinarea poporului a fost promovată prin instaurarea așa zisei democrații originale. A treia cale a criminalului Iliescu și ciracii lui. Prin crearea a zeci de partidulețe a contribuit la învrăjbirea națiunii. Pe Stânga, au avut grijă să rămână, permanent, un singur partid, FSN, cu schimbări periodice de nume și pălării, pe Dreapta, în schimb, au creat zeci de partidulețe tocmai pentru a-i putea dezbina pe românii ce au prins încet-încet gustul democrației autentice.
Mișeii au creat, în acești 30 de ani, până și senzația că la Putere ar fi fost și Dreapta. Total fals, deoarece erau tot ai lor infiltrați în așa-zise partide de Dreapta: PNL-AT, PL93, PNȚ, PD-L ... Nu mai vorbesc de admiterea unui ong făcut pe criterii entice, să fie acceptat ca partid. UDMR a șantajat „democratic” cât a putut Puterea în interesul personal al liderilor, ei, de fapt, lăsând județele Covasna și Harghita de izbeliște, limitându-se doar la a dezbina oamenii locului.

În toamnă, Partidul Național Liberal și-a asumat și a reușit preluarea guvernării. A fost pentru mulți o adevărată minune, deoarece nu găseau motivații logice pentru căderea guvernării feseniste. Mai ales că PSD deține, în continuare, Puterea în România, având majoritate parlamentară. 
Mă tem să nu fie o șmecherie ca cea cu „pierderea” alegerilor în 1996 în favoarea CDR, când, de fapt, FSN adusese țara în criză. Sau în 2006. PSD a găsit atunci soluția cedării Puterii ca să aibă pe cine să dea vina mai târziu. CDR, precum se știe, era infestat la greu de feseniști. Ca și PD-L. Cine a dat lovitura de grație PNȚ-cd ? Aceeași echipă PD, care a trecut, apoi, într-o noapte de pe Stânga pe Dreapta. Dezbinarea s-a adâncit tot mai mult până când peste 4 milioane de români și-au luat lumea în cap la îndemnul liderului sub acoperire aflat în capul Statului. Cei rămași în țară au fost supuși permanent unui tir continuu de manipulări, dezinformări și promisiuni deșarte.   După o perioadă de falsă prosperitate, în 2019, s-a ajuns, din nou, într-o situație economică fără ieșire ! FSN, aflat la a treia schimbare de nume, PSD, s-a gândit să repete scenariul patentat în 1996. A predat guvernarea Dreptei ca să aibă pe cine da vina privind dezastrul în care ei au adus țara.
Șobolanii au tăcut o lună, după care au început atacurile virulente asupra noului guvern. Constat că și unii „lideri de Dreapta” nu au dat curs invitației făcută de PNL de a guverna împreună pentru salvarea țării ! Preferă să stea pe marginea șanțului și să dea indicații prețioase ! Să nu fie și ăștia tot sub acoperire !?! Deja, au început cu tot soiul de apocalisme ! Fără nicio jenă, fără nicio rușine, minciunile și zvonurile pesediste curg non stop ! Deși dezmințirile vin instantaneu nu aud nicio scuză când li se demontează minciunile ? Apar cu altele noi … iar prostimea crede !
Ca să ai tupeul, după 30 de ani de republică fesenistă, să vii și să ai pretenția ca totul să fie reparat în 3 luni de guvernarea depășește orice închipuire ! Să dai vina pe guvernul liberal pentru devalorizarea monedei naționale, pentru inflație, creșterea prețurilor, pentru împrumuturile excesive, în ciuda așa zisei creșteri economice și să insinuezi că aceștia nu vor crește salariile și pensiile conform unei legi aberante, asta numai niște nenorociți o pot face. Când știai foarte bine că nu ai susținere economică pentru promisiunile făcute, să dai legi care să îngroape România, cum se cheamă ? Nu trădare națională ? Nu bătaie de joc la adresa cetățenilor care au mai rămas prin țară ?
Au stat 30 de ani la Putere, nu au făcut un capăt de autostradă în Moldova, care te-a votat permanent, nu ai ridicat un spital regional, nu ai modernizat o cale ferată și pui niște bieți amărâți să urle de Ziua Unirii la Iași „Vrem autostradă !” în doar două luni de un guvern abia instalat, cum se cheamă ? Nu e rușinea rușinilor !

← O imagine care mi-aduce aminte de alta de acum 2000 de ani !

Continuând dezbinarea, praful se va alege de nația română !
Urmează o săptămână de foc.
S-auzim numai de bine !


Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu