Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 30 ianuarie 2020

DIETA


DIETA

Pentru mulți, evenimentele centrale ale săptămânii au fost cele din sesiunea extraordinară a Parlamentului. Bieții aleși, unii merită calificativul din plin ținând cont de extrem de slaba lor pregătire profesională și lamentabila evoluție pe scenele celor două camere, au fost scoși din hibernare mai devreme cu câteva zile de președintele Iohannis. Unii, malițioși, au pus sesiunea pe seama lipsei banilor din buzunarele lor fără fund. 
Doar o „sesiune extraordinară” se plătește în plus !
Eliminarea pensiilor speciale era deja previzibilă, partidele parlamentare, cu excepția câtorva ciolănari de la UDMR și ALDE, votând proiectul de lege al Partidului Național Liberal. Astfel încetează mituirea pe față a unor categorii profesionale, care au acoperit premeditat, ani întregi, nenumărate fărădelegi. 
Au fost eliminate pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori, ale judecătorilor şi procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, cele ale funcţionarilor publici cu statut special, ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile speciale ale membrilor corpului diplomatic şi consular al României, ale personalului aeronautic civil, ale aleşilor locali, primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, precum și cele ale membrilor Curţii Constituţionale.
Aici e buba mare !, zice lelea Safta. Cum vor rezolva membrii CCR contestațiile înaintate, când unii dintre ei se află într-un evident conflict de interese ?! Vor fi cu cei mulți și jefuiți sau cu mituiții neamului ?
Amintesc că numărul beneficiarilor de pensii speciale era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, după cum ne informează Casa Naţională de Pensii Publice. Militarii primesc un alt tip de pensii, dar și aici se ridică tot felul de probleme, mai ales de moralitate. Problema la pensiile militare, este, de fapt, suma în plus exagerată și inegal acordată. Normal la aceste categorii de militari (armată, poliție, servicii secrete) pe lângă pensia normală ar trebui acordată o sumă simbolică drept recunoștință, dar nu să se ajungă la aberația ca pensia să fie mai mare decât salariile. Și așa uriașe. Ludovic Orban a anunțat că se vor lua măsuri și în această privință. Vom vedea !
Șperțarii țării au intrat în vrie ! După ce că au salarii babane și tot felul de alte facilități, necunoscute de marele public, țin cu dinții de aceste pensii umflate. Cică e un drept câștigat, chiar dacă e realizat prin furt ! Chiar nu mai este bun simț și solidaritate în România ?
De tot râsul a fost intervenția obezului Solomon, deputat de Bârlad, care a cerut imperativ de la tribuna Camerei Deputaților eliminarea propriului său amendament, cel cu eliminarea rentei viagere acordată marilor sportivi și artiști de seamă ai țării. Nici ciolănarul ALDE, Vosganian, unul din cei 21 care nu au votat eliminarea pensiilor speciale, nu s-a lăsat până nu s-a dat în spectacol: „Eu nu votez nicio lege până când Rareș Bogdan și Dacian Cioloș nu vor cere Comisiei Europene, în numele PNL și USR, să taie indemnizațiile de vechime ale parlamentarilor europeni.” Păi, se compară responsabilitatea unui parlamentar european cu a unui biet ciolănar, parlamentar mioritic ? Sincer, nu aș avea nimic împotriva acordării unui stimulent parlamentarilor care reușesc să legifereze o inițiativă proprie de mare impact național, dar nu pensie specială. Un fel de premiile Oscar !...
Miercuri, în Parlament, Guvernul României și-a asumat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin și alte modificări mărunte. Social-democrații au anunțat, cu surle și trâmbițe, că vor depune moțiune de cenzură, ceea ce ar deschide drumul spre alegeri anticipate. Lelea Safta nu crede că va trece moțiunea ! Ar însemna ca actualii parlamentari să renunțe la ciolan !
Dacă moţiunea va trece, liberalii are în plan şi o ordonanţă de urgenţă, astfel încât alegerile în două tururi să devină totuşi realitate. Unii tot protestează că nu se schimbă regulile în timpul jocului. Dar, jocul propriu-zis începe abia peste trei luni ! Iar modificările sunt în sensul lărgirii democrației și nu îngrădirea ei.
Ceea ce a trecut, însă, aproape neobservat, este faptul că a început aplicarea dietei la Guvernul României. În ședința de marți, s-a aprobat reorganizarea a două ministere: La Ministerul Transporturilor organigrama se reduce de la 721 la 584 de angajați, numărul de direcții fiind redus de la 21 la 14, iar din 6 direcții general s-a ajuns la 3. La Ministerul Muncii reducerea este de la 424 la 346. Acțiunea continuă în săptămânile următoare, când vom afla alte lucruri interesante.
Bătălia continuă !

ALTE CELE

Europarlamentarul Siegfried-Vasile Mureșan a fost ales raportor al Parlamentului European privind finanțarea Pactului Ecologic în valoare de 1.000 de miliarde de euro. Succes !
*
Tuta națională, fardată ca o pițipoancă Barbie, cu broșă sau fără, a ieșit pe sticlă. Deși habar nu are de economie și-a dat, cu tupeul obișnuit, cu presupusul. Parcă-i sulfa Olguța pe Whats App !
Să lămurim niște lucruri simple. 1. Creșterea economică se datorează, în cea mai mare măsură, mediului privat și consumului, nu guvernării. Guvernul poate cel mult să pună piedici (taxe, impozite, legislație restrictivă), ceea ce a și făcut de-a lungul anilor. 2. Crizele vin periodic la nivel regional și planetar, nu ai cum lupta cu ele, cel mult se pot atenua unele efecte. Numai că la români creșterea economică nefiind sustenabilă, lucru demonstrat de specialiști independenți, efectele pot fi dezastruoase.
3. Guvernarea nu face decât să gestioneze banii produși de mediul privat, dați în contul taxelor și impozitelor pentru cetățeni și nu în diverse interese proprii cum a făcut PSD. În rest, minciunile „tradiționale” ale șobolanilor scrise de consiglieri pe hârtia din față.
*
Miștocăreală dâmbovițeană. Altă tută declară: „- Primim cu pâine și sare pe orice controlor ANAF la Primăria Generală a Bucureștilor !” Și dacă te-ntreabă cu ce bani ai luat sarea ?
*
Lelea Safta a pierdut o predicție. Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană ! O fi bine, o fi rău, vom vedea abia anul viitor. Până atunci tranziție cu năbădăi !
*
Virusul ebola a făcut 11.000 de victime, să vedem ce va face coronavirus ?

S-auzim numai de bine ! 


Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu