Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 6 februarie 2020

COD ROȘU - PLANUL B

COD ROȘU - PLANUL B

Printr-o ordonanță de urgență, aplicată imediat de Sf. Ilie, viscolul a cuprins și spațiul mioritic. Cum, de când lumea, nu te joci cu viscolul, îți pregătești gospodăria să nu-ți ia avuția razna, te bagi în casă și aștepți să treacă vifornița. Ei, asta se întâmplă în lumea civilizată ! La noi, vai, vai, vai ! În ciuda avertizărilor meteo date, cod roșu, cod portocaliu, cetățeanul ajutat de „binevoitorii” jurnaliști își exprimă pe sticlă indignarea față de lipsa de reacție a autorităților.
Să ieși în plin viscol și să faci deszăpezire înseamnă să fii idiot. Lucru confirmat an de an de ai noștri. Dar cetățeanul nu vrea să știe. El vrea să i se scoată mașina imediat din locul unde i s-a înfundat nesocotind sfaturile autorităților ! Am văzut un singur reporter de teren care a transmis mesaje liniștitoare, în rest istericale și apocalismele cu care ne-a obișnuit, zi de zi ,mass media românească. Și asta în condițiile în care bietul viscol a ținut doar o noapte și nu „tradițional” trei zile ! Vai, dar vine, gerul peste țară ! Minus 32 de grade Celsius în județul Maramureș. Alt subiect senzațional. Vai, vai, vai ! Capitala e în haos ! De parcă, până ieri ar fi fost raiul pe pământ !
Scenariul s-a repetat la indigo și pe scena politică. După dezastrul care a ținut ani întregi, vine un guvern de avarie care caută să rezolve sutele de probleme adunate pe agenda executivului național. Nu mai vorbesc de cele acumulate la nivel local, în multe localități, timpul oprindu-se acum 40-50 de ani.
Ce putea să facă acest guvern, în doar 3 luni, pentru a rezolva cât mai repede situația de metastază în care se află România ? Mai ales în situația în care Puterea se află, încă, în mâna grupului infracțional (PSD-PRO ROMÂNIA-UDMR) care a dus țara în pragul disoluției. A dat, pe parcursul a nouă ore de analiză și dezbatere, cca 25 de ordonanțe de urgență și alte hotărâri guvernamentale. De ce ? Deoarece PNL știa că soarta guvernului este pecetluită și ar fi fost cu mâinile legate în perioada de interimat care urma.
Credeți că a stat vreo televiziune să analizeze justețea conținutului acestor decizii ? Credeți că au citit șobolanii aceste ordonanțe ? Pentru asta, trebuie să înțelegi ceea ce citești, cum bine li s-a spus de la tribuna Parlamentului.
Nu, Ciolacu&Co s-au repezit asupra numărului ! În situația în care ne aflăm, cred că numărul lor este prea mic. Ar fi trebuit dat cod roșu și luate măsuri instant. Dar, cu cine ? Cu o Justiție mituită cu pensii speciale și imorală până în măduva oaselor. Cu o Poliție plină de comportament mafiot ? Cu un parlament plin tocmai de cei care au devalizat bunurile țării ? Știu că sună nedemocratic, dar cu asemenea lepre nu prea ai cum juca democratic !
Ascultând discursurile rostite de lideri, nu de parlamentari de rând, îți dai seama că bietul nenea Iancu este total depășit ! Hahalerele neamului și-au dat ieri adevărata măsură a creierașelor din dotare. Într-o hlizeală continuă, ei se prostituau dând un spectacol jalnic țării ! 
Pe final, Iuda și-a făcut din plin datoria !
Să acuzi noul guvern de toate măgăriile făcute tocmai de ai tăi este de o josnicie fără margini. Dau doar un simplu exemplu. Împrumuturile. Citez: „Când aud de împrumuturi din gura PSD îmi dau seama că nu mai există nerușinare. Păi de ce suntem obligați să ne împrumutăm ? În trei ani de guvernare ați împrumutat fără să dați drumul la proiect de autostradă, a scris Vâlcov parteneriate public-private către companii inventate. V-ați împrumutat în trei ani de zile cu 220 de miliarde. (...) Dumneavoastră vorbiți de ordonanțe de urgență ?”, le-a zis-o verde-n față Ludovic Orban în discursul său: 
Vasăzică, șobolanii au făcut bugetul țării șvaițer și tot ei acuză ? Atâtea minciuni câte s-au spus la această moțiune de cenzură, nu cred să se fi spus vreodată ! Credeți că s-a discutat subiectul moțiunii: alegerea în două tururi a primarilor ? Vă înșelați ! S-a vorbit despre orice, numai despre democrație nu. Auzi titlu de moțiune: Privatizarea democrației românești, ca și cum democrația ar fi de stat ?!?
În astfel de condiții, nu e de mirare că șobolanii s-au reunit și au dat jos, într-o bășcălie generalizată, guvernul. E clar, nu vor o măsură cerută de popor, care să întărească democrația: alegerea primarilor în două tururi. Ca să nu se mai ajungă la situația incredibilă ca peste 30% dintre primari să fi fost aleși de mai puțin de 50% dintre alegătorii locali !
Cum toate instituțiile țării sunt parazitate de oamenii șobolanilor roșii e greu de ieșit din această criză latentă, care durează de ani de zile. De fapt, se repetă scenariul din 1996. S-a dat, premeditat, guvernul Partidului Național Liberal în condițiile în care Puterea e tot la FSN (Partidul Social Democrat). Pe urmă, feseniștii revin și acuză PNL că nu sunt în stare să guverneze, deși rezultatele pozitive sunt evidente pentru cele trei luni de guvernare. 
Nimeni nu-i mai judecă pe cei care au avut și Guvernul și Puterea zeci de ani și nu au făcut nimic ! Așa-i când ai de-a face cu „poporul de tip nou”, care își merită din plin soarta ! Nu se poate să nu-i dai dreptate lui Orwell.
Circul la care am asistat în cea mai importantă instituție a țării, Parlamentul României, demonstrează calitatea subumană (sic!) a celor mai multor „aleși” dominați de spiritual de turmă. Da, avem o turmă de parlamentari ! De parcă criteriul de selecție a candidaților a fost prostia, nu inteligența. Acești parlamentari reprezintă poporul român. Ăsta să fie poporul român ? O populație de analfabeți, de miștocari și de mârlani !?!
Soluția, în lumea civilizată, este cea a alegerilor anticipate ! Exemplu, englezii care au făcut anticipate parlamentare în mai puțin de lună.
La români, anticipatele vor fi … la termen. După castingul de joi, la Cotroceni, președintele l-a desemnat tot pe actualul prim ministru. Astfel, Guvernul Orban II va merge cu frâna de mână trasă de pesediști și aliații lor reveniți la bază + marinerul care o face pe liberalul. Ceilalți vor repeta obsesiv aceleași lozinci răsuflate. 
C-așa-i în politica mioritică ! Originală !
Până atunci, ne vom râde (sic!) ! La asta, politrucii se pricep de minune: Să se râdă ! De râs, râdem noi de ei, boborul, iar Europa de noi toți. Motive le oferim zilnic. Cine are de pierdut ? Cine tot pierde de 92 de ani. Poporul.

ULTIMA ORĂ

Ministerul Sănătății a declarat oficial, joi, epidemie de gripă în România. Gripă mioritică, nu chinezească !
*
Bilanțul viscolului de scurtă durată în București: 104 copaci (?) prăbușiți, 4 panouri publicitare luate de vânt. Circulaţia tramvaiului 41 este blocată: Nu din cauza zăpezii, ci a unui autobuz. BMW nu se trezise, încă ! Zăpada a rezistat doar câteva ore. Din păcate, copiii erau la școală ! N-au apucat să se joace în zăpadă anul ăsta ! Poate la anul !...
S-auzim numai de bine ! 


Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu