Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 7 iunie 2019

MIMARE și TEMPORIZARE


MIMARE și TEMPORIZARE

Am înțeles mesajul cetățenilor României din 26 mai !”, o declarație mai mult decât la locul ei făcută de liderul interimar al PSD, Viorica-Vasilica Dăncilă. Cea cu performanțe lingvistice inegalabile.
Poate unii și-au zis, gata, s-au dat pe brazdă feseniștii ! Pentru cineva care a urmărit acest grup de-a lungul a 30 de ani, declarația este apă de ploaie. Au mai fost momente grele pentru urmașii regimului totalitar încheiat cu celebra „epocă de aur”. Să ne amintim cum au pus mâna pe Putere, în urma confiscării Revoluției Române prin Contrarevoluția mascată, declanșată violent în seara zilei de 22 decembrie 1989. Urmată de sute și sute de moți și mii de răniți. Au continuat cu mineriadele fără număr. Alți morți, alte victime !
După care au schimbat tactica. De la violențe au trecut la mimarea democrației și temporizarea stărilor tensionate din societatea românească cu tot felul de tertipuri. Astfel, a treia cale iliesciană a implementat o democrație nici cal, nici măgar ! Declarativ spun una, în realitate urmează planul malefic.
Au înființat zeci de partide tocmai pentru a nu permite concentrarea forțelor democratice, ținta fiind distrugerea partidelor tradiționale ale României. Partide care au jucat un rol important în evoluția poporului român. Au reușit, relativ ușor, destructurarea Partidului Național Țărănesc - creștin democrat prin Traian Băsescu, omul cu dosarul de securist ... pierdut. Ca al multor altor membri de vază ai FSN-PDSR-PSD (varianta pe stânga) sau FSN-PD-L (varianta pe Dreapta) și, bineînțeles, a multor infiltrați (foști securiști, feciori / fiice de ... și de ..., fripturiști) în partidele de opoziție.
Când au văzut că Partidul Național Liberal e „greu de ucis”, după încercările repetate ale grupului de comando al lui Tăriceanu de a rupe hălci din firavul PNL, PNL-AT în 1990 și cu PL93, feseniștii au pus în aplicare planul înființării unui partid pe Dreapta prin transferul echipei de șoc PD. Scopul fiind desființarea Opoziției cu un partid de Dreapta, de fapt fiind tot al lor.
Peste noapte partidul lui Petrică a devenit Partidul Democrat-Liberal. Cum Petrică era moale, a fost rapid înlocuit cu același Băsescu. După faultarea lui Stolojoan, prin vorbe mieroase și hăhăituiri sonore, bișnițarul națiunii reușește să atragă mulți membri onești, care mai târziu au realizat cu cine au de-a face, când crizele economice s-au tot repetat, culminând cu cea din anii 2009-2012. A urmat schisma din care a rezultat PDL și PMP. 
Desigur, și PNL a trecut prin multe convulsii, pe unele le-am amintit deja, generate atât de infiltrații feseniști, cât și de ambițiile nemăsurate ale unor liberali cu pretenții.
De toate acestea au profitat din plin feseniștii. Și-au mai schimbat denumirea, și-au mai pus ceva cenușă pe cap, chiar au cedat guvernarea, nu și Puterea, tocmai pentru a o compromite Opoziția.
Pe acest fond, milioane de români și-au luat lumea-n cap. Cred că nu există țară pe planetă unde să se fi stabilit compatrioți. Până și în cea mai săracă țară a lumii, Etiopia, se găsesc vreo 30 de români ! 
O altă țintă majoră a fost denigrarea Casei Regale a României. Cunoaștem cu toții comportamentul huliganic a unor indivizi de teapa lui Nicolicea față de Majestatea Sa Regele Mihai și alți membri ai Casei Regale. Indivizi, care, în ultimii doi ani și jumătate, ne-au tot dat lecții privind legislația românească !
Cea mai mare lovitură dată democrației românești a fost elaborarea unei Constituții atât de încâlcite, încât de multe ori a dat naștere la interpretări care de care mai hazlii, dacă unele nu ar fi avut consecințe dramatice. 
România a ajuns să nu fie nici republică parlamentară, nici republică prezidențială. Din acest motiv, instituția prezidențială are un rol minor în statul român, dictatură mascată a FSN fiind protejată abil de așa-zisa Curte Constituțională a României. Asta a încurajat propaganda fesenistă să insinueze, deseori, că președintele este vinovat pentru evoluția economico-socială a țării. Iar prostimea a crezut ! Vezi mandatul lui Constantinescu, dar, mai ales, mandatul lui Iohannis, când limbajul a ajuns la cel mai de jos nivel, tupeul grupului Dragnea-Tăriceanu, cu sprijin masiv din partea ong-ului UDMR, atingând cote maxime.
Am trăit doi ani și jumătate de coșmar. Asaltul la democrație a fost susținut zi și noapte, mai ales noaptea, prin emiterea a tot felul de acte care au subminat evoluția țării, grupul infracțional fiind gata-gata să se instaleze pentru mulți ani la cârma țării.
Ce s-a întâmplat în 10 august 2019, a fost semnalul eliberării țării de „ciuma roșie”. Semnale au mai fost, dar fără urmări semnificative. Stările tensionate au fost temporizate, prin mimarea luării unor măsuri. Aiurea ! Totul a fost de scurtă durată, vechile năravuri revenind în Parlament și Guvern.
La 10 august, gașca pesedist-aldistă a vrut să dea o lovitură de forță zecilor de mii de protestatari din Piața Victoriei, dar și din multe orașe, prin crearea altor „protestatari” creați după chipul și asemănarea lor. Nu au reușit.
Răbdarea românilor s-a terminat ! Presiunea a tot crescut și s-a manifestat din plin la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Lumea a înțeles, greșeală făcută în 2016, prin neprezentarea masivă la vot, și a recuperat. În ciuda promisiunilor populiste, poporul a zis GATA ! Din electoratul captiv al PSD au mai rămas mai puțin de trei milioane de „alegători” ! De electorat al partidului-balama ALDE nu putem vorbi, gruparea fiind o altă creație artificială a FSN. Realizată prin același agent de influență Tăriceanu. 
Declarațiile au curs gârlă, de o parte și de alta a eșicherului politic mioritic, după aflarea rezultatului alegerilor și al referendumului cu „hoți sau fără hoți”.
PSD a primit o lovitură extrem de dură, dar nu mortală. Au dat din colț în colț și au trecut imediat la aplicarea tehnicilor arhicunoscute. Mai întâi temporizarea. S-a dat boborului „capul lui Moțoc”, de fapt, mai multe capete. Pentru a nu face discriminări de sex ! Le-a venit ca o mănușă băgarea la zdup a liderului adulat Dragnea. Apoi, mimarea demersului democratic. Unii s-au lepădat în secunda doi de jnapan, alții mai greu. Curios, bunul său amic Tăriceanu încă nu l-a vizitat la Jilava ! Mai mult, caută să-i preia locul. Concurența în sânul PSD e acerbă. Se lucrează la șantaj pe față. Cele trei tabere (două în interior + gașca Ponta) stau la cotitură ! Una va rămâne pe dinafară, dar nu cea a lui  Ponta. Evenimentele sunt în derulare. „Titanicul PSD” a fost lovit, deocamdată, de un prim „aisberg”, alegerile din 26 mai neavând un rol atât de important în modificări interne. Nici cel de-al doilea „aisberg”, alegerile prezidențiale, nu e catastrofal. Abia tsunami de la alegerile locale și parlamentare poate produce mutații decisive pe scena politică românească. Pe fondul ăsta, Justiția continuă să joace alba-neagra ! 
Văd că mulți visează o guvernare fără a avea majoritate parlamentară. Sinucidere curată ! Nici alegerile anticipate nu sunt o soluție. Poate anul viitor ! Pesedeii trebuie lăsați să guverneze să-și termine „benzina” populist-extremistă. Altfel poporul va cârcoti că nu au fost lăsați să guverneze. 
Sigur, jocul politic presupune o mișcare continuă. Moțiunea de cenzură anunțată face parte din acest joc, deși inițiatorii sunt conștienți că nu are sorți de izbândă. Sincer să fiu, în condițiile economice actuale, în care o nouă criză bate la porțile țării, mult mai gravă decât cea anterioară, n-ar fi exclus ca PSD să se retragă deliberat de la guvernare. Ca alții să scoată castanele din foc și, apoi, să sară cu gura că nu a fost lăsați să guverneze. 
Unii spun că poporul s-a deșteptat și că nu mai ține cu un astfel de truc pe care șobolanii l-au mai aplicat în anii din urmă ! Mă îndoiesc. Românul nostru uită repede ! Manipularea continuă ! Deja, unii dau cu flit propunerilor președintelui privind un pact de stabilitate ! 
Va fi o vară fierbinte !

N.B. Constat că la Chișinău s-a pus de un USL. Și aici, mimarea democrației și temporizare de 30 de ani. Acum miroase puternic și a vânzare !

  Oricum ai da-o, la ambele capete se află ... Kremlinul. Așa se întâmplă când poporul doarme ! Deșteaptă-te, române !

Toate bune,



Sergiu Găbureac
0771 631.065

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu