Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 22 februarie 2019

INCOMPETENȚI ÎN FORMĂ REPETITIVĂ


INCOMPETENȚI ÎN FORMĂ REPETITIVĂ

Mulți dintre cei cu care conversez în diverse ocazii, întâlniri directe, pe rețeaua socială Facebook, la telefon sau pe e-mail, mă întreabă de ce PSD nu pune oameni bine pregătiți profesional. Sigur, nefiind fan al socialismului cu damf mioritic și nici al celui European, chiar dacă diferența e de la cer la pământ, puteam replica: „- Ăștia sunt membrii lor, cu ăștia defilează !”, ceea ce ar fi fost un răutăcism, vorba rătăcitei prin politică, fata tatei, acel pseudo-liberalul sub acoperire al FSN-ului trimis pe Dreapta.
Nu, nu voi răspunde așa niciodată ! PSD are și oameni de valoare. Numai că acei oameni au caracter și nu ascultă de ordinele infractorilor ajunși aleator (!) la conducerea partidului socialiștilor români, care, în prezent, nu mai are nimic din doctrina socialistă. Ei exersează, de ani buni, doctrina hoției !
Dovada ? Hemoragia de cadre către partidul lui Victoraș. Valsarea va căpăta viteză odată cu revigorarea organismelor politrucilor pesediști cu vitamina D, dată gratuit de sfântul Soare. PSD fierbe și pârâie din toate încheieturile, rețele de tip mafiot din județe fiind puse cu spatele la zid de masa de membri onești, în ciuda susținerii masive de către mercenarii din presa locală și centrală. Căderea PSD se va accentua după alegerile pentru Parlamentul European.
În PSD, am mai scris acest adevăr, au fost și mai sunt oameni de valoare, academicieni, profesori universitari, medici, ingineri, cadre didactice, economiști, oameni bine pregătiți profesional care nu suportă țopenia și mârlănia instalată în vârful partidului și nu doresc să fie complici ai infractorilor ajunși la conducere. Au făcut un pas în spate, acum unii îl fac și lateral stânga. Chiar și unii baroni locali simt pericolul politicii de autoapărare a infractorilor și incompetenților instalați în funcții decizionale de importanță națională. Nu mai vor fie slugă de partid pentru câteva oscioare.
În toamnă, PSD trebuie să-și țină congresul, însă echipa Dragnea vrea cu orice preț să-l amâne. Dacă s-ar putea după toate alegerile din România. Mulți socialiști, români și europeni, își dau seama că menținerea actualei echipe la conducere duce la îngroparea sa. Sondajele arată constant scăderea încrederii populației în promisiunile și capacitatea guvernării PSD-ALDE-UDMR de a le pune în aplicare. Singura grijă a liderilor și a susținătorilor este aceea de a-și scăpa pielea de umezeala pușcăriilor care-i așteaptă de ani buni și păstrarea banilor și bunurilor furate în cei 29 de ani de guvernare ! 
Modificarea continuă a legilor Justiției după cum le trece prin cap, prin uneltele de partid plătite cu bani grei de la ministrul Justiției, avocatul poporului, la membri ai CCR, CSM (salarii, pensii speciale, delegații exotice, angajări ale membrilor familiei în posturi lucrative etc.) duce la creșterea tensiunilor în interiorul partidului, în cadrul societății românești, dar și la nivelul Uniunii Europene, aripa socialistă.
Sunt convins că liderii UE au ajuns la concluzia că degeaba practică ei demersuri de tip „bate șaua, ca să priceapă măgarul”. Cât de curând, vor rupe pisica și vom fi, a câta oară, de râsul lumii civilizate.
Am parcurs, deja, o treime din timpul acordat România pentru deținerea președinției Consiliului Uniunii Europene. Practic, România are toată libertatea conducerii acestei importante instituții. Nu s-a întâmplat nimic din programul anunțat de primul ministru cu surle și trâmbițe pentru a fi îndeplinit, în afară de întâlniri, mese festive, excursii, discursuri sforăitoare.
Lipsa de inițiativă și incapacitatea guvernanților români de a duce la bun sfârșit vreunul dintre proiectele aflate pe masa de lucru sunt tot mai evidente. Gafele fără număr petrecute în public la fiecare întâlnire prezidată de miniștrii României și mai ales ale doamnei prim ministru au ajuns proverbiale, făcând deliciul maselor populare și ale presei de pretutindeni. 
Recenta declarație de la înalta tribună a Parlamentului „Am scos țara din noroaie !” arată cât de aeriană este Vasilica-Viorica Dăncilă în plan intern. 
Similară cu decizia cu efecte catastrofale „Am mărit salariile și pensiile !” sau „taxa pe lăcomie” care, deja, produce efecte negative tot mai pronunțate. Ce să știe biata de ea de măruntaiele politicii europene !?!  Ei, i se alătură, miniștri, care de care mai analfabeți funcțional, cu declarații la fel de halucinante. Unul vede cum dușmanii de clasă, cormoranii, mănâncă hrana poporului, bălăcindu-se fără nicio jenă în piscinele miliardarilor de carton, altul se rățoiește la liderii europeni cu „neamestecul în treburili interni”, uitând că România a semnat, de bună voie, un tratat care trebuie respectat „la virgulă”, vorbă dragă infractorului de Teleorman.
S-a ajuns la situația hilară să-i întocmească dosar penal până și colegului socialist european Timmermans, lider U.E. Un alt ministru, tovarășă de bază, ajunsă a cincea oară în jilțul Educației, vrea să facă ghetouri pentru copiii cu diverse deficiențe și handicapuri ș.a.m.d. Fascism curat, dar cine să se sesizeze ? De fapt, declarații cu iz fascistoid se fac zilnic de către lideri ai PSD de te tot crucești.   Sabotajul fățiș al Coaliției față de participarea Codruței Kovesi la concursul pentru o înaltă funcție în Uniunea Europeană, unde și așa, avem doar două funcții mai de Doamne ajută ocupate de români, arată caracterul infect al actualilor oameni ai Puterii și al unor europarlamentari români.
Unii dintre cei cu care stau de vorbă nu sunt de acord ca România să fie denigrată. Stau și mă întreb cum poate fi denigrată o țară ? Nu poți fi atât de idiot să crezi, de pildă, că toți teleormănenii sunt la fel, sau moldovenii sau ardelenii, cum tot încearcă unii. Desigur, poate fi denigrată o persoană, ceea ce este fără îndoială incalificabil ! Dar în situația de față, nu e vorba de denigrare a României, ci de criticare a unor factori decizionali la nivel național pentru crasa incompetență de care dau dovadă. Mai ierți pe cineva, care greșește o dată, de două ori, dar nu în mod permanent și, mai ales, când vezi că există rea voință și credință.
A insista să pui miniștri persoane care și-au dovedit din plin incompetența,  cum este cazul Olguței Vasilescu, care a făcut praf legile pensiilor și salarizării, de nu le mai dă nimeni de capăt, făcându-se permanent modificări la modificarea modificărilor, a menține în funcție un ministru a cărui eficiență este zero sau a-l rechema în guvern după ce și-a dovedit din plin ineficiența înseamnă sabotarea dezvoltării țării. Acum, constat că s-a lansat programul „Prima demisie nu se pune !” Cuc să fii și tot nu rămâi singur ! Îl mută șmecherește de la șes la munte și-l reinstalează ministru ! Cucu-cucu !
Începi să te întrebi, cum servesc guvernanții interesul național ? Pe cel personal, vede o țară întreagă, în fiecare zi.  În slujba cui se află, de fapt, Puterea actuală (PSD-ALDE-UDMR) ?
*
PS. Duminică au loc alegeri în R. Moldova ! „- Adio, dar rămân cu tine Moscova sau mă duc la casa mea ?” aceasta-i întrebarea. Rușii sunt în Basarabia doar în proporție de 12%. Să vedem câți moldovani, trădători de țară li se vor alătura ! Pe vreo câțiva îi cunosc și eu. Treziți-vă !

Toate bune ?




Sergiu Găbureac

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu