Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 11 ianuarie 2019

Gulguta ROBOR



Gulguta ROBOR

2018 s-a încheiat cu o uriașă manipulare. Vă amintiți declarația haiducului Orlando din 18 decembrie: „Se propune ca de la 1 ianuarie 2019 să se aplice o taxă pe activele instituţiilor financiar-bancare,denumită taxa pe lăcomie, pentru că este cea mai bună expresie pentru ceea ce se întâmplă azi în România” Delirul proletcultist destinat urechilor bieților analfabeți mioritici continua cu „este o propunere care să protejeze românul, pentru că obligaţia noastră ca şi guvernanţi este să protejăm interesele cetăţeanului din România.” Vairomânul !”, „Vai, buzunarele românilor” ș.a.m.d. ! Sloganuri arhicunoscute.
Ordonanța a fost adoptată, tot noaptea, pe 21 decembrie 2918 şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Atenție ! Blondul Orlando anticipa, cu mânie proletară, că băncile vor modifica noile contracte pentru a-şi acoperi eventuale pierderi. Haiducul avertiza băncile că, dacă nu vor scădea ROBOR şi vor urca dobânzile pentru români, vor urma noi măsuri împotriva lor.
Iată câteva din măsurile din Ordonanța cu pricina:
„Plafonarea prețului la gaze pentru o perioadă de trei ani: limitare la 68 de lei megawatt/oră. Aiureli !
Taxa pe viciu va merge direct în bugetul de stat, iar de aici va fi redirecționată către sănătate, cultură, etc. Wow !
Fondul de dezvoltare și investiții va avea o valoare de 10 miliarde de euro. Pot fi finanțate proiecte vizând domeniile de sănătate, educație, apă - canalizare, rețele energie electrică și gaz, transport - drumuri, Cultură, infrastructură sportivă. Nicio autoritate locală nu poate avea mai mult de două proiecte în același timp. Pot aplica și universitățile. Aiureli !
Fondul de finanțare a parteneriatelor public-private, la nivelul SGG, la Comisia Națională de Prognoză de unde se fac finanțările către instituțiile publice care intră în aceste proiecte. Cine nu e cu noi, nu primește, clar ?
Construcția a 1.000 de grădinițe. Alocările bugetare vor fi de până la 500.000 de euro. Gogoașă cu efect întâziat !
Punctul de pensie crește la 1.265 de lei de la 1 septembrie 2019. Indemnizația socială va fi de la 1 septembrie de 704 lei. Una spun, alta fac ! Până una-alta, au furat indexările pe doi ani, dar se laudă că au mărit pensiile !
Va continua oferirea voucherelor de vacanță pentru personalul bugetar, la nivelul 1.450 lei, adică la vechiul salariu minim, nu cel majorat de la 1 ianuarie 2019. Mituirea bugetarilor continuă ! Discriminările față de sectorul privat, care aduce grosul banilor (cca 80%) la bugetul țării, se tot măresc.
Ministrul de Finanțe poate aproba limite lunare pentru creditele de angajament pentru ordonatorii de credite finanțați integral de la bugetul de stat, poate să modifice limitele în cazuri deosebite. Pe bază de PCR, bineînțeles.
Marţi, Isărescu, guvernatorul BNR, demontează tărășenia.
„Roborul scade de vreo două luni, nu există o legătură. Ratele Robor pe termen foarte scurt, ele sunt foarte sensibile la lichiditatea din piaţă. (…) Cele pe termene mai îndelungate depind şi de lichiditate şi de evoluţia dobânzilor pe termen mai scurt, dar depind şi de percepţia analiştilor, a băncilor. (…) Astă-vară s-a conturat această încredere că inflaţia va scădea, iar anticipaţiile inflaţioniste au fost în scădere. Şi, dacă vă uitaţi la evoluţia Robor pe termene mai îndelungate, veţi vedea că a început să scadă uşor din septembrie. Graficele sunt concludente. Nu are deloc legătură cu taxa.”
Concluzie. Șobolanii știau că ROBORUL va scădea.
Ce și-au zis consiglierii ? Acum e momentul să ne umflăm mușchii și să arătăm boborului cum facem noi ordine ! Și au „creat” ordonanța cu pricina.
Tam-tam uriaș pe televiziuni ! Doar la asta se pricep mercenarii, bani să iasă ! Declarații de la toți aveniții și neaveniții. Unii amenință chiar cu apocalipsa de serviciu ! Intrase în vrie, până și lelea Safta ! Analistul meu economic. Strong !
Apare guvernatorul BNR calm și arată adevărul gol-goluț. „OUG 114/2018 este o trăsnaie. Nici nu știi de unde să o apuci.” „Trebuie să discuți cu industria bancară, nu la final de an, în prag de Crăciun, vii cu o astfel de bombă. … O asemenea ordonanță trebuia prezentată, mai întâi, în Comitetul Național de Stabilitate Macroeconomică.
- Domnu guvernator, credeți că pesedeiii se încurcă cu proceduri din astea democratice ? se întreabă retoric, în fața televizorului, lelea Safta.
Pe scurt. Scăderea ROBOR-ului nu are nicio legătură cu „taxa pe lăcomie”. Robor-ul nu poate fi controlat, așa cum nu poate fi controlată inflația sau cursul monedei naționale, care a cunoscut o nouă cădere istorică.  
Totul a fost doar o nouă gulgută populistă lansată în spațiul mioritic de consiglierii lui Dragnea. Marele absent al serii de joi ! Înțeleg că tot consiglierii i-au recomandat să dispară cât stă U.E. la București ! 
Doar o lună ?!? 
În loc să fi prezentat public bugetul pe 2019 în noiembrie, incapabilii națiunii i-au aburit, pentru a nu știu câta oară, pe analfabeții României cu o ordonanță trasă de păr, despre străinii care ne vor răul. Văd că lipsește Soros din ecuație. 
Măririle de tot soiul, anunțate cu surle și trâmbițe, zi de zi, ani de zile, de experta în diversiuni Olguța, sunt amânate, sporurile înghețate, nu se mai plătesc orele suplimentare, plus luarea unor măsuri de-a dreptul aberante.
Efecte previzibile sau conform misiunii primite de conducătorul partidului ! Spre noi înfrângeri în al 30-lea an de republică fesenistă !

ULTIMA ORĂ !

Au venit „balaurii” de la U.E. în Românica cea stresată ! Cum ni-i tot prezintă cuplul Dragnea-Tăriceanu. Tusk a avut un superb discurs în limba română, în timp ce manechinul a găsit de cuviință să se dea din nou în stambă. Să vadă lumea că el știe engleză ! 
Asta-i diferența între civilizația europeană și mârlănia mioritică ! 
Vedem că cei care se află la volanul Uniunii Europene sunt mult mai oameni decât țâfnoasa Veorica de la Videle, care nu s-a putut abține să nu dea lecții Evropei ! 
Cine i-o fi scris discursul ? Putin !?! A afirmat, cu damf de Teleorman, că ea vorbește numele României !?! De când primul ministru e șeful statului român ? Aseară l-am văzut pe ciuruit reîncarnat în Dăncilă, Tăriceanu și Iordache. Nesimțirea la ea acasă. 
Gafa serii. Să pui la pupitru sigla Guvernului României, când vorbesc liderii europeni la Ateneu ?!? Țopârlănie dănciliană !
Concertul a fost magnific ! Una peste alta, joi m-am simțit european. Și asta cereau și protestatarii prezenți în piață. Incredibil ! Jandarmii s-au abținut de la cafteală !
*
Tare de tot ! Cei de la ONU au auzit, în sfârșit, de ministreasa Carmen de la Videle ! Au trimis doi specialiști în drepturile protestatarilor. UE auzise și ea de trăsnaia lingvistică a Veoricăi cu „protestanții” din Piața Victoriei. Tot de la Videle ! 
Mai avem asemenea scoici, care scot non stop perle, dar cine să audă ? Poate marțienii !
*

Ce înseamnă să fii român idiot ! (Idiot - persoană care manifestă nerozie, stupiditate etc.) În loc să ne bucurăm că Simona a contribuit enorm la imaginea pozitivă a României, un neica nimeni mioritic, culmea din lumea tenisului, se găsește să dea cu barda ! Nu mă pot abține să afirm: cretini de genul ăsta avem destui. 
Sunt sigur că Simona va mai avea un cuvânt de spus în tenis iar dacă nu, să-i fim recunoscători permanent pentru tot ce a făcut până acum. Intră în galeria marilor sportivi ai României. Hai, Simona !
S-auzim numai de bine !


Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu