Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 24 februarie 2017

REPORNIREA MOTOARELOR



REPORNIREA MOTOARELOR

Seniorii liberali au repus pe șine, la începutul anilor 90, Partidul Național Liberal, partid cu uriașe contribuții la evoluția poporului român și a României moderne. Mulți din cei veniți între timp în acest partid trec cu mare ușurință peste acei ani, în care calitatea de membru PNL atrăgea, din partea puterii feseniste cu toate excrescențele sale, multe necazuri. De la atacuri mizerabile în media locală, la îngreunarea promovării pe latura profesională. Nu de puține ori la atacuri fizice. Nu pot fi uitate spargerea repetată a sediilor de partid la nivel local, județean și național, la furtul de bunuri materiale și a bazelor de date, la intimidarea și agresarea fizică a celor care și-au asumat în acei ani funcții în cadrul partidului. Aceia de atunci sunt „hodorogii” de astăzi. 
Se vede de la o poștă că liberali ai timpurilor noi privesc cu condescendență spre seniori, trimițându-i în zona „legumelor politice”. Se amintește de ei doar la unele momente festive.  
Este o vorbă „cine n-are bătrâni, să-și cumpere” ! Partidul Național Liberal, luându-se după modelul partidelor fesenist-comuniste, care aveau motive reale să-și îndepărteze bătrânii dalmațieni, a făcut greșeala eliminării multor oameni de valoare doar pe simplul criteriu al vârstei. În PNL, sunt seniori care ar fi putut și pot contribui la bunul mers al vieții de partid. Oameni cu mare priză și influență. Oameni respectați în comunitățile locale pentru comportamentul civilizat și realizările lor profesionale. Și nu trăind doar din funcții politice sau administrative, cum se întâmplă pe alocuri ! Ceea ce este jenant pentru un liberal ! 
Din dorința ajungerii la un ciolan iluzoriu, multe din noile cadre liberale au călcat pur și simplu peste acești oameni, marginalizându-i. De aceea, PNL nu prea mai are oameni politici. Doar politicieni, cu gândul la propriile interese. De parcă a fi de la FSN !?!  
Lipsa consilierii judicioase a liderilor actuali de partid de către membri PNL cu experiență, angajarea de consilieri neprofesioniști, mai mult pe criterii de ordin fizic (sic!) și nu al capacității intelectuale, a dus la starea partidului de astăzi. O greșeală, pe care PNL a plătit-o scump la alegerile de anul trecut. 
E timpul ca liberalii să-și reinstaleze scara valorilor în propriul partid. E timpul să-și folosească capacitățile intelectuale ale partidului, indiferent de vârstă, și nu să țină dea curs țâfnelor unor lideri cu tendințe autoritare, nerecunoscători față de cei care le-au netezit calea.
Recent, seniorii liberali au dezbătut, la nivel național, amendarea Statului PNL. Multe din solicitările făcute sunt de bun simț. Cu siguranță, aceste amendamente vor contribui la relansarea Partidului Național Liberal. Dacă va fi cineva în stare să le înțeleagă la nivelul conducerii partidului. Sau va fi la fel ca la PSD&ALDE ?
Am observat că Partidul Național Liberal are mari probleme de comunicare. Vă spune asta un expert în materie de relații publice, cu o experiență de peste 40 de ani. Imaginea real-pozitivă a unei instituții, în general, și mai ales a unui partid e foarte greu de construit. Mai ales a partidelor de la noi ! 
Sunt trimiși, la televiziuni, liberali fără pregătire politică și cultură generală minimală, care nu sunt în stare să susțină tema emisiunii, să contracareze, instantaneu, atacurile perfide ale adversarilor politici. Fie ale celor de pe Stânga, fie ale celor infiltrați pe Dreapta. Dau doar două exemple.
1. Programul PSD, cu excepțiile populismelor specifice stângii, este în fapt programul PNL-Antonescu. Via USL. Pe care, pesediștii și l-au însușit fără nicio jenă. Așa cum au făcut cu multe din inițiativele liberalilor. Nu am văzut niciun liberal în studiourile tv, care să scoată efectiv din buzunar Programul PNL (cu peste o sută de pagini) și să citeze din el măsurile privind problema x sau y, aflată în dezbatere, pentru a se vedea cât de asemănătoare sunt unele cu cele ale coaliției. Să puncteze, însă, de ce sunt viziuni diferite în aplicarea lor. Mulți vorbesc în dodii din propria gândire. Mărginită. Și perlele curg !
2. Se insinuează că tehnocrații au fost susținuți doar de PNL. Nimeni, de la liberali nu intervine să contracareze această minciună prin omisiune. Să demonstreze că Guvernul Cioloș a fost sprijinit, în realitate, mai mult de PSD, decât de PNL. Pentru simplul fapt, că majoritatea parlamentară, în acea perioadă, a aparținut PSD-ului și nu PNL-ului și puteau să-l înlăture oricând.
Sau să arate că acest guvern Cioloș nu a fost chiar Guvern 0 ! Cum tot pesedeii vehiculează. Aproape zilnic aflăm multe din realizările tehnocraților. Din nefericire, nici la ei comunicarea nu a fost punctul forte. De fapt, nici nu i-a prea interesat. Asta ar fi trebuit să o facă presa.  O presă onestă ! De unde ?
Încă un lucru de nepermis. Cum să dai voie să fii întrerupt permanent în studio de „colegii” de platou, tip Ștefănescu, sau de moderatorul ostil ? Cum să nu ai cuvintele la tine și să-i pui la punct. Civilizat, nu folosind același limbaj de mahala. Unde-i ironia liberală de altădată ? 
Reforma morală în cadrul PNL trebuie finalizată, chiar dacă unele măsuri vor fi dureroase. Asta așteaptă lumea. Onoare și cinste !  Lungirea, în mod premeditat, de către unii „liberali” a fuziunii, a contribuit din plin la degringolada partidului. Nu se mai poate defila cu lideri compromiși. Atât la nivel local, cât și la nivel național. Orice lider compromis păstrat e ca o ghiulea ce atârnă de gleznele partidului. Reînnoirea liderilor, nu înseamnă neapărat întinerirea cadrelor sau aducerea de pe aiurea a unor oameni, ci folosirea resurselor umane carismatice din partid, adevărate capacități intelectuale, cu o mare disponibilitate de comunicare.  
Recentele evenimente care au scos în stradă sute de mii de români, demonstrează că e nevoie de o alternativă / Dreaptă puternică. A face partide noi este o utopie ! Feseniștii l-ar sugruma imediat. A se vedea ce pățesc useriștii !
Partidul Național Liberal are, din nou, o mare oportunitate, având în vedere că Puterea își dă, incredibil, cu stângu-n dreptu’ ! Prin vară se va coace mărul roșu otrăvit al lui Dragnea&Co. !
Până atunci PNL trebuie să-și rezolve toate problemele. Și nu sunt puține ! 



Sergiu Găbureac 

     gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615   
     Bucureşti

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu