Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 10 februarie 2017

PLEACĂ ARDEALUL !?!



PLEACĂ ARDEALUL !?!

Acum o sută de ani, ardelenii și basarabenii au dorit din toată inima unirea cu Regatul România. Motivele erau multiple. Nu are sens să le reamintesc. Împreună cu regatul au realizat „România dodoloață”, o Românie care și-a revenit rapid după primul război mondial, ajungând în 1938 la o mare apropiere de Europa civilizată, cu multe realizări notabile în toate domeniile.
Vânzarea de la Yalta, a trimis România în cleștele Kremlinului. În calitate de colonie „frățească”. Jefuită la drumul mare de sovietici timp de 14 ani. Monarhia fusese înlăturată prin simpla întoarcere a rezultatelor de la alegeri și șantajarea regelui Mihai cu uciderea studenților. Ce putea să facă ? A abdicat.
Planul de dezvoltare economico-socială a Republicii I 1960-1975, demarat în forță de regimul Dej, a declanșat energiile poporului. România realizează, în doar zece ani, pași uriași. Bineînțeles cu ajutor occidental. Amănunt mai puțin cunoscut de români. Și de cei de atunci, și de cei de-acum.
Venirea lui Ceaușescu în fruntea P.C.R. nu a avut urmări, planul de dezvoltare urmându-și calea datorită puternicei influențe a lui Ion Gheorghe Maurer (alt neamț), susținut de ceilalți membri ai C.C. al P.C.R. Se reiau contactele cu țările civilizate ale Europei, multe pornite tot de la zero după al doilea război mondial, dar prin planul Marshall și lansarea proiectului Schuman (prima formă a Uniunii Europene), reușesc să intre în perioada de bunăstare la sfârșitul anilor ‘60. Continuată și în zilele noastre.
Căderea economică și morală a României se petrece pe fondul creșterii exacerbate a cultului personalității cuplului ceaușist. Astfel, noul plan (megalomanic) de dezvoltare 1975-1990, cunoaște tot mai multe derapaje, care crează crize după crize. Tot mai accentuate. Crearea „omului de tip nou” duce la scăderea calității educației, învățându-l pe român să se „descurce” prin încălcarea, tot mai mult, a principiilor morale. 
Decizia din 1980, absolut sinucigașă, de plată a datoriei externe, duce la izolarea Republicii România a II-a, conducând la căderea accelerată a industriei și agriculturii, a comerțului extern, cu grave consecințe în nivelul de trai al românilor. Românul se „descurcă” tot mai greu ! Nemulțumirile acumulate determină mișcări tot mai evidente de lepădare față de „conducătorii iubiți” și modelul „epocii de aur”. Doar securitatea, poliția politică, mai menține „unitatea” aparentă a poporului român în jurul Partidului Comunist Român.
Expirarea Pactului de la Yalta, oferă prilejul țărilor captive în lagărul comunist de a-și alege liber drumul către democrație. Toate celelalte țări reușesc, fără convulsii serioase, să treacă la reconstrucția de tip european. Numai România, ultima țară desprinsă cu greu de sistemul comunist, trăiește momente dramatice. Vă amintiți ? Am început cu o Revoluție transmisă în direct de tot mapamondul, ca în seara zilei de 22 decembrie 1989, să fie declanșată Contrarevoluția echipei Iliescu. Lovitura de stat reușește cu greu, cu prețul a sute și sute de morți uciși de această echipă și mii de răniți. Ani de zile, manipularea fesenistă este la ea acasă. Timp în care România ratează de câteva ori legătura cu anul 1947. Cum ar fi fost firesc ! Și cu Europa !
„Frontul Salvării Naționale”, prin metode specifice securității ceaușiste, trece la distrugerea partidelor democratice tradiționale ale României. A fost mai ușor cu Partidul Democrației Sociale din România (Sergiu Cunescu), pe care practic îl înghite, urmează PNȚ. Mai greu a fost și este cu PNL, comandoul Băsescu neavând aceleași rezultate, cum a fost în cazul dezintegrării PNȚ.
Liberalii, supuși la atacuri și infiltrări de nedescris, rezistă până în momentul fatidic al căderii în capcana PD(L) trimis special pe Dreapta de FSN, pentru distrugerea Partidului Național Liberal.
Astfel în 2013, grupul infracțional FSN s-a instalat peste tot. Urma să preia și președinția, oficial prin Victor Ponta. FSN avea și președinția, prin Băsescu. Acoperitul pe Dreapta ! Dar nu dădea bine la imagine ! Astfel, totul ar fi fost pecetluit în România pentru multe cincinale. 
Nu a fost să fie așa ! Poporul a simțit că ceva nu-i în regulă. Mai ales cele patru milioane de români (floarea națiunii române), alungate din țară de „Frontul Salvării Naționale”, plecați de răul acestor mafioți-comuniști !
Rezultatul alegerilor prezidențiale din 2014 pare a fi o mare surpriză. Nu. Este un rezultat firesc. Johannis (alt neamț) devine candidatul Opoziței firave și câștigă alegerile. 
FSN-ul (PSD&PDL) + creația sa artificială ALDE se clatină, dar nu se predă. Prin șiretlicurile de acum cunoscute și-a însușit fără jenă programului electoral al PNL-Antonescu, via USL, și câștigă alegerile parlamentare în 2016.
Lupta pentru eliminarea oricărei forme de opoziție cunoaște noi accente. Televiziunile sistemului mafiot, RTV și A3, manipulează la greu „omul de tip nou”, creație ceaușistă, multiplicată în deceniile postdecembriste prin decăderea morală a unei mari părți a societății românești ca urmare a slabei educații de acasă și în școală. 40% analfabeți funcțional !
Timp de 27 de ani, evoluția României are loc târâș-grăpiș. Mai mult împinsă de Uniunea Europeană. Se reușește o temperare a vandalizării României, deși mii de fabrici și uzine fuseseră deja distruse / furate de oamenii lui Iliescu, ce se îmbogățesc peste noapte, devenind miliardarii de carton ai Estului. 
Românii sunt supuși unor nedreptăți tot mai mari, legate de restituirea proprietăților, salarizări injuste, răsturnarea scării valorilor, jafului sistematic din banul public etc.
Uriașele proteste din ultima săptămână, când coaliția de penali și-a dat, gratuit, cu stângu’ în dreptu’, a redeschis, din nefericire, o dezbatere pe care miticii politicii dâmbovițeni nu o prevedeau. Au crezut că o cumpără cu suta de lei. Ei bine, o mare parte a României nu mai vrea stilul de conducere mafiot-comunistă. 600.000 de români ies în stradă !
Intervenția hotărâtă a străzii, susținută de președintele Iohannis, a făcut că mișeliile petrecute în miez de noapte să fie stopate. Însă, atacurile FSN la statul de drept continuă, prin populism deșănțat și aroganță nemăsurată !
În multe medii românești, nu maghiare, din Ardeal se vorbește tot mai mult de o desprindere a românilor-ardeleni de România. Până și academicieni ai României sunt îngrijorați ! Și nu-i putem bănui că nu sunt informați. Ceea ce vrea UDMR&Co. e de mult cunoscut, dar șansele lor au fost mici tot timpul !... Acum, însă, e vorba de atitudinea unor români ! Sătui de jaful și nedreptățile la care asistă de ani de zile sub oblăduirea politicienilor-penali dâmbovițeni, în mare parte români-munteni.
Auzi, tot mai des: - Dacă cei din Muntenia și Moldova nu vor Democrație, nu au decât să rămână cu astfel de conducători imorali ! Argumente sunt cu sutele ! Cu miile ! Cu zecile de mii !
Impertinența „câștigătorilor” alegerilor cu doar cu 18% (sic!) din numărul votanților români, e cunoscută de mult timp. Din 1990. Saturația față de potlogăriile și mârlăniile urmașilor ceaușiști (PSD&PDL) + ALDE ajunge la cote maxime ! Majoritatea parlamentară românească, prin comportamentul pur golănesc din ultimele zile, nu face decât să alimenteze zilnic o astfel de opțiune. Un scenariu negru, la care penalii Dragnea și Tăriceanu, și nu numai, ar trebuie să mediteze profund. Dacă nu cumva, chiar ei urmăresc dezmembrarea României !?!
Nu străinii vor dezmembrarea țării, ci penalii României, care ne râd în nas din toate instituțiile statului. Dezmembrarea României este alimentată tocmai de regimul imoral fesenist (PSD&PDL). Nu e de mirare că românii-ardeleni s-au săturat de șmecheriile miticilor de Dâmbovița și vorbesc deschis despre o eventuală delimitare teritorială !
Totul este posibil, dar principalii vinovați sunt rrromânii-ciolănari care, mimând democrația, au răsturnat scara valorilor, au distrus România, ocupând întreg eșicherul politic.
La această oră nu mai avem, repet, decât o firavă Opoziție politică, infestată la greu de feseniști. Singura speranță a rămas strada și Președintele !

Știu că e greu să te oprești din proteste. Aș zice să ne păstrăm, totuși, forțele pentru viitorii pași greșiți ai feseneilor. Mai prin primăvară, cu siguranță vor fi ! Să vedem cum vor demara reformele mult așteptate, ce va face Justiția cu dosarele Revoluția și Mineriadele, cu dosarele penalilor ș.a. 
ASCORE s-a retras din piață. Nu vrea demisia Guvernului, deși ar merita-o din plin. Să treacă la treabă și să aplice programul social-economic. Rămân valabile celelalte cereri ale noastre.
Va fi bine, va fi rău, fără Transilvania !?! Sper să nu ne convingem pe viu !

Lelea Safta:
„- Dacă nu sunt mulțumiți de Iohannis, ce-ați zice de-un Dodon ?”


Toate bune ?




Sergiu Găbureac 

     gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615   
     Bucureşti

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu