Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 11 iulie 2014

TABLETE LIGHT de CANICULĂ






TABLETE LIGHT de CANICULĂ

Nu a început bine luna lui Cuptor și apocalipticii ne stresează, deși temperaturile abia ating maxima de 32ºC. Izolat pe cuprinsul patriei. 
La umbră.
Până una-alta, ploile, dirijate de Sf.Ilie, continuă în ritmul lor ancestral, lovind punctual zonele tulburate de mâna omului.
„Canicula este un fenomen de dogoare, dogoreală, fierbințeală, înăbușeală, năbușeală, năduf, nădușeală, pârjol, pojar, toropeală, zăduf, zăpușeală, care apare, de regulă, între 22 iulie și 23 august.” Vorbim de caniculă la peste 34ºC.
Nu e vorba de nicio încălzire globală, cum susțin alți îngrijorați planetari, fiind un fenomen specific aceste perioade. Ca dovadă, maxima absolută din România de 44,5ºC (la stația Ion Sion, jud. Brăila) înregistrată la 10 august 1951. Acum 63 de ani ! Când nu se vorbea nici de poluare, nici de încălzire globală !  Yves Cousteau apare puțin mai târziu !...

Cu prilejul conflictului ruso-ucrainian, care a deschis o fereastră uriașă R. Moldova, am sesizat o accentuată simpatie pentru Rusia și conducătorii ei din partea unor concetățeni. Peste ani și ani se vede câți bipezi sunt în lumea asta, care admiră un popor ce și-a ucis, nesilit de nimeni, peste 30.000.000 de compatrioți. Care a produs suferințe inimaginabile popoarelor din fostul lagăr comunist (răpire de teritorii, furtul resurselor financiare și naturale, terfelirea demnității naționale ...). Să ridici în slăvi un criminal ca Stalin, care a ucis, premeditat, între 8 și 20 de milioane de semeni pare de neconceput. 
Нормальный !?!

E bine să se știe ! Singurul român care „a fost zburat în cosmos”, Dumitru Prunariu, a avut un rol minimal în expediția extraterestră ! Glumeții afirmă că avea mâinile bandajate la aterizare ! La fel ca toți ceilalți cosmonauți din celelate țări ale fostul lagăr comunist. A fost un simplu gest de curtoazie din partea marelului URSS. Mult mai valoroase sunt alte realizări ale cercetătorilor români în domeniul explorării spațiului cosmic, preluate de programele spațiale rusești, americane sau europene. Din păcate puțin mediatizate. 
Asta-i viața !

Cum, niciun mort ? Fără animale otrăvite ? Fără mediu poluat ? Nu e bine, tovarăși ! Geaba strofocarea antigaziștilor kremlinieni ? De șist.
Chevron Romania a anunţat încheierea lucrărilor de foraj la sonda de explorare de la Pungeşti. În condiții de maximă securitate. Aștept să citesc rezultatele analizelor. Merită, oare, începerea exploatării ?!?

 „Nu anunţul meu l-a determinat pe Iohannis să-și depună candidatura la preşedinţie ci invers, candidatura sa a determinat retragerea mea, în ideea că, imediat, în jurul său, se va declanşa un consens. Nu sunt două tabere în PNL, dar sunt două opţiuni. Nimeni nu va putea spune, apoi, că Antonescu nu şi-a asumat pierderea competiţiei, dacă te temi de aşa ceva nu intri în politică” (Crin Antonescu) Tandemul Antonescu, președinte, Johannis, premier râmâne fezabil. Funcția de premier este decisivă pentru dezvoltarea României, numai că îți trebuie un președinte civilizat la Cotroceni. Sau rege / regină !

Știrea bombă din Franța dă frisoane la Cotroceni srl ! Justiția independentă e în corzi. Până și udreniana a declarat la RTV că Justiția în România este atât de puternică și independentă încât îl poate aresta și pe ... președintele țării ! Gura păcătoasei ... Foooooaaarte tare ! Când ?
Se prefigurează, astfel, un tandem de ținută europeană. Sarkozy, președinte, Băsescu, premier la... jilava ! Din Paris sau din Micul Paris !?! Și pe malurile Senei e umezeală mare ! Berlusconi, mic copil, va da cu mopul ! Cât despre fostul președinte al Germaniei ... 
Între timp, fratele „șefului de stat” meditează nonstop la mititica, despre becalian mai nimc, iar Varanul intră la Înalta Curte, iese de la Înalta Curte ...
Plimbări cotidiene !

În loc de Ultima oră

La jumătatea anului, să ne amintim câteva din predicțiile mamelor Omida:
1. Vor ieși la iveală adevăruri cutremurătoare despre politicieni și oameni de afaceri, crime, tâlhari ... și alte nenorociri ținute bine la conservare până acum.
2. Câteva nume de mare calibru vor primi condamnări exemplare în instanță.
3. Din ce în ce mai mulți români se vor trezi și vor manifesta împotriva corupției, trădării și incompetenței clasei politice.
4. Presa aservită și lătrăii (sic!) de serviciu își vor pierde substanțial din audiență. Unii „jurnalisti" vor fi acuzați public de șantaj și li se vor deschide dosare penale.
5. Se va duce o luptă aprigă între susținătorii democrației occidentale și agenții de influență care ne vor în continuare sub pălăria Moscovei.
6. Campionatul Mondial de Fotbal va fi câștigat de cei mai buni !?!

Caniculă ușoară !


Sergiu Gābureac
gsm_as@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti- 39

Informatia, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu