Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 15 noiembrie 2021

VÂNZĂRI – CUMPĂRĂRI

 

VÂNZĂRI – CUMPĂRĂRI

 Ne aflăm în plin troc politic. A fost scos la vânzare pachetul de 6.509.135 de alegători ai președintelui Klaus-Werner Iohannis, care și-a trădat electoratul doar pentru a scăpa basma curată până la exprirarea celui de-al doilea mandat. Adică, de a nu fi suspendat, pe bună dreptate, de șobolanii roșii. A preferat să dea țara pe mâna pe-se-de (=FSN), deși se jura că nu și nu, în vecii vecilor ! S-a comportat, de data asta, ca un român neaoș ! Azi cu Tanda, mâine cu Manda !

   Multe formațiuni politice, declarate, în vorbe, de Centru sau de Dreapta, se vor repezi la achiziționarea conținutului acestui pachet baban. Bătălia va fi grea !

Despre pachetul PNL e greu să ne pronunțăm. Lelea Safta îmi spune că e în plină  dezintegrare. Hiroșima va fi mic copil ! Se pare că din 1.486.402 de țugulani liberali, vor mai râmâne la PNL Aripiora Cîțu doar o adunătură de ciolănari și rătăciți. Vânzarea intereselor alegătorilor PNL va costa scump „echipa câștigătoare”, de fapt, „grupul trădător”. Alegătorii liberalilor și-au pus toată nădejde în venirea Dreptei la Putere și repornirea motoarelor dezvoltării României. Balonul de săpun s-a spart la mai puțin de un an de la instalarea Cabinetului capră Cîțu. Alianța cu PSD le-a arătat adevpratul chip. Nemernici !

Propunerea de excludere din partid a singurului președinte, cu cele mai bune rezultate postdecembriste, a stârnit o reacție de proporții nemaiîntâlnite până acum în vreun alt partid. Să vedem ce se va în întâmpla în Consiliul Național al PNL, unde se va valida sau nu excluderea lui Ludovic Orban. Oricum, rămânerea în PNL a membrilor care au votat pentru reforme și evoluție, vânduți acum la tarabă de echipa Suflul Nou, cu cadre răsuflate și indivizi care nu au nimic comun cu liberalismul, nu mai este posibilă fără demisia „echipei câștigătoare” (col. Rareș Bogdan, Gorghiu, Boc, Flutur, Turcan, Roman, Sighiartău și marioneta Cîțu) din partid.

Delimitarea liberalilor autentici de PNL Aripioara Cîțu este inevitabilă. E necesară recrearea încrederii electoratului în doctrina liberală, singura care poate salva România din marasmul fesenist în care se zbate de peste 30 de ani. Orban nu este singurul performant în ale politicii, sunt mulți liberali autentici care și-au dovedit priceperea și profesionalismul politic sau administrativ, însă rămâne neîndoielnic cel mai bun la capitolele conducere (management politic), comunicare și negociere. Bolojan, Motreanu, Mureșan, Hava sunt alte câteva nume de rezonanță care vor contribui, cu siguranță, la refacerea unității adevăraților liberali. Organizații întregi, locale și județene, așteaptă doar semnalul delimitării de gașca demolatoare.

Nici pachetul alegătorilor PSD nu mai e ce-a fost. De la alegeri la alegeri s-a tot subțiat, rămânând în mare parte ciolănarii de partid și susținătorii, doritorii de micile pomeni tradiționale (căldărușa cu produse de 2 lei sau fasolea cu ciolan). Mulți s-au lămurit ce a însemnat călăul FSN, urmașul PCR, cu „democrația originală” sugerată de Kremlin pentru România. E drept, acum noua conducere încearcă, în fel și chip, să se instaleze la Putere, șantajându-l, la drumul mare, pe sasul, care a dat cinstea pe rușine. Nu întâmplător, este apostrofat chiar la el acasă !

Cea mai câștigată din tot acest iarmaroc politic, la care asistăm de săptămâni bune, este cu siguranță organizația nonguvernamentală UDMR, care nici măcar partid nu este. Indiferent cum se joacă cărțile alde Hunor vor fi la Putere. La lins ciolane ! Așa au făcut tot timpul. Învățul la ei nu are dezvăț. În plus, au și oameni pricepuți fără scrupule care se pricep la asemenea învârteli. 
   Pe unii, mai lacomi, i-a săltat Dumnezeu la ceruri ! Ca să fiu drept, nu doar de la UDMR. Cu justția noastră, coruptă până în măduva oaselor, slabe speranțe !

Tot în zona câștigătorilor se află USR, mai ales în urma fuziunii și alegerii ca lider a lui Dacian Cioloș, mai acceptat de membrii partidului, decât infatuatul Dan Barna. Acest partid are șansa s-și mărească pachetul de alegători și obținerea unor rezultate bune la viitoarele alegeri din 2024, cu condiția să nu-și dea cu stângul în dreptul doctrinei ușor utopice.

Mult zgomot și în zona partidelor tabachere. Ele caută să se agațe de vagoanele marilor partide. Pe Dreapta, suntem intoxicați cu fuziuni ale PMP și ALDE cu PNL Aripioara Cîțu. Să fim serioși, aceste partide ar trage și mai mult în jos actualul PNL aripioara menționată. Dar, e treaba lor !

   Pe Stânga, Pinocchio vrea și el o revenire în PSD, numai că Ciolacu simte pericolul neuronului superior al fostului prim ministru coabitant cu „javra națională”, turnător dovedit al securității ceaușiste, dacă nu cadrul ei de bază în marina comercială a țării ! Urmează dezvăluiri uluitoare !
   Există minipachetul celor care au mers la vot dar și-au anulat propriul vot în semn de nemulțumire totală față de clasa politică miroritică. Ei au dat dovadă de conștiință civică, în totală opoziție cu megapachetul de cca 12.000.000 de cetățeni cu drept de vot, care din diferite motive nu s-au prezentat la vot. Presa și propaganda de partid caută tot felul de motive, principalul fiind pierderea încrederii acestora față de politica românească. Total fals ! Păi, dacă ești nemulțumit de ceva îți manifești deschis acea nemulțumire. Te prezinți la vot și ți-l anulezi ! Abia atunci ar fi un semnal clar pentru clasa politică ! Nu stai „chită de lopată” (lelea Safta) așteptând ca alții să rezolve starea de lucruri. Mai și cârcotești tot timpul pe marginea șanșului ! Din păcate, în această zonă se manifestă din plin indolența, lenea ancestrală, incapacitatea de a înțelege fenomenul politic și rolul lui în evoluția societății, lipsa de educație. Când ai 40% analfabeți funcțional, nu ai cum să evoluezi ca țară, ca popor. Devii, populație (=turmă)/.

 Una peste alta, se prefigurează un USL-2, cu Ciolacu premier. Adio reforme, România va rămâne înțepenită în coada Europei unite, adică de râsul râsului ! Lelea Safta nu crede că nu vom mai lua vreun sfanț din cele 29 de miliarde euro din PNNR. Vom fi folosiți permanent ca exemplu de hahalere ! Am citit ieri că niște românași de-ai noștri au ajuns să fure până și bicicletele lotului național de ciclism al Italiei ! Nu-i zi să nu aflăm de astfel de isprăvi dezonorante pentru un popor.

În fotbal, nimic nou ! Rămânem acasă cu fariseul de Becali, care l-a demis pe Iordănescu jr. ! În tenis, o nouă speranță Jaqueline Cristian. Are tot ce-i trebuie pentru performanță în circuitele WTA ! Mulțumim, Simona !

Valul al IV-lea pare a fi pe final în Țara Șoșoacăi. În sfârșit, sunt 9 paturi libere la ATI ! Azi, 94% din cei trecuți la Domnul erau nevaccinați ! Ne pregătim de venirea următorului val. Atenție, Cornoratul lucrează selectiv ! Cine vrea să se vaccineze, să o facă acum, cine nu, să nu se plângă când va fi prea târziu ! 

Toate bune !?!


 

prof. Sergiu Găbureac

 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065   


 


Ai nevoie de o informație ? 

Poate o rezolvăm împreună !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu