Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 19 septembrie 2021

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR LIBERALE

 

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR LIBERALE

Intrăm în săptămâna patimilor. Mulți vor alegerea lui Baraba cel ahtiat după un scaun nemeritat. Se încearcă un asasinat politic pregătit cu grijă de feseniștii pedeliști infiltrați în Partidul Național Liberal, autointitulați „Suflul Nou”. 

În mare parte lichele vechi și ciolănari ai timpurilor noi. 

  Conservele, abil plantate de ani de zile, altele recente, duc partidul spre o implozie totală. Frontul Salvării Naționale (FSN) nu a murit, ci s-a transformat cu fiecare înfrângere parțială. E drept, șobolanii roșii au pierdut ceva teren, boborul devenind tot mai mult popor, însă mai sunt mulți turmentați și mai mulți nepăsători de soarta lor și a țării și, mai ales, trădători pentru arginții fluturați prin campaniile electorale. De cele mai multe ori arginți iluzorii, dar ce mai contează ! 

Românul uită repede ! E normal la un popor lipsit de educația celor 7 ani de acasă. Mulți și-au vândut proprii părinți, vreo 200.000 de mii uciși și alte cîteva milioane supuse persecuțiilor regimului comunist, inclusiv în „iepoca de aur”. De frica venirii scandenții, mancurții (persoană lipsită de memorie, care se supune orbește unui stăpân v. DEX) și ciolănarii de tip nou luptă din răsputeri pentru menținerea urmașilor Ciuruitului, autointitulați „salvatori ai națiunii” ! Tehnici vechi, de pe timpul lui Lenin și Stalin, la noi Ana Pauker&echipa moscovită, care pe fondul lipsei de reală educație în școli, au dus la scufundarea tot mai mult în mocirla imoralității de astăzi a neamului românesc.

După ce a forțat căsătoria cu PSDR (Cunescu), prin viol curat în noaptea nunții, FSN a trecut la „neutralizarea” (asasinarea) pe față a PNȚ-cd (Coposu, Rațiu, Diaconescu) cu mijlocele cunoscute prin trimisul special, recunoscut și azi sub supernumele „javra națională”, ce îi ilustrează perfect caracterul infect.

 De ani de zile, FSN încearcă eliminarea ultimului partid tradițional al României, cel mai vechi partid din Uniunea Europeană. Prima dată, tot trimisului sub acoperire i s-a dat sarcina. Bietul bișnițar și-a dat seama că Partidul Național Liberal este o nucă tare. Scena cu „Dragă Stolo” a impresionat pe moment, după care a urmat eșecul cunoscut al mandatelor de tristă amintire Boc I, II, III și, mai ales, al coabitantului Pinocchio, din mascarada USL, ce juca rolul democratului sub privirea sașiului de la Cotroceni. Nici revenirea la Guvernare a „noului” Psd nu a avut succes. S-a dovedit un eșec total. Guvernele Grindeanu, Tudose au căzut prin voința propriilor păpușari iar cu analfabeta funcțional Vasilica-Veorica de la Roșiorii de Vede, „ciuma roșie” a trebuit să cedeze guvernarea în tomana anului 2019, deoarece băgase România într-o criză economică fără ieșire. La fel ca în 1996. Am spus, românul uită repede !

Atunci, singurii care și-au asumat preluarea scoaterea țării din marasmul economic a fost PNL. Trâmbițașii de la USR s-au ferit ca dracul de tâmâie. Însă când au văzul posibilitatea ajungerii la mălai, unii zic la măcelărie, au făcut pasul spre guvernare, șantajând la greu formarea coaliției. ONG-ul UDMR, ca de obicei, a lăsat la o parte „pretenia” tradițională cu PSD și a venit la masa bucatelor cu gulașul secular. De ce să nu recunoaștem, au venit, ca de obicei, cu oameni serioși și bine pregătiți profesional și politic. Nu pot uita lecția dată de ministrul cu handicap locomotor unei vicecampioane olimpice la Tokio cu damfuri de vedetă de Dorobanți.

Cabinetul Orban (4.XI.2019) reușește să treacă țara prin pandemia care a făcut ravagii prin țări din prima linie a planetei, noi fiind tot o „țară în curs de dezvoltare” sau demolare, cum afirmă lelea Safta ! 

La fel ca în „iepoca de aur” (1975-1989), pe care uitucii o mai ridică în slăvi ! Asta după 30 de ani de „democrație originală” în care FSN s-a aflat permanent la Putere sub diferite forme, băgându-ne în tot felul de crize. Amintesc, România a 3-a nu e republică prezidențială cum cred, încă, foarte mulți țugulani mioritici !

Orban și minștrii săi reușesc să mențină țara pe linia de plutire iar în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020 preiau puterea în Parlament. Însă, nu de unii singuri, așa cum și-au dorit-o cei capul pe umeri, ci fiind silit să facă o coaliție cu pocheriștii de la USR și nelipsitul jucător la două capete, ong-ul  UDMR. Lucrurile au decurs exact ca în cunoscuta fabulă Racul, broască și o știucă a basarabeanului Alexandru Donici născut la Piatra (Orhei) și înmormântat la Piatra-Neamț. Coincidențe ! 

Șantajiștii de la USR, știind că Orban e om vertical, l-au refuzat ca prim ministru. Cum nu se putea forma guvernul, PNL, nu Orban, cum se tot insinuează, (toate deciziile la liberali sunt luate în Consiliul Național / BPN), îl scoate la înaintare pe Vasilica-Florin Cîțu ! Asta și pentru faptul că a avut rezultate bune ca ministru de finanțe. O greșeală, care le-a venit ca o mănușă feseniștilor. Aceștia intră la atac cu autodeclarata „echipa câștigătoare” coordonată de imberbul politician consiliat de „acoperitul” de la Cluj-Napoca. Unii vorbesc chiar și de amestecul lui Iohannis, cel pe care echipa Orban l-a propulsat la Cotroceni ! Tăcerea lui pare suspectă pentru mulți, nu doar membri ai PNL. Acum, văd că ne recomandă să practicăm golful ! 

Se prind în hora asasinilor politici încă vreo câteva ciuveie. Mirosul banilor atrage în plasa întinsă abil mulți lideri liberali județi unii cu un comportament de prim secretari județeni ai PCR. Se crează senzația că „noul suflu” va ajunge la butoanele țării după alegerile din 25 septembrie. A fost un moment când mulți credeau acest lucru, mai ales că și mercenarii din presă încingeau seară de seară   mințile românilor. Mercenari, mai mult sau mai puțin acoperiți, fiind cu vechime de cincinale pe  statele de plată ale FSN. Cu școală grea în materie de manipulare !

Noroc că în ultimele săptămâni echipa „alba-neagra” reușește să facă greșeli peste greșeli. Alegerile din teritoriu au fost în multe județe exact ca în timpurile proletcultiste. Vă amintiți ? Cine nu e cu noi … îl radem ! Așa că s-a încercat eliminarea tuturor membrilor liberali, susținători ai lui Orban. Numai că statutul PNL menționează clar cine participă la Congres. O problemă e cu ceilalți delegați care să ducă la completarea numărului de 5.000 de delgați. Aici s-a lucrat ca la hingheri. Deși, s-a precizat să fie delegați cei care s-au implicat concret în susținerea PNL(în promovarea imaginii partidului, în comunicare pe rețele sociale, în campaniile electorale …), majoritatea simpatizanților sau bănuți a fi susținători ai lui Orban au fost rași de pe listele de delegați. În unele județe, au fost eliminați de liste până cei menționați în statut că sunt delegați de drept ! Aleșii !

Mai mult, la ședința Consiliului Național de sâmbătă s-a încercat reducerea numărului de participanți (dând vina pe pandemie, un motiv cusut cu ață roșie pe iia peneleului) de la cinci mii la doar trei mii de delegați. Majoritatea seniorilor liberali au fost eliminați de pe liste, deși ei au dus greul în campaniile electorale. S-a încercat până și schimbarea denumirii acestei organizații speciale. Noroc cu liberalii verticali care nu admis astfel de propuneri indecente.

   Ce va fi sâmbătă la Congres, vom vedea ! Normal ar fi ca rațiunea și bunul simț să ducă la alegerea lui Ludovic Orban la cel de-al doilea mandat de președinte al PNL. O merită din plin având în vedere rezultatele obținute la ultimele alegeri. Cele mai bune din ultimii 30 de ani ! Și toate astea în condiții extrem de dificile ! Însă la noi recunoștința e o noțiune uitată de mult timp !

FSN jubilează știind că alegerea Vasilicăi PNL le va oferi pe tavă revenirea la Putere a PSD și … UDMR ! Nu ar fi exclus și USR ! îmi șoptește pișicher lelea Safta, ceea ce nu cred nici în ruptul capului. Ar fi prea de tot ! Dar mă întorc și zic: La noi, la români, nimic nu este exclus. Mulți conducători loiali țării au fost uciși sau trădați de-a lungul secolelor fără nicio părere de rău, boborul asistând pasiv sau bucurându-se prostește ! În schimb, unii capi de stat, care au dus la realitatea de azi a României sunt adulați de bieții analfabeți fucțional ai patriei. Vreo 40% ! Tupeul lor pe rețelele de socializare arată în ce metastază aproape fără ieșire am ajuns !

Oricum, nu mor caii când vor câinii, chiar dacă vom intra în ilegalitate !

S-auzim de bine, de panaramă m-am săturat !


 

prof. Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu