Wikipedia

Rezultatele căutării

duminică, 8 august 2021

LASĂ-MĂ, PAPA, LA MARE !

 LASĂ-MĂ, PAPA, LA MARE !

Ca să fim cinstiți, pe litoralul nostru de 45 km, cu peste 350 de hoteluriși 350.000 de locuri de cazare, nu s-a schimbat mare lucru de pe timpul regimului Dej, când au fost demarate proiectele de modernizare (1959-1965) și crearea de noi stațiuni maritime. Iată imagini realizate, în 1964, de editorul planetar de ilustrate, Fr. Kruger, puse în circulație în 1965:







Revedem, în majoritatea acestor stațiuni aceleași construcții numite pompos hoteluri, unele cu dotările inițiale, deoarece pe timpul regimului Ceaușescu nu s-au adus îmbunătățiri.




Iar după 1990 nu s-a urmărit decât acapararea, pe nimica toată, de către feseniștii de tip nou a hotelurilor lăsate premeditat în paragină ca să fie achiziționate la preț de apartament de lux din Monaco.
S-a mai dat câte un var și gata, se trece la jecmănirea românilor ca în fiecare sezon de 30 de ani încoace.
Acum și mai abitir, profitând de pandemie.
Pe ici-colo, au venit timid, investitori, care cu greu și-au găsit loc. Să ne-amintim de celebru lanț hotelier care a fost refuzat de FSN la începutul anilor '90.
Și-atunci, ei s-au dus la bulgari !
Azi, diferența între cele două litoraluri e ca de la iad la rai.
Nu mai miră pe nimeni mizeria pe care o întâlnești în stațunile noastre în frunte cu Mamaia. La fel ca pe timpul „iepocii de aur”, cu plajele pline de chiștoace de țigări, cotoare de porumb și fructe, sticle de bere, pungi de toate soiurile ... dar lumea uită cum era pe atunci ! Nu-i nimic, revăd azi !


Sigur vinovați sunt „managerii” plajelor, dar, mai ales, cohortele de turiști avizi de soare. Cum să plece ei cu punguța cu gunoi spre locul de cazare ! A cam dispărut comerțul ambulant cu „porumbielul fiert” și alte produse specifice litoralului, afacerea zilei fiind găsirea unui șezlong ! Mai, nou sunt dealerii de droguri pe care poliția îi ocolește cu respect. Doar oamenii muncește ?














În rest, aceleași nopți fierbinți, pline de zgomote tribale, manele și dorința de a ajunge a doua zi cât mai aproape de brâul de alge împrospătat de mareea multimilenară !
Cum „cornoratul” nu ne lasă să ne tihnească un concediu european pe la vecini, ne mulțumim cu ce avem !
Și încă ceva, la mare nu se simte sărăcia care plutește peste Țara Mioriței ! Sau o fi sărăcie doar în capul unora ?
Mă bucură inițiativele private și sprijinul autorităților locale din multe județe care au creat în ultimii ani multe oaze în care românii, și nu numai, pot petrece un concediu pe cinste !
Concediu plăcut !
*
La PNL s-a încheiat faza județeană a „alegerilor” interne.
În mare parte, adevărate spectacole de circ ieftin sub coordonarea marelui jongleur de cuvinte, Rareș Bogdan, liderul de facto al echipei autodeclarat câștigătoare.
Team „Noul suflu” alcătuit din figuri vechi, versate în mânării de tot soiul are un discurs halucinant de alba-neagra cu care speră să pună la pâmânt singurul partid tradițional din România și pe liderul actual, care, de bine de rău, a adus partidul la cele mai bune rezultate postdecembriste.
Tocmai de aceea trebuie dat jos de infiltrații fără număr în sânul PNL. „În noul suflu” recunoștem din plin personajele lui nenea Iancu de la Tipătescu, Cațavencu, Farfuridi, Brânzovenescu, chiar vreo două Joițici și mulți turmentați, azi cu unii, mâine cu alții ! După interes, coane Fănică !
Marele perdant în orice situație va fi premierul Cîțu, care atras în această cursă și fără experiență politică va fi victimă sigură indiferent dacă va câștiga sau dacă va pierde.
Iar imaginea de ansamblu a PNL este tot mai afectată de comportarea agresivă a comunicatorilor „noului suflu”.
Parcă au urmat cursurile de comunicare de la PSD !
Analiza lelei Safta mi se pare corectă.
Ce va fi în toamnă, vom vedea !
S-auzim numai de bine !
 

 

Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu