Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 14 august 2021

GUILTY !

 

GUILTY !

 Aproape că, la români, nu interesează fapta în sine, că premierul României este infractor. S-a obișnuit în ăștia 30 de ani de fesenism cu toate astea, ba chiar le consideră normale. Mulți chiar admiră asemenea fapte reprobabile într-o societate civilizată. Ce mi-i să îngurgitezi o sticloanță de un litru de vodcă sau cinci litri de vin și apoi să o iei chiuind pe uliță ? O nimica toată ! 

N-ar fi exclus ca tânărul Vasile să se fi crezut în țara natală și nu într-un „pârlit” de stat american ?!?

Faptul că Florin-Vasile Cîțu a ascuns în CV-ul său, și a mințit în documente oficiale, acel incident nefericit din tinerețe (la 28 de ani), atrage într-o democrație reală demisia. 
C-așa-i la ei !

Noroc că la noi democrația e tot cea originală, introdusă de capo di tutti capi al FSN, nemuritorul Ilici ! Ce mai contează un infractor sau un mincinos în plus la miile de infractori, „salvatori naționali”,  scăpați de Justiția românească mituită, cincinale întregi, tot de salvatori, cu pensii speciale ?

Se știe, la români, hoții, violatorii, pițipoancele, vitezomanii, criminalii sau gargaragii din politică sunt mult mai apreciați decât oamenii cinstiți ! Ei sunt, de altfel, vedete la posturile tv de dimineață până târziu în noapte. 

Sunt pline plaiurile mioritice de alde Șoșoacă, așa cum au fost în anii anteriori alde alții ! Mari patrioți, naționaliști pur sânge, misogini, cabotini, cațavenci ...

Din păcate, Cîțu a devenit, peste noapte, cadavru politic odată cu confirmarea știrii apărute în presă ! Unii se tot întreabă cine a turnat, de parcă asta ar mai conta în cazul de față ! Aveți întreg dosarul aici:

https://www.activenews.ro/stiri/Mediafax-publica-intregul-dosar-penal-din-SUA-al-premierului-Florin-Citu-168603

Nu înțeleg și pace cum președinții organizațiilor județene s-au lăsat păcăliți de „echipa câștigătoare” a potlogarului de Rareș Bogdan&Alina Gorghiu&Raluca Turcan !?! Vă dați seama în ce situație ridicolă s-au pus, întrucât la PNL nu-i ca la PSD. Liberalii nu au spiritul de turmă pesedist pentru a acționa la hăulita ciobanului ! Acum, mulți lideri locali au dat cinstea pe rușine ! Parcă Dumnezeu a vrut să demonstreze cu cine avem de-a face prin organizațiile liberale mioritice !

Personal îmi pare rău de Florin-Vasile Cîțu, deoarece este un bun tenhnocrat. Nu prea ai ce să-i reproșezi ca ministru de finanțe. A reușit pe timpul pandemiei, ceea ce n-au reușit miniștri din mari țări europene. Să nu uităm și de existența marilor găuri lăsate de Cabinetul Dăncilă, moștenite, în parte, de la cabinetele pesediste anterioare. A reușit o bună gestionare a lor, deși pesedeii răcnesc acuzând împrumuturile externe și interne. Dar cu ce ar fi putut să asigure acoperirea salariilor și pensiilor mărite fără a avea sustenabilitate economică ? În plus sunt necesare investiții rapide pentru generarea de venituri la buget. Mi-a plăcut mult și de ministru remaniat pe nedrept, Al. Nazare, cel care a realizat o execuție bugetară pe Sem. I 2021 de 95% ! De ce o fi fost demis ?

Ca prim ministru, Flortin-Vasile Cîțu a fost pus de multe ori în situații penibile, ajungând un fel de slugă a USR și UDMR. În aceste condiții, gafele sale au început să curgă iar tensiunile s-au tot acumulat. Demararea marilor reforme așteptate de majoritatea românilor s-a transformat într-o amânare sine die !  


Execuția bugetară pe Sem.I 2021, arată că sunt cel puțin cinci minstere care nu au performat iar miniștri ar trebui remaniați. Însă premierul nu se poate atinge de ei că aliații țipă ca din gură de șarpe. Și așa ei s-au dovedit mai acizi chiar decât Opoziția, de parcă n-ar fi la guvernare. Așa-i când ai un popor slab educat politic care nu înțelege cum trebuie votat pentru ca lucrurile să funcționeze. Fapt pe care frații basarabeni l-au înțeles înaintea noastră iar reformele au și fost demarate, deși acolo marja de acțiune e destul de redusă din cauza mancurților care stau la cotitură. 
La noi, cine să înțeleagă aceste lucruri, când avem 40% de analfabeți funcțional ușor de manipulat de alde Ciolacu de Buzău ?
 
 Repet, la FVC nu fapta în sine ar conta, ci modul mioritic în care a ținut ascunsă această încălcare a legii și a mințit în acte oficiale. Ce era să fi povestit la un post de televiziune, sub formă umoristică (tip javra națională), o asemenea nefăcută din tinerețe ? Atenție ! Se poate face și închisoare pentru o asemenea „omisiune” în acte oficiale ! 

Cine credeți că-l mai primește prin Uinunea Europeană ?

Din păcate, o echipă de potlogari, cu mulți infiltrați, autointitulată „Suflul nou” a afectat extrem de mult imaginea PNL. Sau tocmai asta a și urmărit Rareș&„echipa câștigătoare” consigliați de pesedistul de Cluj ? Decredibilizarea totală a Partidului Național Liberal. Ce n-a reușit comandoul PD-L al lui Băsescu, trimis de FSN pe Dreapta, vor reuși cei 40 ?!? Vom vedea cât de curând !

PS 1. Lelea Safta a prezis demisia de onoare a premierului Florin-Vasile Cîțu în cursul zilei de 13 august. A uitat un amănunt. Florin-Vasile Cîțu e membru PNL. Nu poate fi demis, ca la PSD, de o singură persoană. Ludovic Orban, președintele PNL, a respectat de fiecare dată deciziile Biroului Permanent Național, iar acesta se întrunește, de regulă, în prima zi a săptămânii. Cea mai bună soluție ar fi însă demisia de onoare ! Va înțelege acest lucru FVC ? Aici se va vedea caracterul său. Oricum, amânarea luării deciziei care se impune e catastrofală pentru imaginea PNL ! Și așa se adună nori negri pe cerul coaliției !

Guralivii fac apel la președintele Iohannis, dar nici el nu are cum se amesteca constituțional în problemele interne ale unui partid. Sigur va avea o reacție, dar nu este cazul să toarne acum gaz peste foc. Nu cred că președintele Iohannis va accepta o astfel de situație ! Cred că „echipa câștigătoare Noul suflu” urmărește și compromiterea președintelui României. Acum se va vedea și caracterul președintelui Klaus-Werner Iohannis. Se prefigurează un devastator „incendiu politic” mioritic.

Să nu ne facem griji, până una-alta atât jurnaliștii și trollii mioritici, anonimii de pe rețelele de socializare, cât și cei de pe alte paralele și meridiane ale Terrei au materie primă pentru acest weekend.

La câte incendii sunt prin Evropa, trebuia unul (politic) și în România !?!

PS 2. Interesant, Florin-Vasile Câțu e născut pe 1 aprilie ! (tot de la lelea Safta)

 S-auzim numai de bine și caniculă ușoară ! 


 

Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu