Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 4 septembrie 2020

CONSIGLIERII

 

CONSIGLIERII

 

După cum am promis, mă voi ocupa în tableta de față de măria sa consilierul, ales de popor în consiliile locale (județean, municipal, orășenesc, comunal), cu sarcina de a supraveghea aplicarea corectă a programului stabilit în urma promisiunilor primarului și a propunerilor făcute de fiecare dintre ei pentru bunul mers al comunității din care fac parte. Aprobate de ei ! 

În cadrul unui Consiliului local nu există interese de partid, ci doar cele ale comunității ! Serios ?!? Doar suntem români cu democrație „originală” !

După cum prevede Codul administrativ din 3 iulie 2019, „Consiliul local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale.(art. 129, al.1)

În aceste condiții, consilierul are sarcini de mare responsabilitate, de fapt, de el depinde, în primul rând, dezvoltarea comunității. Nu de primar. Primarul are ca obligație principală punerea în operă a programului cu care a candidat și a proiectelor propuse de consilieri. El este, de fapt, un angajat al comunității, care prin inteligența sa și a echipei de profesioniști, nu clientela de partid, ai Primăriei să realizeze la timp proiectele aprobate, obținând maximum de calitate cu cheltuieli cât mai reduse. Tot ce e cuprins în Codul administrativ sună excelent !

Numai că în realitate, de 30 de ani, lucrurile se petrec anapoda. Mentalitatea comunistă „primarul este cheia și lacăta, cum a fost prim secretarul PCR timp de 42 de ani, e, încă, adânc înrădăcinată, atât în capul consilierilor, cât mai ales, în capul membrilor comunității. Ca să nu mai vorbim a primarului, care se crede satrapul localității. Complexul „tătucului” dispare greu în România !

În foarte multe comunități din România s-a ajuns ca autoritățile să funcționeze pe principiul sistemului mafiot. Ce se petrece în serialul tv Las Fierbinți (sezonul 17) e joacă de copii ! Consiglierii sunt mituiți cu tot felul de sinecuri, pe lângă indemnizația oficială deloc de neglijat, primarul erijându-se, mândru, în cappo di tutti capi. Ei devin clanul oficial mână în mână cu cele interlope.

Privind listele de consilieri de la apropiatele alegeri ajungi să te crucești. Exemplu: Cine sunt tiranozaurii propuși boborului spre a fi aleși pe lista PSD la Primăria Generală a Capitalei a aflat toată nația: un fost premier al României, traseistul Petre Roman, inculpat în dosarul Revoluției și a altor tărășenii, deschide lista ciumei roșii. Îi mai găsim pe gargaragiul Dumitru Dragomir, fost milițian, ajuns guru al fotbalului românesc ajuns și el în gard, gen. Anghel Iordănescu, gen. Elisabeta Lipă, gen. Cornel Dinu, fotbalistul Daniel Pancu. De la general, la consilier general nu-i decât un pas !

Cum vrei să câștigi cu asemenea indivizi expirați o bătălie ce se anunță de durată (patru ani), în care trebuie să te pricepi la administrație, să stai de vorbă cu oamenii, să le rezolvi problemele, nu doar gargară dâmbovițeană și ridicat mâna la comandă de partid și nu în interesul cetățeanului ?  

 
Cum să câștigi Primăria Capitalei cu o individă tare doar în clanță ? Cât de naiv să fii să crezi că va mai face ceva, în condițiile în care a pus Bucureștiul la pământ în comparație cu mari orașe ale țării !?! 

Pe alte liste găsești candidați, consiglieri care nu au pic de experiență în ale vieții, nu doar în ale profesiei. Fetișcane și tinerei fără nici un CV profesional mai de Doamne ajută ! Parcă ar fi concurs de frumusețe, nu de inteligență ! În consiliile locale, bătăliile pentru impunerea propriilor proiecte și propuneri sunt extrem de grele. În primul rând, ești consilier (sfătuitor) ! Ce sfaturi să dai tu, la nici 30 de ani, când n-ai pic de experiență profesională și nicio realizare în plan personal ? Să trăiești doar din mânăriile de la primărie și indemnizația de consilier ?! Și, mai ales, să fii ușor dus de nas, mituit sau șantajat !?!

În multe locuri, partidele pun premeditat pe liste oameni cu slabă pregătire generală, incapabili de a lua o decizie corectă. Pentru a fi ușor manipulați. 

A se vedea calitatea precară a majorității parlamentarilor, care și-au cumpărat cu bani grei locurile prin Parlamentul României de-a lungul celor 30 de ani. Dintre miile de indivizi care s-au perindat prin Casa Poporului, câți s-au remarcat ca autentici parlamentari ? O duzină, maxim două ! În rest, prostovani plini de ifose, semianalfabeți, țoape impertinente, executanți fideli a ordinelor date de șmecherii / ciolănarii care au acaparat funcțiile în cadrul partidelor (unele devenite adevărate găști tot de tip mafiot) și, apoi, în instituțiile statului. 

Exemplu. Consiglierul de la firma căpușă Romfilatelia, mare specialist în filatelie, din clanul Duduianu, numit de alt specialist, din clanul PSD. Culmea, știrea circula ca fiind numit de Orban ! Când s-a aflat adevărul, vuvuzelele au încetat brusc să mai țipe ca din gură de șarpe ! 

Exemple sunt cu zecile de mii. Sunt arhicunoscute marile jafuri executate în toți acești ani pe plaiurile mioritice. Nu mai vorbesc miile și miile de găinării de câteva milioane de euro ! Mizilicuri ! Auzi vorbă de mioritic, ales al poporului „- Băi, dacă nu ești infractor, nu ai ce căuta în politică !” Ăsta e limbajul grobian de interior, la exterior bla-bla cu poporul, bieții copii, străinii ne vor răul, toți fură etc. 

Ați observat, pe locurile eligibile s-au înfipt iar tot soiul de neica nimeni !

Apropo, știți cât mai costă un post de parlamentar, primar sau consilier ? 

Da, la noi totul se vinde ! 

De aia am ajuns primii din U.E la corupție și hoții !  

Alegerile locale sunt cele mai importante dintre toate tipurile de alegeri din România. De calitatea viitorilor consilieri (inteligență, cultură generală, educație, moralitate, cinste, onoare, tact, perspicacitate, tenacitate, diplomație, intuiție, incisivitate, prezență de spirit, hărnicie) depinde în cea mai mare măsură bunul mers al unei comunități. Cu cât consilierii sunt mai de slabă calitate, cu atât primarul își face mendrele cu neamurile sale și amicii de partid. De aceea, multe localități arată la fel ca acum 40 de ani. Încremenite în timp. Exemple sunt cu miile ! Sărăcia a invadat România, în schimb avem peste 32.000 de milionari în valută ! Oameni „cinstiți și onorabili” !

De ar funcționa normal Justiția română n-ar mai fi loc în pușcării de foști și actuali aleși (parlamentari, primari, consilieri) sau funcționari publici, indivizi care au dat cinstea pe rușine și au dus țara în șanț ! O țară în care până și legile au fost modificate în favoarea infractorilor (sic!). Iar Avocatul Poporului și Curtea Constituționale sunt ale PSD !

Ați reținut ! „- Băi, dacă nu ești infractor, nu ai ce căuta în politică !”

Mergeți și votați ! Democratic ar fi să se voteze și în interiorul listei de candidați. Astfel ar fi curățată clasa politică de golanii plini de tupeu ! 
A început bâlciul electoral ! - Vom face, vom drege ... Aș vrea să-i aud pe candidați doar cu ce-au făcut ei în astă viață, profesional și pentru comunitate. Fiecare candidat să-și prezinte primele 3 proiecte de bază pentru dezvoltarea comunității și sursele de finanțare. Fără hara-hara cu probleme care nu au de-a face cu profilul acestor alegeri ! 

S-auzim numai de bine, că de rău m-am tot săturat !  


 Sergiu Găbureac 

   https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3 

   http://blogulluigabu.blogspot.ro/

   gsm_as@yahoo.com

   Tel.  0771 631.065 

 

    Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu