Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 18 octombrie 2018

AROGANȚĂ și CINISM


AROGANȚĂ și CINISM

E năucitor ce s-a întâmplat ! Nici nu știu ce titlu să dau tabletei de azi. Tot am sperat că lucrurile se vor îndrepta, dar mergem din rău în mai rău. 
72% dintre români declară asta !
Zilele trecute, Autoritatea Electorală Centrală lansase câteva propuneri de modificare a Legii electorale. M-am bucurat, deoarece și în această lege sunt lucruri nefirești, neconforme cu realitatea democratică. Aș, câteva abureli, printre care și Parlamentul la dietă, care se vor aplica, dacă se va modifica, abia din … 2024 !
Brusc, apare ordonanța de modificare a legilor Justiției, recent votate în Parlamentul României. Mi-am zis. Tot e bine, înseamnă că și-au dat seama de greșelile făcute ! M-am înșelat.
Cu o perfidie și cu un cinism greu de imaginat, Tu Dorel a dat curs voinței marelui conducător din Teleorman decapitând fără ezitare întreaga Justiție. 
Acum, nu în 2024 ! Ceea ce numai într-o țară bananieră se poate întâmpla, în niciun caz europeană.
Șleahta de hoți, ajunsă la butoanele patriei, jubilează. Tov. Nicolicea declară ritos: „lumea se va obișnui cu respectarea legii”. 
Chiar dacă legea e strâmbă, musiu Șarlă !?!…
Și tov. Tu Dorel își manifestă din plin aroganța ! Nu a luat „lumină” de la Comisia de la Veneția, deși premierul Dăncilă anunțase, luni dimineață, că „soluția a fost discutată de Tudorel Toader cu Comisia de la Veneția și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans”. Cine minte ?
De ce am zis perfidie ? Vasăzică se aprobă ordonanța în ședința de guvern de luni, pe care nu o văzuse nimeni. Nici măcar pesedeii cu foncții la vârful partidului. Ultimele modificări s-au făcut în noaptea de duminică spre luni. Mulți afirmă că nici membrii guvernului habar nu au avut ce au aprobat. 
În unanimitate ! C-așa-i la PSD, urmașul PCR (1921) !
De luni până marți, după ora 16, se vorbea despre OUG 92 ca despre un OZN din serialul Extraterești antici. Daci ? Unii trăgeau speranțe că semnalele specialiștilor români și a celor din Comisia de la Veneția vor fi luate în seamă. Aș ! În momentul publicării în Monitorul Oficial, toți rămân fără glas. Prin OUG 92, guvernul modifică aiuritor legile Justiției. Aprobate, repet, recent în Parlamentul României, forul suprem al democrației românești. Românie, țară membră U.E. ! 
Sau ...ue dată tocmai de aleșii națiunii ? Trist, dar adevărat !
De ce zic cinism ? Modul în care a fost concepută arată parșivenia de care dau dovadă autorii. Ce aviz de la CSM, cum sună clar procedura !?! Ce dezbatere !?! Care studiu de impact !?! Ce aprobare în forurile PSD, de care se face atâta caz în alte situații !?!  Nimic din toate astea. 
Rezultă, un amestec fățiș în treburile altei Puteri în stat ! A ajuns Guvernul să dicteze Parlamentului ! Ministrul Justiției, numit politic, își subordonează procurorii. De neimaginat, dar adevărat ! Trăim în țara tuturor posibilităților !
Dispreț total față de CSM ! Dispreț față de ceilalți lideri ai PSD și ALDE ! Dispreț față de specialiștii României în domeniu ! Nu mai vorbesc de disprețul față de Comisia de la Veneția, unde se află crema Europei / lumii în materie de Justiție ! Nu mai zic de disprețul față de poporul român. Pentru ei, președintele Iohannis nici nu există ! Președintele a ajuns să vorbească de unul singur. Cine să-l înțeleagă ? Cei 42% analfabeți funcțional ? Au grijă, jurnaliștii și postacii mercenari să amintească, periodic, de cele 7 case și de copiii vânduți iar boborul e anesteziat ! Nu mai contează că ei, „salvatorii” feseniști, au furat sute de miliarde, au alungat milioane de români și au distrus o țară !?!
OUG 92 produce deja efecte ! Ordonanța are mai multe obiective. 
În, apărutul peste noapte, articol 7, pentru că trebuia să fie ceva între 6 și 8 după cum a afirmat, cinic, Tu Dorel se stipulează: „procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţei de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".
Primul, obiectiv, cel mai important pentru penali, este înlăturarea celor care instrumentează marile dosare, unele așteptate de aproape 30 de ani.
a) Dosarul Revoluției, mai bine zis Dosarul Contrarevoluției. Revoluția fiind încheiată prin uciderea a 1.116 din cele câteva zeci de mii de români care s-au implicat voluntar în înlăturarea structurilor ceaușiste, Adio, adevăr despre crimele premeditate din decembrie 1989 și autorii lor, când bubulii, autointitulați Frontul „Salvării” Naționale, s-au declarat victorioși prin confiscarea Revoluției bieților țugulani
b) Dosarul Mineriadei. Din 1990 și următoarele. Adio, adevărul despre organizatori și crimele săvârșite de minierii de la Dinamo !
c) Dosarul 10 august 2018. Adio, adevăr despre gazările și ciomăgelile date de jandarmi în după amiaza, seara și noaptea zilei de 10 august 2018 !
d) Dosarul Teldrum și zeci de alte dosare grele. Adio !
Nemernicii vor fi spălați și prezentați ca eroi ai neamului ! Superb !...
Rezolvarea pare simplă. Că nu se justifică, în niciun fel, modificarea vechimii procurorilor pentru structurile speciale și că nu e constituțională, nu contează. 
Se face caz de acumularea experienței ! Cine-mi garantează că în zece ani de meserie o persoană capătă și experiență ? Sunt persoane care nici 20-30-40 de ani de meserie nu acumulează experiență.
Vezi cazul primului ministru, Veorica, care, după atâta amar de ani, ca politician și europarlamentar, e tot de râsul lumii ! 
Mai nou pare convertită la islamism ! În istoria neamului am mai avut astfel de podoabe ! Sau președinții comisiilor juridice din Parlament, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea, cunoscuți ca „tinichigiii Dreptului”, primul poreclit și „8 strunguri”, ce experiență au, când chiar studiile le sunt îndoielnice ?
Prin modificarea brutală a legilor Justiției și, mai ales, prin aplicarea instantanee a OUG 92, s-a realizat visul inculpaților în toate aceste dosare !
Degeaba se amintește de principiul „legile nu pot fi retroactive” ! Cine să se sesizeze ? Avocatul Poporului ? Alt traseist, care tocmai a fost mituit cu o pensie specială ce ar închide gura chiar și unui magistrat normal. Ceea ce nu e cazul în privința valsatorului Victor Ciorbea. Plecat, brusc în concediu !
A naibii coincidență !
Mai iese un adevăr la lumină. OUG 92 demonstrează cât de slabi sunt parlamentarii coaliției PSD-ALDE. Dacă legile Justiției, făcute, se știe, după bunul plac al grupului de interese pesedist-aldist, neținând cont de propunerile justificate ale Opoziției, ar fi fost corect elaborate, mai era necesară OUG 92 ?
Se pare că sunt multe lucruri ascunse în această ordonanță ! Comentariile specialiștilor abia au început. Dar, degeaba își vor exprima opiniile. Ca și cei din stradă. Opinia publică !... 
A, uitasem ! Adio proteste spontane prin Piața Victoriei și alte piețe !
Ce independența Justiției !?! Totul este acum la cheremul guvernului, prin ministrul Hopa Mitică al Justiției. Numit politic. Ministru aflat la cheremul celor doi ticăloși. Nu am spus-o eu, ci alt ticălos. Ultimii verticali din Justiția românească vor fi „executați” în zilele următoare prin evaluări tip Tu Dorel. Va urma un război dur de tip „cine nu-i cu noi e împotriva poporului”. 
Vor fi „concursuri”, marcă înregistrată, pentru ocuparea posturilor celor care incomodează Puterea fesenistă. Da, apropo, ce ne mai trebuie DNA ? Și chiar Justiție ? Când „preacinstiții” patriei mișună peste tot. În parlament, guvern, județe... Unul și una, mulți fiind deja prinși „cu rața-n gură”. 
Deși, jură cu mâna pe Constituție și Biblie !…
Același Nicolicea comunică, ritos, că sintagma „protest spontan” nu există în vreo lege. Păi, dacă nu există de ce e interzis ceva ce nu există ?
Nu știu dacă pot protesta, bineînțeles „spontan”, pe rețelele sociale ale lumii virtuale. Deocamdată, suntem liberi să spunem orice. Aproape orice !
Până aflu, mă exprim liber: Jos Republica Fesenistă România !
România a intrat într-o fundătură ! O mai scoate cineva ?

ULTIMA ORĂ

Potrivit deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, începând din 17.10.2018, încetează delegarea celor 48 de procurori, care nu au minimum 10 ani vechime: la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - 12, DNA - 12 şi DIICOT - 2, restul de la parchete din țară. Parcă nu ar fi mulți, dar, depinde ce dosare au ei în lucru ! 
Scapă Dragnea, au ba ?
*
Se lucrează pe repede înainte. Proiectul de lege privind aprobarea OUG 92/2018 în domeniul Justiţiei este gata. Termenul depunerii amendamentelor în Parlament este 24 octombrie, iar cel pentru raportul final al Comisiei parlamentare speciale este 31 octombrie. 2018. În doar 12 zile totul e parafat și aplicat ! 
Doar Legea pensiilor se va aplica din … 2021 !
Ce naiba !?! Nu ați înțeles democrația originală a tovului Iliescu nici după 28 de ani ? 
Legea e cum vor ei „salvatorii” națiunii. Popor a devenit, între timp, populație. Aferim !
*
Pesta porcină a intrat și în județul Teleorman !
Vai de-al nostru Centenar, numai jale şi amar !

Toate bune ?



Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Informația o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu