Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 7 ianuarie 2016

GÂNDURI de GERAR


Sezonul V            Avertisment !  Tableta  poate crea un disconfort accentuat !

GÂNDURI de GERAR

2016 - an bisect. Alegătorilor li se dă o zi în plus pentru a se informa mai bine în vederea exercițiilor electorale ce urmează !? În Duminica Orbului ! Deși e una singură, anul ăsta se vor declara două. De primăvară și de toamnă !
Văd că amicul Radu Tudor n-a avut somn în noaptea dintre ani. În prima zi a anului mă întreaba, pe facebook, dis-de-dimineață: „- Cu cine votați ?” E mult prea devreme, amice, pentru a răspunde la această întrebare ! Mult prea devreme ! Întâi să vedem partidele curățate de potlogari.
Deocamdată sunt trâmbițate angajamente. Peste tot. Și de o parte și de cealaltă a marilor dalmațieni ! Lumea știe deja că, la români, angajamentele se iau doar pentru a fi încălcate. Aștept deratizarea de iarnă-primăvară ! Să mai are DNA-ul și, apoi, să fie semănate noile semințe ! De calitate, tratate cu soluții eficiente împotriva corupției, declarațiilor inepte, promisiunilor fără acoperire ...
Despre partidulețele bastarde, născute prin parlamentul imoral,  pline de traseiști, nici n-ar trebui să mai discutăm în acest an. Cu siguranță, vor răsări altele noi. Ca ciupercile ! Inclusiv cele de unică folosință ! De tip familial ! Atenție ! Cele prea colorate, se știe, sunt otrăvitoare !  
Guvernul de 366 de zile (!), după victoria glorioasă a adoptării bugetului, a dat-o cotită. A mai făcut analize, psihanalize și-a zis, în final, fie ! Mărim salariul minim ! Din păcate a tăiat de la investiții că să-l mărească la 1.250 de lei. De Paști ! Al cui, vom vedea ! Între timp, unii miniștri o dau din gard în gard. Cu declarații nepotrivite, unele reinterpretate de mafioți cum le convine mai bine. O fi din cauza vinului fiert ?! Cu mirodenii de import !
Președintele ne-a spus una, ne-a spus alta și a șters-o peste baltă la un tenis ! O fi având pește ? Balta. Bine că, măcar el, privește cu încredere viitorul, care capătă contur și consistență ! Așa să fie ! După cum am prevăzut, atacurile sistemului mafiot sunt tot mai veninoase, ceea ce înseamnă că neamțul e pe drumul cel bun ! Ultimul e de noaptea minții ! Vorba lui MB. Florin Chilian a găsit mâna criminală de la Colectiv !?! Paranoici sunt de când lumea și vor mai fi ! La noi, se pare, proporția este peste media generală ! Și Florin și colonelul STS (!?!) de la guvern trebuie, întâi și întâi, verificați de un pshiatru. Urgent ! Altfel, paranoia cuprinde încet-încet România ! Așa se întâmplă cu mai toate popoarele slab educate.
Parlament nu mai avem ! Din clipa în care alianța USL a decedat. Când ar fi trebuit organizate alegeri anticipate. În băncile Casei Poporului (sic!) stau niște ilegitimi care își bat joc zilnic de întregul popor. „- Bă, eu fac legea !” Ultima a fost votarea, la finalul anului, de noi privilegii. Lor și aleșilor din rețelele lor mafiote, ce alimentează conturile ! Constat că noua societate civilă a închinat steagul, mirându-se de ce a fost în stare prin toamnă !
Doar DNA-ul mai umblă cu steaua (sus) și lațul ursului (jos) să mai prindă câte un rechin, însă plasa are, încă, ochiuri mari ! Înregistrăm succesuri peste succesuri în domeniul culturii. Uniunea Scriitorilor Pușcariași, recent înființată, sporește !  Librăriile sunt aprovizionate cu noi și variate lucrări științifice. Cel mai mult mi-a plăcut cea cu emoticoane ! Știință 0,00003% ! 
Aflu de la Ministerul Finanțelor că în perioada 2007 - 30 noiembrie 2015, România a primit de la Uniunea Europeană 31,94 miliarde de euro (inclusiv fonduri de preaderare), iar România a contribuit la bugetul U. E. cu 12,12 miliarde de euro. Cea mai slabă absorbție a fost la fondurile structurale și de coeziune, alocate României prin 7 programe operaționale. Doar 58% din cele 19,2 miliarde de euro alocate. S-ar putea ca suma să crească, dacă nu mai demolăm din bucățelele de autostrăzi inaugurate, cu surle și trâmbițe, în capania electorală a marelui pontist !
Analizând bilanțul, concluzie vine de la sine asupra „bunelor guvernări” Boc / Băsescu-Ponta ! Despre cea din urmă aflăm din ce în ce mai multe nefăcute !
E clar că avem o mare problemă. De cadre. Lipsesc profesioniștii. Ca să fiu exact avem, în posturi de decizie, doar profesioniști în ale furatului și înșelatului !
Te cutremuri ce scot, seară de seară, la lumină câinii de pază ai democrației ! 
A mai trecut o zi națională. A României. Tristă ! Fără a avea curajul să spunem deschis adevărul istoric. Consfințirea unirii cu Regatul României a provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar s-a legiferat prin Decretul-lege nr. 3631 la 11 decembrie 1918, semnat de Ferdinand I şi de I.I.C. Brătianu, iar pe 29 decembrie Parlamentul României votează legile de ratificare a unirii provinciilor amintite cu România. Abia la 4 iunie 1920 prin Tratatul de pace de la Trianon între Puterile Aliate și Asociate și Ungaria este recunoscută pe plan internațional Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România; a Slovaciei și Ucrainei Subcarpatice cu Cehoslovacia; a Croației, Sloveniei și părții de vest a Banatului cu Serbia etc., care a intrat în vigoare la 25 iulie 1921.
Realitatea arată că ziua națională a multor țări este, de regulă, ziua când acel stat își declară independența și nu când se mai alipește o provincie sau alta. S.U.A. își sărbătorește Ziua Națională pe 4 iulie și nu ziua unirii cu cel de-al 50-lea stat. Hawai. 21 august 1959.
De fapt, văd că nimeni nu-și mai amintește că România și-a declarat independența în zilele de 9 și 10 mai 1877 ? Deși avem multe sărbători naționale, laice și religioase, cele două zile nu au, nici la această dată, un astfel de statut !
În rest, pentru 2016, scenarii peste scenarii. Care de care mai paranoice. Cel cu sfârșitul lumii a ajuns pe ultimul loc ! Între timp la noi și la frații noștri de peste Prut, șparlamentarii joacă tontoroiul pe trupul țării.
Curat, noaptea minții !




Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu