Wikipedia

Rezultatele căutării

marți, 21 aprilie 2015

Da, pe 23 aprilie, e Ziua Bibliotecarului Român !











Da, pe 23 aprilie, e Ziua Bibliotecarului Român !

 

O zi specială pentru bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci.

Cu toții faceți parte din categoria factorilor civilizatori, mulți cu importante contribuții la evoluția societății românești.

Să nu uitați nicio o clipă înaintașii, bibliotecari ca Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Gh. Teodorescu-Kirileanu, Paul Goma, care au conștientizat din plin rolul bibliotecarului în societate !...


Din păcate, bibliotecarul public actual nu întotdeauna se ridică la înălțimea misiunii pe care o are. Nu se implică suficient în diseminarea informației, care să despartă grâul de neghină.

I se spune să nu facă politică în instituție și el crede că trebuie să ascundă adevărul oamenilor. Nu despre o astfel de politică e vorba, ci să nu-ți propagi propriile convingeri politice. A te ascunde ca șobolanul, fără a arăta ce împiedică evoluția comunității în care trăiești și muncești, este cel mai mare rău pe care îl poate face orice factor civilizator: preot, cadru didactic, bibliotecar public, cadru sanitar, medic veterinar, inginer agronom ...

Dacă România trece prin momente grele, această stare este cauzată, în principal, de lipsa de reacție a factorilor civilizatori. În lipsa acestor reacții, s-a ajuns la o corupție fără precedent ! La furturi inimaginabile ! La o decădere morală fără egal în istoria țării !

 
Să nu uităm ca la Biblioteca din Atena, prima bibliotecă publică a lumii, se organizau alegerile și se făcea campania electorală !

Nu uitați adevărata voastră misiune !

Să oferiți informații corecte pentru toți cetățenii comunității, pe care îi serviți fără nicio discriminare !

Implicați-vă !

Nu întâmplător în această zi se sărbătorește de ziua Sf. Gheorghe !

A celui care a ucis balaurul necunoașterii.

 La Mulți Ani !

 GSM, un bibliotecar (p), care vă iubește.
 

 

 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu