Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 9 august 2012

DELIRUL RE-SUSPENDATULUI

                                                                                    “Scaunele prezidenţiale sunt periculoase:
                                                                                      au un microb care se urcă la cap.”       
                                                                                                                                                                       Grigore Moisil


DELIRUL RE-SUSPENDATULUI
 

În corul robilor, al celor şapte milioane şi jumătate, lucrurile sunt clare !
Ceea ce se întâmplă, nu-i nicio surpriză.
Cunosc prea bine comportamentul javrelor. De tot felul.
Surprinzătoare este atitudinea Curţii Constituţionale. Când aşa, când invers !
Mai nou se strecoară scrieri particulare cu antet oficial, inclusiv către Comisia de la Veneţia ! Unii le zic falsuri ! Să fie şi acolo javre ?!?
Aceleaşi procedee pe care re-suspendatul le-a praticat intens de-a lungul celor opt ani de domnie, aducând ţara în prag de isterie.
La 40o C, delirul a capătat cote neimaginabile.
 
Cinci lucruri sunt certe. Unul incert.
 
Primul. S-au schimbat regulile în timpul jocului. În ziua suspendării preşedintelui-jucător, nu era în vigoare actuala lege a referendumului.
Cum nicio lege nu-i retroactivă, problema  cvorumulului nu se pune. Nu doar pentru că aşa spune şi U.E. prin Comisia de la Veneţia.
 
Al doilea. Listele electorale permanente nu contau în momentul re-suspendării preşedintelui-jucător. Pentru că, atunci, nu se punea problema cvorumului.
De aceea s-au şi acceptat liste electorale “făcute” de fosta guvernare. Văd că cei doi implicaţi au făcut gestul de onoare, dar adevăraţii vinovaţi trebuie traşi la răspundere, pentru că aveau alte interese, inclusiv tragerea în piept a forurilor U.E. !  Abia când re-suspendatul a schimbat golăneşte tactica, în timpul jocului, după zile bune când striga din toţi rărunchii, că poporul va arăta la vot cât de mult îl susţine, România a intrat în această delir fără de sfârşit.
Am aflat, cu acest prilej, că nici un oficial român nu ştie câţi terrieni cu cetăţenie română există. Câţi au domiciliul stabil în România şi câţi în afara ei. Câţi minori, câţi majori ! Dintre ultimii, câţi au drept de vot !
Apelaţi la unguri. Ei, precis, ştiu !
 
Al treilea. S-au încălcat regulile în timpul jocului.
Doamnele şi domnii de la Curtea Constituţională, nu s-au sesizat, după ce au impus acel cvorum artificial, de schimbarea atitudinii a re-suspendatului şi a aparatului de partid susţinător. Printr-o acţiune pur golănească, numită strategie politică, au deturnat obiectivul referendumului.
S-ar impune validarea referendumului numai din acest motiv. Al incitării poporului de a nu se prezenta la urne, cu toeria loviturii de stat ! Care lovitură de stat? Vinovaţii să fie deferiţi justiţiei. Procuratura de ce nu a acţionat ?
Doamnele şi domnii din Turnul Babel - Bruxelles, după ce şi-au dat cu presupusul, în mod tendenţios, tac mâlc în faţa unui boicot şmecheresc.
 
Al patrulea. Pentru re-suspendarea  “jucătorului” s-au deplasat la urne, în condiţii de cod roşu spre portocaliu, 8,4 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Împotriva suspendării 943.375 voturi. No comment !
Listele electorale trebuie să se constituie prin înscrierea fiecărui cetăţean după propria voinţă şi nu să fie înscris de alţii, după cum le trece prin cap !
Să terminăm odată cu toată debandada asta !
Dacă ar fi după mine, cei care primesc ajutoare de întreţinere a existenţei de la stat, nu pot participa la vot.
Pentru simplu motiv că sunt uşor manipulabili şi şantajabili.
 
Al cincilea. Cert. Majoritatea covârşitoare a românilor, care votează de regulă, l-a dat afară din serviciu pe cel care şi-a încălcat jurământul.
Unde este “propăşirea spirituală şi materială a poporului român” în cei opt ani de domnie după bunul plac al re-suspendatului ?
Toată lumea vede că, acum, e în stare să distrugă ţara doar ca să-şi apere propria piele. Aceste ieşiri nu mai ţin de exprimarea politică şi apărarea onoarei (!), ci de zona interlopă sau a patologicului.
 
Lucrul incert. Câţi susţinători mai are re-suspendatul ?
Câţi sunt cei care nu s-au prezentat la urne în mod voit cu prilejul referendumului ? Conform sondajelor, cu indulgenţă două milioane. 943.375 dintre ei s-au prezentat la urne. Mai rămân 1,05 milioane. Să mai punem de la noi, două milioane, ca să ajungem la maximum de 12.000.000 de votanţi înregistraţi, de regulă, la alegeri.
 
Concluzie
 
Cum crede re-suspendatul că va reveni la Cotroceni ?
Şapte milioane şi jumătate de români nu au cum accepta alt verdict decât izgonirea turbulentului, bolnav de putere.    
Românii sunt în aşteptare, deoarece Curtea Constituţională, după gafa monumentală cu cvorumul, a dat-o la întors.
Toţi aşteaptăm rezolvarea raţionalaă şi corectă a situaţiei, întrucât un poate fi acceptată imoralitatea pe post de strategie politică.
Cu o U.E. sedusă şi minţită cu neruşinare de un individ fără scrupule, specialist în alba-neagra, nu-i de mirare unde am ajuns !
Onorabila Comisie de la Veneţia nu suflă un cuvinţel despre impunerea cu forţa, de către CCR, a cvorumului inexistent prin Europa civilizată ? De ce, onorabila Comisie nu cere abrogarea imediată a legii care este total împotriva spiritului european ! Să fie, onorabila Comisie în cârdăşie cu Băsescu&Co ?
Contrar oricărui spirit european, onorabilii europeni nu văd cum CCR îşi schimbă poziţia de la o zi la alta ? După cum suflă delirant Băsescu, de după gard sau de la telefonul de acasă !?!
O să ajungem la balamuc cu toţii. Mai bine ne lăsăm de comisarii Uniunii Europeane, care, se pare, nu sunt mai breji decât comisarii răposatei Uniuni Sovietice.
 
E clar pentru toţi ! Dacă nu se validează referendumul, meciul trebuie rejucat. Cu toată lumea în teren. Dacă nu, vom reumple pieţele.
 
Ne-am săturat de scandaluri, împilări şi derbedei ! Vreau să-i văd la urne pe cei 14 milioane de aşa-zişi susţinători Băsescu !?! Cum tot clamează cetăţeanul-bişniţar cu interesele poporului, fără pic de ruşine.
Zilnic, în acelaşi tricou mazac, transpirat abundent sub braţ, un ipochimen dă cu băţul prin gard, lansând indicaţii preţioase şi ameninţări la adresa propriului popor. Arată oricui pisica. Numai la ONU nu a ajuns. Încă.
Ceea ce pare suspect e că ameninţările sunt preluate de componente ale justiţiei, în special de procuratură şi chiar de Curtea Constituţională !
Asta să însemne independenţa Justiţiei ? De fapt, cine pe cine ameninţă ? Cine a dat a patra lovitură grea României ? După cele din 2007, 2009, 2010 !
Închei tot cu Grigore Moisil: “Legile ţării nu-i interzic nimănui să fie imbecil.”
 
N.B. Guvernul să lucreze. Aştept cu interes raportul la o sută de zile de guvernare. 15 august. Punctual. Ştiu că nu pot face minuni. Aşa cum nici biata Românie nu s-a scufundat din cauza ultimelor trei luni, altă marotă pedelistă, ci a celor opt ani de lamentabil regim băsescian. Să fim serioşi. Leul nostru nu prea depinde de jocurile politice interne. O ştim cu toţii. Cauzele sunt economice şi maestrul Şerbănescu ni le tot explică de vreo câţiva ani. Iată, leul s-a apreciat într-o singură zi cu şapte bani şi a doua zi cu încă trei bani ş.a.m.d., dar media nu se bucură.
Avem o evidentă vocaţie de apocaliptici. Dacă nu-i ştire negativă, degeaba !
Când cădea cu 0,2 bani se titra cu litere de o şchioapă Leul s-a prăbuşit ! Un nou maxim istoric ! Se tot baga lumea în sperieţi. Cine-i sancţionează pentru împrăştirea de zvonuri alarmiste, cu mari consecinţe asupra sănătăţii populaţiei ?
E timpul să operăm doar cu lucruri juste, raţionale şi chiar încurajatoare. aşa cum se procedează peste tot în Europa. Fără şmecherii, golănii şi mârlănii tipic dâmboviţene.

 Toate bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu