Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 6 martie 2020

CU MASCĂ ȘI FĂRĂ MASCĂ


CU MASCĂ ȘI FĂRĂ MASCĂ

De la bun început trebuie să menționez că ai noștri sanitari au reușit să pună frâu, cu mijloacele precare de care dispun, virusului venit din hăurile Asiei. COVID 2019. N-a murit gorjeanul, n-au sucombat nici bănățenii iar maramureșanul se simte bine ! 
Povestea continuă alimentată de mass media mioritică care transmite știri „liniștitoare”. Așa cum face o presă responsabilă oriunde în lume. Iată un titlu pe DIGI 24: „Panică și haos în Timiș din cauza COVID-19”. Degeaba cetățenii din Timiș dezmint ! Doamne ferește, jurnaliștii nu bagă în sperieți oamenii, cică îi informează correct. Pe un ton de sfârșitul lumii ! 
Cu ciuma asiatică s-au luptat și Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Ioan Vodă cel Cumplit ș.a. Ciocnirea civilizațiilor implică și răspândirea a tot felul de boli caracteristice fiecărei zone în parte. Nu întâmplător în cartea cărților, Biblia, întâlnim sfatul-poruncă ca fiecare să-și mănânce poamele pământului său, adică să stea mai mult pe-acasă ! 
Istoria omenirii e plină de epidemii catastrofale. Globalizarea nu este un fenomen al ultimului secol. Aș putea spune că e de la începutul lumii. Creșterea vitezei de deplasare a speciei umane e cea care generează efectele nocive care sperie astăzi planeta. Molime, poluare, decădere morală, creșterea criminalității, a consumului de droguri, topirea ghețurilor la poli ...
Să ne amintim, de timpurile lui Caragea Vodă când epidemiile de ciumă reveneau constant. În medie o dată la zece ani. Doar în timpul ciumei amintite de la 1912, în Țara Românească au pierit 90 de mii de oameni, și câte 300 de bucureşteni zilnic, decimând jumătate din populația orașului. 
Presa dâmbovițeană face tam-tam la un virus venit din alte părți ale lumii, dar nu se îngrijorează de gripa mioritică sezonieră care a făcut și anul acesta peste 50 de decedați și sute de mii infectați. Știați că lunar, cca 35 de mii de români trec la Domnul din tot felul de cauze. Lucruri absolut firești ! Nimeni nu-i nemuritor ! Nu e cazul să dramatizăm totul !
Tot presa descoperă de fiecare dată că autoritățile, locale sau naționale, nu sunt pregătite, ba pentru cutremur, ba pentru inundații, ba pentru incendii, poluare sau nu mai știu ce nenorocire ! Să fim serioși ! Nu doar România nu e pregătită. Nicio țară nu are cum să fie pregătită, pentru simplu fapt că nu se știe ce ne lovește și mai ales când ! De pildă, plătim milioane de euro pentru deszăpezire în fiece an și, culmea, nu ninge ! Nimeni nu se mai alertează !
Cine a bănuit, acum 30 de ani, că nu vom scăpa de ciumă ? Cine ? Am fost convinși că vom lua cursul Europei civilizate. Cine a bănuit că virusul iliescu ne va ține pe loc 30 de ani ! Azi îi spunem ciuma roșie. România a ajuns într-o stare în care mulți români nu mai au nicio speranță. Fără a fi bolnavi de ceva. Peste patru milioane de români au luat, deja, drumul bejeniei. Motivele sunt diverse, toți vrând să trăiască mai bine. Normal. 
Cei rămași acasă ne luptăm cu cei virusați de ciuma iliescu, o tulpină a ciumei ceaușescu. E o luptă pe viață și pe moarte, alimentată de o mass media aservită propriului interes !  Rating și banul să iasă ! Azi îl cântă pe unul, mâine pe altul ! „Cu televizorul ați mințit poporul !” e valabil și-n ziua de azi ! Am ajuns ca admiratorii hoților să organizeze proteste în apărarea hoților dovediți ! Înțeleg de la o fostă europarlamentară, ea însăși cu o tentativa arhicunoscută de furt de voturi, că hoții din „elita PSD” trebuie protejați !
Va să zică o „duamnă” se adapă la o șpagă de zeci de mii de euro și câțiva ciumpalaci îi sar în apărare pentru că organele se comportă conform procedurilor stabilite prin Lege ! Am înnebunit cu toții !?! Nu e mai simplu să se schimbe legislația în cazurile speciale ? Amintesc că procedura cu cătușele fusese stabilită tot de o „duamnă”, pre numele ei Carmen Dan ! Cea care ne-a gazat și bătut în Piața Victoriei pe 10 august 2018.
Sârbii anunță la începutul lui martie a.c. că fac alegeri anticipate în aprilie ! Adică peste o lună. Noi ne tot câcâim să le facem de vreo opt luni. Suntem normali ? Cică nu ne dă voie legea ! Care Lege ? A hoților ? Măi, fraților, când e balamuc în  țară, chemi oamenii să se exprime la urne ! 
Terminați cu prostiile ! N-ar fi exclus să avem parte de niște revolte cum n-ați văzut până acum pe plaiurile mioritice ! Urmează căderea măștilor !  

ULTIMA ORĂ

Pesedeii au înțeles abia în cea de a treia zi de re-re-audieri la re-audieri la audieri activitățile derulate în cele patru luni de miniștrii liberali și le-au dat aviz favorabil ! Scor general 9-7 ! Sunt premise ca România să aibă un guvern stabil până la alegerile locale și parlamentare ! Mai ales că aleșilor le e frică teribil de pierderea pensiilor speciale !
În ciuda celor care tot trâmbițează pe la televiziuni și rețelele de socializare că nu s-a făcut nimic, Guvernul PNL, învestit în funcție în data de 4 noiembrie 2019, a reușit doar în patru luni anularea mai multor decizii iresponsabile ale PSD, adoptând, totodată, măsuri benefice pentru dezvoltarea României şi creşterea calităţii vieţii românilor. 
Pentru a nu fi acuzat că mint sau fac afirmații gratuite voi da câteva exemple:
Au fost organizate alegerile prezidențiale ȋn condiții civilizate de vot în țară si ȋn străinătate. A fost introdusă posibilitatea alegătorilor de a vota la orice secție de votare, în cazul alegerilor parlamentare. Românii din Diaspora vor avea la dispoziție trei zile pentru a vota.
A fost adoptat proiectului PNL de abrogare a recursului compensatoriu prin care PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării. PNL a abrogat legea.
A fost desecretizat dosarul privind evenimentele din 10 august 2018, executantul de la MAI fiind destituit.
Guvernul PNL a trimis dosarul de înscriere a sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.
Parlamentul a adoptat proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale.
*
S-a relansat economia prin eliminarea supraaccizei la carburanți, România având cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană. A fost eliminată supraimpozitarea contractelor part-time. S-au rambursat sumele de TVA, restante de la începutul anului 2019, către companiile care îndeplineau condițiile. S-a efectuat plata concediilor medicale restante de 8 luni.
Au fost abrogate prevederile nocive din OUG 114. Au fost eliminate prevederile care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii. Au fost interzise detașările din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice. A fost abrogată taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
S-a majorat salariul minim brut cu 7,2% începând cu 1 ianuarie 2020 (de la 2.080 de lei la 2.230 de lei). Alocațiile copiilor au fost indexate cu rata inflației.
*
S-a realizat și adoptat Bugetul pe 2020 într-un timp record. Prin acest buget au fost alocate 50 de miliarde de lei (4,5% din PIB) pentru investiții publice. Au fost deblocate proiectele majore de infrastructură pentru Autostrada Unirii Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și Autostrada Ploiești- Brașov, proiecte îngropate de guvernarea PSD, continuându-se lucrările la celelalte lucrări.
S-a semnat contractul, în valoare de 2,97 miliarde lei, fără TVA, pentru modernizarea căii ferate CFR Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, ceea ce va permite circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.
S-au plătit facturile proiectelor derulate prin PNDL, finalizate și verificate. Sau alocat primăriilor mai mulți bani pentru investiții prin preluarea a jumătate din cheltuielile cu asistența social. A început reabilitarea Cazinoului Constanța prin Compania Națională de Investiții.
Bugetul Sănătății a crescut cu 2,4 mld lei. A fost semnat contractul de finanțare pentru spitalul regional din Iași, în valoare de 500 de milioane de euro. Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare a Spitalului regional Cluj. S-a aprobat ordonanța de urgență pentru decontarea intervențiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private. S-a eliminat coplata și contribuțiile personale pentru serviciile medicale atât la stat cât și la privat introduse de guvernarea PSD prin OUG 27/2019 și am prorogat termenul aplicarea aceste prevederi până în aprilie 2021. S-a aprobat ordonanța de urgență pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus. S-au asigurat, astfel, fondurile necesare de 220 milioane lei pentru achiziția de echipamente și materiale necesare în regim de urgență.
A crescut bugetul pentru Educație de la 36 miliarde lei la 38 miliarde lei. S-a triplat numărul școlilor care vor beneficia de programul-pilot Masă la școală. Numărul elevilor care vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar va fi de peste 65.000.
*
A fost redus numărul de ministere de la 26 la 16. S-a redus numărul de posturi de conducere din ministere. S-au redus subvențiile pentru partide cu 30%. S-au înghețat salariile demnitarilor la nivelul anului 2019. A fost prorogată plata pensiilor speciale pentru primari.
*
La preluarea guvernării de către PNL, România avea un risc de dezangajare de aproape 600 de milioane de euro, fapt evitat prin intervenția ministerului de resort. România nu doar că nu a pierdut fonduri europene în 2019, dar a depășit cu peste 467 milioane de euro ținta de dezangajare.
S-a alocat un buget de aproximativ 500 milioane de Euro din fonduri europene pentru înființarea de rețele noi de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România. Sunt în pregătire patru proiecte strategice de cercetare din fonduri europene, în urma consultării comunității oamenilor de știință: Obținerea vaccinului tetravalent (cu patru tulpini) la Institutul Cantacuzino, înființarea unui institut de cercetare pe medicină genetică, înființarea unui institut de inteligență artificială pentru zona de robotică, automatizări industrial și IT, precum și înființarea unui institut pentru tehnologiile viitorului (fotonică, microelectronică, nanotehnologii, material și noi tehnologii).
*
Pentru protejarea mediului, Ministerul Mediului a aprobat introducerea ȋn Catalogul Pădurilor Virgine a 1.100 de hectare de pădure, ceea ce ȋnseamnă că acele păduri nu vor mai putea fi atinse de mâna omului pentru a fi exploatate economic. Suprafața ariilor naturale protejate din România a fost crescută cu încă 65.000 de hectare. A început cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu. Vor fi plantaţi 50.000.000 de puieţi !
Pădurile din România vor fi monitorizate din satelit. În sistemul de trasabilitate a lemnului (SUMAL) va fi integrat și sistemul de alerte satelitare. Astfel, va fi implementat cel mai performant sistem de prindere a hoților de lemn. Pădurea Băneasa nu va mai fi exploatată forestier. Întreaga suprafață deținută de statul român (cca 400 de ha) va fi încadrată legal din pădure de producție în pădure parc. Schimbarea de categorie va interzice exploatarea forestieră a pădurii.
*
De bine, de rău țara e guvernată chiar și cu frâna trasă zilnic de pesedeii și aliații lor aflați la Putere în Parlamentul României ! Activitatea continuă zi de zi în ciuda circului de sub cupola Parlamentului României asigurat de alde Zamfir, Bacalbașa, Teodorovici, Șerban, Solomon și câțiva trâmbițași de la USR, acel USR care nu a vrut să intre la guvernare. Preferă să cârcotească așteptând la intersecție urcarea în căruța Puterii ! 
Nu mai este mult și poporul va fi chemat să aleagă bobul de neghină !

S-auzim numai de bine ! 



Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu