Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 13 decembrie 2019

TSUNAMI PSD


TSUNAMI PSD

Nu înțelegeam de ce liderii PSD insistau, după căderea celui de-al treilea guvern, să nu se vorbească de „greua moștenire”, sintagmă devenită celebră, utilizată după fiecare schimbare de administrație la nivel național și local.
Deși noul ministru de finanțe a tot dat semnale, încă de când era în opoziție, despre gravele derapaje ale guvernului Dăncilă și ale unor administrații publice județene de sorginte fesenistă, alde Vasilica, Olguța și Orlando anunțau, cu emfază și grobianism deșănțat, mari succese obținute în diverse domenii cum ar fi legislația muncii, economia și administrația publică locală.
E suficient să ne amintim celebra sintagmă „am scos țara din noroaie.” rostită cu mândrie patriotică de prim sinistra Veorica Dăncilă la întrunirea Asociaţiei Comunelor din România din 18 februarie 2019. Peste 70% din finanţarea, atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2, a fost direcţionată către comune, banii fiind, în mare măsură, sifonați de rețele de tip mafiot. Realitățile din teren ne arată o Românie rurală la nivel catastrofal.
S-a încercat să se pună în sarcina noului guvern devalorizarea leului tot mai acentuată, când de fapt, este efectul întârziat al împrumuturile excesive ale guvernelor pesedist-aldist-udemeriste și a modului iresponsabil de gestionare a finanțelor țării.

S-a votat o lege a pensiilor cu efecte perverse, scoase la iveală de noul ministru al muncii. Încă din momentul legiferării de către Parlament, specialiștii au atras atenția asupra imposibilității punerii în aplicare, deoarece ar duce la îndatorarea bugetului de stat cu sume exorbitante. Se vorbește de prostia fostei guvernări, dar și de premeditare, având în vedere că Legea trebuie aplicată în alt mandat guvernamental ! Să fi știut pesedeii că vor pierde alegerile ? Operarea unor modificări sunt esențiale pentru atenuarea efectelor negative ale aplicării legii în forma inițială.    
Adoptarea în Parlament (majoritar pesedist) a unor modificări legislative, pentru care guvernul Orban și-a anunțat intenția asumării răspunderii, arată clar recunoașterea deciziilor greșite luate de către PSD și aliații lor în momentul adoptării acelor acte legislative.
Deja trompetele pesediste neagă existența găurilor negre în finanțele și economia românească și că toate sunt invenții ale noii guvernări. Numai că, Ludovic Orban printr-o politică de transparență totală, ceea ce nu s-a practicat anterior de guvernele Ponta, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă, vine zilnic cu noi documente pe masă arătând, negru pe alb, care-i realitatea.
Ceea ce se întâmplă, spre exemplu, cu Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), ajunsă victimă colaterală în războiul dintre statul român și controversații oameni de afaceri frații Micula, e valabil cu multe alte regii ale statului român. Căpușările de tot felul, prin scheme de tip mafiot, au generat pierderi de miliarde din banul public.
Au loc aproape zilnic ședințe ale Guvernului Orban, silit să facă față efectelor negative provocate de acest tsunami pesedist. Iar vârful undei de șoc încă nu a fost atins !
Nu e ușor, deoarece Puterea (parlamentul) se află, încă, în mâinile acestor iresponsabili care au adus țara în pragul unui faliment generalizat. Prin tot felul de manevre, și aici sunt de acord cu termenul „golănești” utilizat și în dealul Cotrocenilor, ultima generație de feseniști, mai incultă și mai needucată decât precedentele, încercă să blocheze activitatea guvernamentală dorind să arate boborului că vinovați ar fi chipurile actualul guvern. 
A se vedea șiretlicul cu boicotarea eliminării pensiilor speciale. Sau blocarea activității Senatului între 16 și 19 decembrie curent prin invitarea, pe banii UE, a 30 de senatori PSD într-o „vizită de lucru” la Strasbourg. De fapt, spun casandrele, la aniversarea nașterii „valorosului” europarlamentar care a făcut invitația ! L-am întrebat pe dl Google, care mi-a confirmat: Iuliu-Claudiu Manda s-a născut pe … 20 decembrie 1975 ! Curat, coincidență, coane !...
Atacurile suburbane la adresa ministrului de finanțe, Florin Cîțu, nu sunt întâmplătoare, întrucât tânărul finanțist liberal cunoaște mai toate ticăloșiile practicate anterior de pesediști și le demontează pas cu pas. A se vedea bomba de 53,5 miliarde de lei plasată de pesedei pentru a exploda în 2020. Vezi:https://www.aktual24.ro/premierul-orban-dezvaluie-o-alta-escrocherie-majora-a-fostului-guvern-psd-imaginati-va-au-fost-pacaliti-chiar-primarii-psd/?fbclid=IwAR3KljpR46jZzz1uaUBPhJu8Vb4yvwM7lLIE_Lu4eZkdWUlIJbfKSH2QU7Q
 Acum, apare clar de ce la audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului, ciumații nu au vrut să dea avize favorabile ministrului finanțelor, Florin Cîțu și celui al muncii, Violeta Alexandru. De ce le-a fost frică nu au scăpat ! Zilnic apar, noi și noi, nefăcute ale guvernărilor anterioare. Acțiunile de auditare sunt în plină desfășurare la ministere și agențiile guvernamentale.
Eliberarea recentă a prefecților fostului guvern și numirea noilor prefecți va scoate la lumină multe din activitățile subterane ale unor șefi și șefuleți din prin județele patriei. Restructurarea în curs anunță zilnic cutremure, mai mari sau mai mici, spre satisfacția vădită a unor jurnaliști și a locuitorilor acelor comunități unde rețele de tip mafiot au acționat de multe ori la vedere, fără nicio jenă.
Tupeul unor baroni locali a atins cote de neimaginat ! Răspunsul de un cinism uluitor al baronului PSD de Vrancea, zis Portofel, la întrebarea jurnalistei Paula Herlo de la Pro TV, cum a ajuns mama sa, pensionară, să cumpere, în parteneriat cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, un teren în București e de domeniului celebrului film american Nașul
„Eu am mai spus-o și public, da ? Mama mea sunt eu. Da ? Ca să nu avem niciun fel de discuții !”.

ULTIMA ORĂ

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi seară, proiectul de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în vederea construirii, între altele, a două penitenciare, unul judeţul Prahova şi altul în judeţul Buzău. Vor fi gata taman când se vor finaliza și multe din procesele ce au ca temă corupția.

Constat că DNA s-a trezit din letargia impusă de șobolani. Se anunță vremuri interesante, cu transmisii în direct de la „locurile de odihnă” ale unor conaționali „honorabili”. Unii se însoară între ziduri, alții scriu cărți, Abramburica însăși anunță că pleacă din România dacă va fi chemată la DNA !... Se pregătesc și alții !?!
Distraaaacțiie ! Tot vin sărbătorile !
Să auzim numai de bine !



prof. Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu