Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 18 octombrie 2019

MOȚIUNEA și GUVERNUL


MOȚIUNEA și GUVERNUL

Cu surle și trâmbițe, moțiunea a trecut. Unora nu le vine a crede nici acum. Veorica era în delir susținând că moțiunea nu va trece cerând o întâlnire electorală face to face cu KWI. 
Am o imagine, pe surse, după întâlnirea rodnică avută.
Așa zisa Opoziție, alcătuită pe ici-colo, din formațiuni, create de păpușarii scenei politice românești, care mimează opoziția la FSN zis PSD, a semnat și a votat. Mi-amintesc, fără să vreau, de „creațiile” FSN: FDSN, PSD, PD, PL'93, PNL-AT, PD-L, ALDE, PMP … acum USR (!?!), plus alte zeci de partidulețe pierdute în negura timpurilor și reactivate cu prilejul alegerilor. Vezi iepurii unor partidulețe plantați pe post de candidați la președinție !
Pentru moțiune - Felicitări !, însă ce a urmat și tot urmează, arată adevărata față a celor din Opoziție. De javrele feseniste, aflate la Putere de 30 de ani, am tot scris, un bilanț fiind publicat și în tableta anterioară.
Alte realități au fost descrise, de-a lungul anilor, în tabletele săptămânale publicate în diverse reviste, din țară și străinătate, strânse, ulterior, în cele două volume din ciclul VREMEA NEMERNICILOR:


VREMEA NEMERNICILOR. Vol. I - 2014
VREMEA NEMERNICILOR. Vol. I - 2018
Lansare VREMEA NEMERNICILOR vol II la Parlamentul României:
S-a adunat material și pentru un al treilea volum. Vremea nemernicilor nu s-a încheiat. Sper să fie ultimul ! 
Un amic, unul din cei 3.916 prieteni pe FB, mă ceartă pentru folosirea calificativelor de tip: javre, patrihoți, șobolanii roșii, ciuma roșie … la adresa feseniștilor. Nu sunt neapărat invenția mea scriitoricească, ele fiind preluate din mass media națională și locală. Dacă ați ști câte altele mai sunt !?! De ce să nu recunoaștem ? Avem un popor cu multă imaginație.
La râs ne pricepem al naibii de bine ! De fapt, „ne râdem” și ne dăm cu stângu-n dreptu' cu gura până la urechi.
L-am rugat să-mi sugereze domnia sa calificative la adresa acestor patrihoți ai neamului românesc. Nu am primit încă niciun răspuns, deși a trecut ceva vreme de la acel mesaj. Alții mă blochează pe FB într-o veselie ! Cică exprimarea e liberă în România fesenistă !?! „Democrație originală !”
Cețurile splendidei toamne au coborât și peste Parlamentul României, odată cu desemnarea liderului liberal Ludovic Orban pentru facerea guvernului de tranziție. El a anunțat măsuri dure, dar extrem de necesare, prioritățile fiind:
- refacerea echilibrelor macro,
- corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri,
- restructurarea amplă a aparatului guvernamental,
- readucerea competenței și profesionalismului,
- digitalizarea administrației,
- acordarea unei atenții serioase pentru toate obiectivele de investiții,
- consolidarea parcursului european, a poziției României la nivelul UE,
- respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor,
- readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor,
- alegerea primarilor din două tururi ș.a.
Personal am considerat preluarea guvernării (Atenție !, a guvernării nu a Puterii – Puterea fiind la Parlament) de către PNL un gest sinucigaș. Citez:
„- Ludovic, lelea Safta ți-a spus ce se va întâmpla după moțiune ! Sunt sigur că ai citit tableta GSM de acum două săptămâni. E foarte greu cu partidele ăstea, inventate de FSN, pe Dreapta. Ele doar mimează politica de Dreapta și așteaptă ordine de la baza FSN. Sunt sigur că ai soluții. Oricum, aceste partide s-au făcut de tot râsul în fața celor care înțeleg cât de cât politica.
Însă cineva trebuie să o facă, altfel intrăm cu oiștea-n gard de nu ne mai salvează nimeni. Am mai intrat de vreo două ori și numai norocul chior ne-a salvat. Personal merg pe un guvern multicolor. Normal, e să pună toți umărul la scoaterea țării din groapă. Însă, în afară de PNL, nimeni nu vrea să se bage la guvernare.
Fabula basarabeanului nostru, Alexandru Donici, Racul, broasca și o știucă revine în actualitate. Opoziția mioritică se hotărăște să scoată „sacul de grâu” căzut în iaz (moțiunea trece), dar nu vrea să-și unească forțele (susținerea deschisă a noului guvern, dacă tot nu vor să intre la guvernare). Este o caracteristică a politicienilor noștri de doi lei. Toată distribuția din O scrisoare pierdută, a lui nenea Iancu, o întâlnim în Parlamentul țării. 
Se manifestă lipsa solidarității, individualismul și lupta pentru ciolan.
UDMR își dă iar în petic, șantajând, cum ăi este obiceiul de 30 de ani, USR stă la intersecție, nu se bagă la guvernare (în schimb la goarna și tobe nu-l întrece nimeni). PMP joacă  la două capete (stil javra de Băsescu, care bagă tot felul de strâmbe pe post de „analist politic”), deși Tomac pare făcut din alt aluat. ALDE vrea, dar se știe cu musca pe căciulă și bagă tot felul de pretenții copiate de pe la alții. Pro România e mână-n mână cu PSD, ceea ce e absolut normal. De la o poștă, se vede caracterul duplicitar al lui Pinocchio. În fine, minoritățile merg după cum bat vânturile, valurile ...
Singurul care și-a asumat deschis guvernarea este Partidul Național Liberal, în ciuda unor cârcotași de prin interior, care stau la cotitură.
A trecut prima zi a negocierilor. A trecut și a doua, trece și a treia … ceață, ceață, ceață ! Așa zișii opozanți (de fapt, infiltrați ai FSN) pun piedici peste piedici. Zarvă mare ! Se fac și se desfac guverne. Propunerile de miniștri sunt în funcție de preferințele fiecărei televiziuni știriste. Mânăstire cu ai lui, cutra de Gușă cu ai lui, mercenarii de la A3 cu variante ș.a.m.d.
 La PNL mișună „liberali” noi ! Poate-poate, noii veniți vor prinde un ciolan ! Doar au parale și-și pot cumpăra orice post ! C-așa-i la PSD ! Vom vedea !
La Putere (deocamdată tot PSD este la Putere), Veorica, ca orice proastă de renume mioritic, nu-și vede lungul nasului. I s-a urcat la cap puterea iluzorie. Inconștientă, tupeistă, infatuată, cu broșă sau fără, vrea neapărat face to face cu KWI. Joc de glezne, în timp ce ține mitinguri prin săli obscure și târguri de toamnă cu câte o mână de ciumpalaci. Calificativul nu-mi aparține, dar îmi place. Cu siguranță va fi o emisiune tv în ultima săptămână a campaniei, conform tradiției, cu cei mai bine plasați candidați în sondaje. Să vedem dacă Veorica va fi între primii trei din 14 pretendenți. Sau dacă va mai fi pe scena politică ! Orice e posibil, în PSD fiind încinse cazanele cu smoală ! 
Acum trolii feseniști, ocupați cu răspândirea zvonurilor apocaliptice (tăierea pensiilor și salariilor, instabilitate, haos …), trâmbițează că Iohannis nu are program, deși O ROMÂNIE NORMALĂ e publicat peste tot:
La fel au zis și despre programul de guvernare, echilibrat, al PNL preferând gogoșile din programul PSD. 
În decembrie 2016, PSD a promis că va curge numai lapte și miere, au promis românilor și luna de pe cer și când au ajuns la putere, primul lucru - au început să atace justiția, cred că vă amintiți filmul cu geaca roșie. După care au continuat: au atacat economia, au atacat investitori, au atacat marile sisteme publice și le-au atacat într-un mod perfid, și-au înșurubat pretenarii și neamurile în funcțiile de conducere, nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, pentru că au fost foarte obedienți.”, ne reamintește Klaus Werner Iohannis.
Aștept trolii și cârcotașii să-l contrazică pe neamț.

ȘTIRI ! HOT NEWS !? ȘTIRI !?!

Numiri. Felicitări, Codruța pentru numirea la șefia Parchetului European !
Aștept organizarea administrativă a instituției (cca 6 luni - deoarece nu-i o treabă ușoară) și la spor muncă ! Material de prelucrat ai Slavă Domnului ! Numai România îți oferă vreo 10 de granguri de rang planetar. Dar nu sunt de neglijat nici „reprezentanții” altor națiuni !
Văd că trolii tot amintesc de situația de la Ploiești. Nu există pădure fără uscături ! Ploieștiul e o picătură, dar prostacii feseniști îi tot dau ca și cum ar fi o situație generalizată. În schimb, nu suflă un cuvânt de găștile feseniste de tip mafiot din toate județele țării.
Mai avem un român într-un post de importanță planetară, aș zice. Mircea Geaonă al doilea om în structurile NATO ! Succes !
*
To be, or not to beBrexit. Ei, acum, să-i văd pe supușii reginei Marii Britanii ! Zarurile au fost aruncate, U.E. a răspuns provocării. Să vedem cum tot se va codi Parlamentul britanic și mai ales, reacția boborului britanic.
Lelea Safta susține, în continuare, Marea Britanie nu va ieși din U.E.
*
Reduceri. În Italia, stat U.E. cu peste 60 de milioane de locuitori, Camera inferioară a Parlamentului a decis reducerea numărului de aleși de la 630 la 400, iar în Senat vor rămâne 200 de membri față de 315 în prezent.
Pe când și în România 200 de parlamentari (150 deputați și 50 senatori) ?
*
Sfat - Să nu te simți prost când un trol fesenist își dă ochii peste cap în timp ce-i vorbești. Cu siguranță își caută creierul !
În acest timp, pensionarul special Ilie Sârbu (socrul lui Pinochio) își încasează „dreptul”, lună de lună, cca 34.000 de lei. Și câți ca el ! Iar șobolanii roșii, prin guvernul Dăncilă, au adăugat în ultimele opt luni la datoria țării încă 9 miliarde de euro. Cu împrumuturile pe septembrie și octombrie se apropie de valoarea datoriei externe pe timpul Ciuruitului, în 1980.
Duamna Veorica, în prostia ei incuantificabilă se tot laudă. „Din 2012, când PSD a venit la guvernare, şi până în octombrie 2019, PIB-ul României a crescut cu 73%, de la 595 mld. lei, la 1.031 mld. lei (estimări 2019 ale CNP), iar exporturile au avansat cu 77%.” Dar, Vasilica nu suflă un cuvânt despre principala preocupare a șobolanilor roșii de aservire a Justiției, prin modificarea brutală a legislației, despre așa zisa creștere economică (cca 4%), bazată, însă, pe consum, nu pe producție reală, despre importurile care depășesc cu mult exporturile, despre recordul la inflație, creșterea vertiginoasă a prețurilor, sărăcirea populației, despre analfabetismul în creștere și îmbolnăvirea în masă populației României. Ce mai contează că „nu s-au construit autostrăzi şi nici spitale, iar deficitul comercial a crescut cu 131%, de la 7,3 mld. euro în 2012 spre 17 mld. euro în acest an” !

Președinția e singura instituție normală din România !
Hai să facem și guvernul normal ! 
Apoi, și Parlamentul obez.

De fapt, problema care se pune tot mai acut:
Mergem spre Republica a IV-a Liberală sau rămânem cantonați în Republica Fesenistă ? 
Ajung 73 de ani de comunism și fesenism !?!
Toate bune ?


Al dumneavoastră Sergiu-Marian Găbureac
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0771 631.065 
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu