Wikipedia

Rezultatele căutării

sâmbătă, 13 aprilie 2019

LUME, LUME !


LUME, LUME !

Tanda și Manda la Craiova !  Am crezut că joacă Universitatea locală, dar, nu, era meeting prelectoral PSD cu personaje de soi. Deși s-a dat indicația prețioasă de a fi toți în alb, piața era de un cenușiu spre negru, plină cu cei 40.000 (casandrele dau o cifră mai mică - cca 11.000) din cei 300.000 de locuitori ai Craiovei (tot casandrele de la USR declară că cei mai mulți au fost aduși cu arcanul de prin județul cu 660.000 de locuitori). Majoritar, olteni !
Nici n-are importanță câți au fost. Se știe că e fieful pesedist. Se poate face un simplu calcul matematic, având în vedere suprafața de câteva sute de metri ocupată, vremelnic, în după amiaza zilei de vineri.
Lumea a venit atrasă și de plinul la mașina personală, plin asigurat de organizatori, conform declarației televizate a unui participant. Bineînțeles, din punguța cu zeci de milioane de lei noi, dați cu generozitate de guvernul dăncilian, la ordinul Parlamentului. S-au mai acordat și alte înlesniri finanțate din aceeași bani publici ai țării. 
De fapt, banii noștri ! Ai tuturor românilor. La care se adaugă promisiuni cu carul ! Gogoși, marca PSD.
Nici nu mai contează astfel de detalii, din moment ce asistența a rămas uluită de mesajele transmise de la tribună de diverși liderii, între ei tronând Manda ca un crin, viitor europarlamentar. Era să zic regal ! Nu, un crin pesedist, viitor naș al viitorilor însurăței, prezenți și ei pe scenă. Liviu și Irinuca. Toată pița a lăcrimat la aflarea veștii noii case de piatră. Zidită din salariu de bugetar !
Coana Manda, soția, a ținut morțiș să mintă încă o dată participanții din piață și telespectatorii cu aceleași texte răsuflate despre mărirea salariilor și pensiilor, cum ne-a tot împuiat capul în ultimii ani de zile. Niciun vorbitor nu a suflat o vorbă despre inflație, creșterea prețurilor, izolarea țării și alte asemenea nimicuri care aduc nori negri deasupra României. S-a vorbit, în schimb, cu mândrie patriotică de scăderea șomajului ! Am impresia că unii nu sunt sănătoși cu capul ! Avem peste patru milioane de români plecați afară și ei vorbesc de scăderea șomajului ! Zilnic, ni se comunică, plecarea altora, românii, luându-și lumea în cap de binele oferit de cei 30 de ani de conducere fesenistă. Apropo, guvernul mai închide trei mine în Valea Jiului, ne spune Tudosianul.
S-a lansat și gluma zilei: „- Românii nu mai au grija zilei de mâine ! a declarat, plin de elan, tov. Liviu-Nicolae Dragnea. Desigur, ibovnica, fiul, verii și prietenii lui. Dacă Tu Dorel nu-i este frate, de ce i-ar fi poporul român ?
Nici bietul președinte al țării nu a scăpat de tirul verbal al primului infractor al țării, Liviu-Nicolae Dragnea. Președintele trebuie să răspundă pentru „casele furate” acuzându-l, nici mai mult, nici mai puțin, că vrea să distrugă Partidul Social Democrat. Despre „furtul” casei, nu a caselor, ne-am lămurit. Văd că a uitat de marota cu „copiii vânduți” ! Se poate, dady ?!
Cât despre distrugerea PSD, nu cred că Iohannis o face mai bine decât Dragnea însuși. Din punctul de vedere al lelei Safta, Dragnea și cu Tăriceanu au ajuns cei mai buni agenți electorali ai Opoziției actuale. Ei își distrug propriile partide cu o insistență greu de înțeles.
E posibil ca aceste ieșiri paranoice să fie determinate de apropiatele termene de pronunțare a unor sentințe în procesele în care sunt implicați, precum și de balansările ministrului Justiției și, mai nou, ale docilei Veorica, care tot amână darea ordonanțelor care i-ar face scăpați de Jilava și alte sanatorii benefice „herniei de disc” și fazelor de „senilitate” politică.
Recent, manechinul, după vizita plină de „succes” în SUA (am aflat cu această ocazie că poți face o poză neoficială cu orice personalitate americană dacă dai o anumită sumă cui trebuie, cu care să te lauzi în țară), a făcut-o de oaie declarând senin (!) în direct la tv: Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu, care a murit în închisoare - știți toată istoria - mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă...” La intervenția promptă a fiului, liberalul roșu a fost nevoit să recunoască că a mințit. Cu nerușinare, afirmă fiul.  
Dar să ne întoarcem în piețuca de la Craiova cu cei 40.000 de bieți olteni. Telenovela serii s-a încheiat cu „Liviule, nu te lăsa !” Brusc mi-a apărut faza dintre alți doi șobolani, Stolojan și Băsescu. Și Liviu a mărturisit: >Mi-a mai zis cineva, tot aici: „Chiar dacă te arestează, să nu renunți că venim să te scoatem de acolo !” Serios ? Abia aștept momentul cu Olguța Ipătescu spărgând porțile penitenciarului ! Cu europarlamentarul și nașul Manda în spate, of course !

ULTIMA ORĂ !

Aflăm, fără să ne mai mirăm, de blocarea intrării a mii de tiruri cu mărfurile alimentare „otrăvite” care vin de peste hotare. Din Uniunea Europeană sau de dincolo de granițele UE.
La ordinul bravului conducător patriot, Liviu-Nicolae Dragnea, vom avea cele mai scumpe sărbători de Sf. Paști. Continuarea blocajului, îi va determina pe producătorii autohtoni să nu piardă ocazia de a ridica și mai mult prețurile, oferta reducându-se considerabil.
S-auzim și de bine, de rău ne-am săturat !

VOTUL – mai puternic decât glonțul !


prof. Sergiu Găbureac
0771 631.065

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu