Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 12 iulie 2018

DELIORMAN TREMENS


DELIORMAN TREMENS


După ce ne-a explicat zile întregi, la virgulă, cum va fi cu programul de guvernare, aflat, acum, într-o fază cu efecte devastatoare pentru „buzunarele românilor”, Liviu Dragnea a apărut din nou la tablă, ca „salvator” al patriei.
Ne-a explicat, tot la virgulă, cum stăm cu gazele din Marea Neagră. Amintesc, coaliția din Senat votase cu o zi înainte Legea offshore așa cum i dictase, de fapt, tot din biroul lui Dragnea. Regie ieftină, care la cei necunoscători prinde, mai ales când se vorbește de „jefuirea poporului”, „binele țărișoarei”, „străinii care ne vor răul” etc. etc. (v. Opere de I. L. Caragiale)
Aici e vorba de blana ursului din pădure. Gazele există, estimări s-au făcut, unii vecini s-au și grăbit să facă repartizarea lor, însă, se uită un lucru esențial. România nu deține tehnologia necesară explorării și exploatării lor. Dacă am avea asemenea tehnologii, orice discuții ar fi inutile. În astfel de condiții, orice rățoială la cei care ne pot ajuta, contracost firește, nu este deloc productivă. E de ajuns ca cei angrenați, acum, în această afacere să pună batista pe țambal și noi să continuăm să ne tot dăm cu presupusul pe la tv cu ce mai e prin subsolurile patriei.
Așa cum este tratată problema, cu accente de un naționalism desuet, nu se va găsi o rezolvare favorabilă interesului national. Din contra.
Miercuri, la Antena 3, Liviu Dragnea, într-un evident acces de logoree, a transmis un mesaj tranșant Guvernului și partenerului ALDE: „cei care vor să meargă cu mine înainte înseamnă că sunt curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși”. Mesajul arată, clar, că în PSD există anumite delimitări față de acțiunile liderului. Sondajele arată liderul mult sub cota partidului. Demersul său cu anihilarea președintelui țării întâmpină mari rezistențe în propriul partid.
Să ajungi să-l acuzi pe Klaus Werner Iohannis de implicare în condamnarea pe care a primit-o Dragnea în dosarul angajărilor fictive este de domeniul psihiatriei. Lucrurile aici sunt extrem de clare. Sunt mii de situații în România postdecembristă în care s-au făcut astfel de încadrări fictive, unde persoanele respective nici nu au călcat vreodată pe la acele instituții. Întrebat de jurnaliștii mercenari A3, care este procentul ca suspendarea să se întâmple, Dragnea a răspuns livid: „100%, doar dacă nu se întâmplă vreo minune”. Adaugă vag că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, „n-a respins ideea”. Desigur, una e să nu respingi ideea și alta e să fii de acord !... Mai vedem !
Dragnea face o precizare extrem de interesantă. „România are nevoie de un moment zero. Toți trebuie să înțelegem că trebuie să privim înainte, altfel rămânem prizonierii trecutului.” Aici, capo di tutti capi are dreptate. România trebuie să se lepede de republica fesenistă ajunsă într-o fază de descompunere avansată. Urât mirositoare. O republică constituită, ca și celelalte două anterioare, prin fals, frică și manipulare grosieră a maselor.
Alungarea a patru milioane de români peste graniță, cu consecințe tragice ireversibile asupra a sute de mii de familii, involuția accentuată în domeniile educației și sănătății, consecințele nefaste asupra economiei prin măsuri fiscal total neproductive, mituirea populației cu măriri salariale nesusținute de realitatea economică, autoacordarea de tot soiul de avantaje politicienilor, practicarea politicii de dezbinare a poporului au condus la starea generală de nemulțumire.
Să nu mai lăsăm loc de șantaj.” Păi, musiu, cine a practicat cel mai mult șantajul în ultimii 28 de ani în România ? 
Nu Frontul Salvării Naționale (PSD&PDL) ?
Trebuie un moment zero. Dacă toți vor avea curaj, România are o șansă uriașă, să scoată din teritoriul național teroarea, frica tuturor că poate fi luat oricine, oricând. Atfel, vor rămâne toată viața cu lașitatea generată de interese personale meschine. (...) În această perioadă cu cât mai mulți oameni de stat, oameni politici cu curaj sunt, această țară va avea o șansă” a spus Dragnea.
Mesajul era credibil dacă era rostit de un lider al Opoziției. Așa, nu este decât un nou exemplu de manipulare grosolană a potlogarului din Teleorman.
Cine a politizat toate instituțiile statului ? Cine încearcă călărirea Justiției prin noile coduri cu articole aberante ? Cine a făcut din instituția prefectului o caricatură ? Cine a făcut „țopăiala fiscală”, prin care s-a ajuns la reducerea a sute de mii de salarii ? Cine a mărit anumite salarii fără cap, dând cep inflației ? Cine a acordat pensii nejustificate unor indivizi care nu au contribuit cu niciun bănuț la ele ? Cine se bate cu pumnul în piept, de 30 de ani, la fiecare campanie electorală, cu rezultate nesemnificative la finalul mandatelor ? Iar mandat în curs se anunță a fi cel mai dezastruos, afirmă specialiștii.
Însă, PSDragnea și presa aservită se feresc să discute tocmai asemenea probleme cu adevărat importante pentru țară. Tehnică arhicunoscută.
Johannis „ doar știe să ceară ca un dictator.” După ce că parlamentarii i-au luat și din puținele atribuții pe care le avea, acum a ajuns și dictator ! Iar la capitolul cereri văd că insist cu respectarea statului de drept. „Este un șir lung de încălcări ale Constituției” (de către Iohannis – n.n.), dar nu menționează măcar una. Care sunt acele încălcări ?
Bomboana pe coliva declarațiilor de la A3 este „De un an de zile stăm sub acest asediu turbat și noi ar trebui să ne ocupăm de bunăstarea românilor.”
Alio, cine v-a împiedicat să nu vă țineți de programul de guvernare ? Cine și-a demolat propriile guverne ? Cine a pus analfabeți în cele trei guverne de până acum ? Cine a luat măsurile aberante care au destabilizat țara ? Iohannis ? 
Mai e nevoie de vreun răspuns ? Paranoie generalizată !
Un astfel de balamuc nu e stârpit în totalitate, lucrurile nu se pot rezolva. Este doar o singură variantă, varianta totală: un sistem nou, o țară care să funcționeze după reguli democratice.” Iar îi dau dreptate liderului PSD. Alegerile anticipate este unica soluție, să trecem la Republica a IV-a, dacă nu balamucul continuă ! Tot cu Legea pensiilor, „buzunarele românilor”, patria, dușmanii …
Apropo, cum se chema unul dintre romanele lui Marin Preda ?

PS. Constat că o grupare de feseniști infiltrați în PNL pune la cale răsturnarea lui Ludovic Orban, ales, din câte îmi amintesc cu o largă majoritate. Cei care fac acest lucru sunt tocmai acei care au sabotat alegerile locale la Capitală, asigurând coaliției PSD&ALDE victoria totală.
 În loc să fi făcut cuvenitul pas în spate, pun la cale lovitura de partid, la comanda știm noi cine. 
De ce ? Ordin de la centrală, unde ultimul sondaj dă frisoane ! Pentru simplu motiv că discursul lui Orban este unul corect, rațional și plin de substanță, atacurile sunt furibunde pe toate fronturile.  Așa ceva nu le convine feseniștilor !... Lupta continuă !

Toate bune !



Sergiu Găbureac
http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu