Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 18 mai 2018

DECLARAȚII LA ... CALD !


Solicitările președintelui Iohannis privind demisia premierului Dăncilă reprezintăo acțiune de sabotaj și de subminare a Guvernului și a majorității parlamentare”, a declarat la începutul săptămânii Liviu Dragnea.
Cine-i Iohannis, ales de 6,3 milioane de români de toate naționalitățile, o știe o țară întreagă. Cine-i Dragnea, iar o știe o țară întreagă, cu partidul său ajuns la putere prin voința a numai 3,6 milioane de alegători ! Dar, cel mai bine îi cunosc afacerile cei din Teleorman, cel mai sărac județ al țării păstorit, ani de zile, de nimeni altul decât Dragnea.
Unii spun că mai mult l-a haiducit decât l-a păstorit !?! Vom vedea, curând, cum îl va „achita” Justiția. Independentă ! Ori, ori ... !?
Viorica Dăncilă, clona de prim ministru, declară, tot la începutul săptămânii în curs: „Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare.” La care Dragnea adaugă „Amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot; ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”. Mai mult liderul actual al PSD l-a acuzat pe prezident că „urmărește să saboteze, să submineze orice activitate guvernamentală sau a majorității parlamentare”.
Hopa ! Johannis e vinovat de impotența guvernului Vasilica-Veorica de a-și pune în aplicare programul de guvernare ! Hait ! Unde era sabotorul ! La Cotroceni. Mai mult ! Subminează și „majoritatea parlamentară”. Măi, să fie ! Oare când plantează minele președintele ! Noaptea ca ...
Adică, președintele țării nu mai are voie să atragă, măcar, atenția instituțiilor statului asupra derapajelor evidente ? Să stea doar în fereastră și să-și aștepte salariul ? Pe card. Și așa, casandrele de la A3, tot spun că nu face nimic. Serios ? Ia uitați-vă puțin pe site-ul președinței, poate aflați ce mai face președintele - http://www.presidency.ro/ro/administratia-prezidentiala.
Bineînțeles, în limitele prerogativelor constituționale, nu cum face alde Veorica. La ordinele venite pe iPhone.
Ar face bine să facă ce i se spune” Wow ! Pare o replică din celebrul film Nașul ? Vă amintiți, cum a fost și celebra replică a javrei naționale când a vorbit de soțul Gabrielei Firea „că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă ... nu-i atentă”. Se sesizează cineva ?
Cică sunt blocate de președinte „18 proiecte de legi”. Proiecte sau legi votate în Parlamentul României ? 
E o diferență uriașă, însă Dragnea nu prea le are cu nuanțele limbii române.
Cât despre Veorica iar a făcut-o o nefăcută. Apropo de nuanțe ! De noaptea minții ! Citiți și vă cruciți ! „Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge. Eu nu pot să-mi dau acordul pentru ceva in care nu am fost întrebată”, a spus Dăncilă în legătură cu convocarea ministrului de externe care și-a depășit atribuțiile (noaptea ca hoții !?) cu privire la controversată mutare a ambasadei la Ierusalim.  Vasilica recunoaște că nu este primul ministru. Atenție ! Ea nu-și poate da acordul, dar dacă primul ministru și-l va da /Meleșcanu/ va merge. Ce să mai comentezi ? Cât va mai dura această tragi-comedie ? Deja, coana Leana, din capul satului, e depășită. Ce știa Amza Pellea ce o să vină !?
Livache pune paie peste foc acuzându-l pe Klaus-Werner că „vrea exclusivitate pe contactele externe”, vrea să conducă guvernul, parlamentul și procurorii, deși nu îl lasă Constituția. „Un premier într-un stat democratic, cu un minim respect reciproc între instituții, nu e boicotat sau subminat în timpul unei întâlniri externe. Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă nu face bine României”. 
Ce-a înțeles țugulanul Găbureac. Enoriașa menționată a fost la Sf. Părinte într-o vizită privată, așa că nu fost o întâlnire oficială. Punct.
Credincioasa mioritică i-a dus Papei semințe de mărar și un pui de măr. Măr ? Parcă am citit undeva povestea asta ? 
În fine, printre „eh, eh-uri și e, e-uri” a  făcut și o invitație. Poate, Veorica l-a invitat într-o vizită privată ! La Videle. Să-i arate mărețele realizări locale. Iar noi, prostimea, am înțeles că vrea o vizită oficială. Invitația într-o vizită oficială se face de la șef de stat la șef de stat. Asta-i cutuma, Veorico !...
Să revin la cele „18 legi importante” blocate „de Iohannis și ai lui”. O știți pe aia cu statul paralel, nu !?! Gata ! L-a demascat ! Tot la indicațiile consilierilor personali ai lui Dragnea.
Asta, în timp, ce prezidentul a spus clar, cu subiect și predicat, că vrea să fie convins de corectitudinea acestor legi. Să nu mai existe tot felul de țopăieli, după cea fiscală. Sau țopăiala salarială, de răsunet european. Care nu se mai termină. Mai ales că țopăiala cu uite ordonanța, nu e ordonanță nu era prinsă în programul de guvernare anunțat în campania electorală. Program făcut ferfeniță în cele trei guvernări din ultimii doi ani ale câștigătorilor alegerilor parlamentare. Guverne doborâte, la foc automat, tocmai de cei care le-au instalat. Record mondial !
Din fericire pentru români cifrele arată bine”, a continuat liderul PSD. Pentru care români, nu a precizat. Care cifre ? Ale ROBORULUI, ale inflației, ale prețurilor din piețele patriei, magazine ? Ale gazelor, energiei electrice, utilităților curente ? Ce vorbești, Dragnea ? De când n-ai mai fost prin țară ? Nu doar prin Brazilia și alte paradisuri ! Dacă e atât de bine, de ce iese lumea prin piețe ? De ce nu se întorc milioanele de români acasă ? De nebuni ?!?
În sfârșit, Livache i-a cerut președintelui Iohannis să răspundă dacă, în opinia sa, a fi pro-american înseamnă a fi anti-european, și să explice public de ce ar trebui ca România să își asume „o acțiune de condamnare a principalului aliat”, Statele Unite, care și-a mutat ambasada la Ierusalim.
Cu siguranță, prezidentul îi va explica de ce măsura, adoptată unilateral, de un ministru de externe, încălcă legislația românească și de ce nu e fezabilă !
De fapt, și un român simplu înțelege de ce. Președintele nu e anti Unchiul Sam, dar atâta timp cât faci parte din marea familie europeană, semnând angajamente clare, pe care România și le-a asumat, guvernul nu poate lua o atitudine de frondă la spiritul european. Nu face un ministru de externe ce vrea el fără acceptul președintelui. Chiar dacă e general !, se miră Lelea Safta.
Constituția României arată clar că decizia în cauză ține de atribuțiile președintelui țării. Puținele pe care le mai are, unele fiind amputate de actualul Parlament democratic.
Aici nu e vorba, nici pe departe, de condamnarea SUA, ci de faptul că UE nu e de acord cu o astfel de măsură care lezează grav situația în Orientul Apropiat. Oare Dragnea știe că are, acum, pe conștiință prin gestul său necugetat și pe cei peste 50 de morți și miile de palestinieni răniți din ziua inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim.
Lupta anticorupţie a mers prea departe în România”, zice Dragnea. Are dreptate, omul ! Chiar să nu mai poți fura nimic ? Să nu mai poți primi o șpagă ? Asta-i ticăloșie curată !
- Hai, Dragnea, neutralizează-i pe cei care urmăresc corupții și hoții. Prea vă stresează cu pretențiile lor de a respecta legalitatea. Renunță și la legislația europeană adoptată cu atîta greutate de-a lungul anilor, cu una mioritică ! Și așa văd că tot mai mulți sunt achitați de Justiția română. Independentă ?!?
Concluzia. Dragnea-Petru Groza devine, pe zi ce trec, de o mârlănie fără margini ! Urmat de ursitoare. 
Tot la indicațiile consilierilor sus-amintiți ?
De aici până la declarația cu „lovitura de stat” nu a fost decât un pas. Mai era unul cu marota asta la adresa „golanilor” din Piața Universității 1990 ! Iar Olenka îi dă cu incendierile ! Măi, voi sunteți bine cu capul ?

ULTIMA ORĂ

Întrebat despre o eventuală suspendare a șefului statului, președintele PSD a răspuns că „nu luăm în calcul suspendarea președintelui Iohannis”. Știe foarte bine ce s-ar întâmpla într-o astfel de situație. 
Dar de ce-i este frică, nu scapă !
Cine ridică sabia de sabie va pieri !” Păi, cine a ridicat sabia, doamnă „primar general al României” ? Cine a sărit la gâtul prezidentului Johannis ? Eu ? Cum ai vrea ca partidul, care l-a lansat la Cotroceni, să nu-l apere ?
Te pomenești ca și noi, poporul, că ați vrea să stăm cu mâinile în sân asistând la batjocorirea președintelui țării !
Mai ales, că vă arată tot mai des că o dați cu oiștea-n gard. Sigur vor fi „pierderi majore dacă acest conflict va escalada”. Pentru șobolanii roșii au iar vreți suspendarea prezidentului ?
*
Măi, cum au mai sărit, javra și  plagiatorul, așa zișii dușmani ai PSD la Orban liberalul ? Ei, de fapt, joacă teatru pentru prostime. În realitate sunt frați de la FSN.
*
Altă gogomănie emisă de Şerban Nicolae: „Au existat interese externe să n-avem o autostradă peste munţi.” Nu cumva și-a băgat Sőroș coada ? Da, nu voi, FSN-ul (PSD&PDL), sunteți la Putere de 27 de ani ? Cine nu v-a lăsat să guvernați ? Aud ?


Toate bune !



Sergiu Găbureac
http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com
Tel.  0731 936.615 

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu