Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 19 ianuarie 2018

VIZIRUL și VĂTAFUL


VIZIRUL și VĂTAFUL

E greu cu înțelesul ! Recent, la manifestările dedicate aniversării nașterii marelui român enciclopedic, cunoscut de cei mai mulți ca poet, am constat, cu oarecare surprindere, că preocupările lui Mihai Eminescu, în afara poeziei, sunt prea puțin cunoscute: preocupări în domeniul economiei, filosofiei, filologiei, folclorului, dreptului, istoriei, geografiei, astronomiei, politicii ...
La o manifestare, organizată de liberalii bucureșteni, am vorbit despre Eminescu în calitatea de „consilier” al celui mai bun prim ministru, pe care l-a avut România. Ion C. Brătianu, zis Vizirul.
Sigur, cei prezenți știau că Eminescu a fost un adversar declarat al liberalilor, fiind unul dintre angajații oficiosului conservator Timpul.
Numai că spre deosebire de Vătaful zilelor noastre, care se pricepe doar la promisiuni deșarte și la a-și dărâma senin propriile guverne, la fiecare jumătate de an, Vizirul era extrem de atent la semnalele pe care le Eminescu le trăgea în editorialele sale.
Ion C. Brătianu, un om cu o solidă educație și cultură generală, nu numai economică și politică, a înțeles pe deplin mesajele eminesciene. Nu de puține ori, a preluat propunerile constructive ale marelui ziarist. 
Să ne amintim că Eminescu a elaborat principiile unui plan economic, pe care Brazilia le-a aplicat în zilele noastre, reușind să iasă din marasmul în care a stat zeci de ani !
Astfel, ținând cont de toate semnalele venite din societatea timpului său, Vizirul și echipa sa guvernamentală, oameni de un profesionalism desăvârșit și patrioți, au reușit să aibă mari realizări în modernizarea României și să pună temeliile reîntregirii neamului românesc. Amintim că leul, în timpul ministrului de finanțe liberal, nemțean de felul său, Emil Costinescu valora 12 (doisprezece) dolari ! Ați notat ?...
Iată sfaturi ale lui Eminescu în editorialul din 9 decembrie 1882 al ziarului Timpul: „Nu poate o nație să fie pururea condusă de neadevăr și corupțiune. Nu i se poate spune zi de zi că progrese enorme face, în acelaș timp în care membrii ei sunt scoși la vânzare ca vitele la târg. Nu se poate vorbi de sporirea avuției publice în acelaș timp în care în care populațiunea descrește pe un pământ roditor și înzestrat cu toate de la natură.  Nu se poate vorbi de progresul luminii, când nici trei la sută nu știu citi și scrie. /…/ Mizeria materială și morală a populațiunilor, destrăbălarea administrației, risipa banului public, cumulul de averi, păsuirile, corupția electorală, toate acestea n’au a face la dreptul vorbind cu cutari sau cutari principii de guvernământ. Oricare ar fi guvernul și oricare vederile sale supreme, corupția și malonestitatea trebuie să lipsească din viața publică; oricare ar fi pe de altă parte religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulități venale, de naturi catilinare, de oameni de nimic pentru a guverna.” 
Rânduri ce par a fi scrise ieri. Adevăruri pe care le resimțim zilnic. Cât de actual este Eminescu când afirmă „Nepăsarea noastră ne pierde. Să nu ne mirăm, dacă organele noastre de publicitate au devenit în timpul din urmă moi și împăcăcioase; căci cum zice campionul presei boheme, contrarii vor ști întotdeauna să amețească capetele până și a conducătorilor noștri cu promisiuni lucii, dare tern mincinoase.(din editorialul publicat în Federațiunea din 22/10 aprilie 1870)
O radiografie a mediei de azi, făcută acum 147 de ani ! S-a schimbat ceva ? E drept, avem câteva voci oneste ale presei românești, în rest trădători ai intereselor naționale. Doar manipulatori și saltimbaci râzători, numai ziariști nu !
Referitor la situația economică, Eminescu punctează: „Va să zică, înmulțindu-se trebuințele, trebuie înmulțite izvoarele producțiunii, și nu samsarlâcul, căci la urma urmelor tot negoțul nu e decât un soi de samsarlâc, între consumator și producător, care scumpește articolele. /…/ Apoi e cumplit de mare diferența între valori. Încărcând 500 de vagoane  cu grâu, capeți în schimb o jumătate de vagon de obiecte de lux. /…/ Dovada cea mai bună pe continent e chiar poporul nostru. Samsarlâcul care mijlocește schimbul între productele noastre și cele străine, încape pe zi ce trece pe mâinile străinătății.” 
Realități pe care le trăim din plin din cauza nepăsării guvernanților noștri. Asistăm, în timpul Vătafului de Teleorman, la un dezmăț general.
Un guvern extrem de obez, în care sunt puși oameni fără nicio pricepere. S-a ajuns ca un județ să fie rezervorul de cadre al țării !... Incompetenți, hoți, infatuați, plini de ifose și tupeu, cu comportamente deviante.
O tărăgănare la nesfârșit a aplicării propriilor promisiuni de ridicare a standardului de viață al poporului, alungarea valorilor țării peste hotare, lăudându-se, în schimb, cu scăderea șomajului ! Păi, dacă ar fi acasă milioanele de români alungate din țară, unde ar fi șomajul ? 
Cum e posibil ca în 27 de ani să nu fie făcut nimic memorabil în evoluția țării ?
Unii spun că toate partidele sunt la fel. Să fim serioși ! În afara partidelor feseniste, nici un alt partid (PNȚ-CD, PNL sau recentul USR - infestate la greu cu elemente feseniste) nu au fost în mod real la Putere. Ai Putere când ai majoritatea în Parlament și Guvernul. PNL nu a fost niciodată în mod real la Putere. A fost vremelnic la guvernare, prin șiretlic fesenist, de a-l compromite prin alianțe păguboase, controlate parlamentar tot de structurile feseniste de tip mafiot. La nivel național și local. 
De aceea, România a ajuns coada cozilor în Uniunea Europeană, dar au tupeul nemăsurat de a spune că nu sunt lăsați să conducă țara ! Cine îi împiedică ? Răspunsul e simplu. Propria lăcomie, neștiință și dispreț față de valorile nației !
Mai e ceva care îi diferențiază pe cei doi. Vizirul a venit bogat în politica românească, vătaful și gașca lui de ciolănari au venit în politică doar să se căpătuiască, distrugând o țară.
Aceasta-i uriașa diferență între vizirul Brătianu patriot și vătaful Dragnea avid de putere și acumulare de averi. 
Primul, Ion C. Brătianu a fost om politic, al doilea, Liviu Dragnea, un biet politruc, urmaș al lui Cațavencu ! Vreți să vă convingeți. Lecturați 
              CARTEA NEAGRĂ A GUVERNĂRII COALIȚIEI PSD-ALDE&UDMR pe


ULTIMA ORĂ !
.
Ce înseamnă să fii Cațavencu !
.
Văd că media și USR-ul s-au inflamat. De PMP-ul feseneștilor sub acoperire  nu mă mir ! Dacă era Băsescu la Cotroceni băga România în război civil ? Aiurea ! Constat că mulți de-ai noștri habar nu au de prerogativele constituționale ale președintelui României. Stau slab cu judecata chiar și cei care știu să citească. Vor neapărat sânge pe pereți ! Mulți vor un tătuc. 
Să fim serioși ! Asta s-a votat, asta avem ! Geaba șir lung, steril, de proteste ! Post alegeri. S-a tot spus clar și repetat: 
Votul - mai puternic decât glonțul ! Degeaba !
Cum să asculte,  miticii și mițele României, un mesaj atât de simplu ? Când ei sunt „dăștepții” Europei, filozofează tot timpul nemulțumiți, dar soluții nu au ! Îi pun pe toți aleșii în aceeași oală. Vezi, Doamne, nu au avut pe cine alege ! Serios ? Acum, suportăm consecințele. Nu ne rămâne decât să căscăm larg ochii la următoarele alegeri. 
Johannis a acționat rațional, conform Legii. Fără circ. A cerut ferm pesediștilor să înceapă cu adevărat guvernarea țării. Să nu mai asistăm la bătaia de joc de până acum. Mă tem că mesajul fiind concis nici nu a fost înțeles !
Lumea s-a săturat de circul feseniștilor, cu uite salariul mărit, doar pentru gașca de politicieni și amânat la calendele grecești pentru români; cu uite pensia, nu e pensia și hrănirea gratuită a asistaților sociali (electoratul lor captiv) din banii pensionarilor și ai țării. 
Nerespectarea minimă a legislației în vigoare a devenit o obișnuință la șobolanii roșii. Unde-i, spre exemplu, indexarea începând cu luna ianuarie a salariilor și pensiilor, în funcție de inflația de anul trecut ? 
Cu mărirea, trâmbițată pe toate canalele, ne-am lămurit. A mâncat-o inflația și creșterea prețurilor, dar indexarea prevăzută de Lege unde e ? Bate criza economică la ușă și ciuma roșie se ține de adoptarea legilor Justiției pentru apărarea propriilor hoți !
Hai să fim raționali ! Orice altă soluție aleasă de Johannis le-ar fi dat apă la moară hahalerelor pesedist-aldiste. Ar fi urlat, din gură de șarpe, că vezi, Doamne, nu sunt lăsați să guverneze ! Mercenarii lor din mass media deja fac, non stop, tam-tam pe acest subiect. Cum fac de 27 de ani, prostindu-i în față pe bieții analfabeți funcționali creduli. 
Să tot fii sărac de 27 de ani și să votezi continuu cu FSN-ul (PSD&PDL), înseamnă să ai o mare problemă de logică !  Mă tot întreb, oare de ce au drept de vot cei care nu sunt capabili să se întrețină singuri ? Asta nu e discriminare ? 
Am ajuns ca 18% dintre alegători să aleagă majoritatea parlamentară !?! De râsul curcilor ! 
Așa ne trebuie, dacă tot clamează „dăștepții” că nu au cu cine vota ! Nici măcar nu au încercat o altă variantă. Pur și simplu nu s-au dus la vot. 
Acum urlă, din toți rărunchii. Pe după blocuri și prin piețe !
Doar votul poate schimba ceva ! În rest, circ, nervi și discuții inutile.   
Hai, Vasilica, arată-ne ce unealtă docilă ești ! Nu „trădători” ca Grindeanu sau Tudose ! Fii mută ca o lebădă zâmbitoare ! Biata de tine ! Nici nu știi  ce te așteaptă ! Nu întâmplător ești blondă din Deliorman ! Precis secretara vrăbiuță răsuflă  ușurată că nu mai e singura tută din guvern.
Hai, fetelor, fiți cool !...

Lelea Safta: „Vine premierul Japoniei, după o sută de ani în România, cu o ofertă de 35 miliarde de euro ale celor mai serioși investitori niponi și n-are cu cine discuta. Nu cumva feseneii au făcut-o în mod premeditat ? Pentru că ăștia nu dau șpagă ! După mine asta se încadrează asta la subminarea economiei naționale ! Se sesizează cine trebuie ?Jenant !


Toate bune ?
*:-h wave



Sergiu Găbureac 
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu