Wikipedia

Rezultatele căutării

joi, 7 aprilie 2016

PANAMAUA




PANAMAUA 

Managerul proiectului Homo sapiens (3) i-a adunat, dăunăzi, pe mai marii lumii la ONU și le-a arătat pisica stelară. Să mai înceteze cu războaiele ! Toți au dat în bâlbă ! În rest, poze ! Cu șorțulețe, fără șorțulețe !
Nu știu cum se face, dar la puțin timp au apărut, din neant, milioane de documente, care strâng de instalație vreo câteva mii de miliardari. Cu bănuți făcuți din afaceri necurate. Printre ei și Putin ! Și ginerele, și cumătru, și …
Oare ce vor zice tovarășii când vor vedea cum i-a dus de nas ?...
  gândesc. Cum au putut șmenarii lumii să creadă că asemenea lucuri vor rămâne secrete ? Nu s-au învățat minte cu Wikileakes și alte panamale anterioare ? Până și elevețienii au renunțat la secretul bancar !
Din ce relatează media mondială, printre amărâții care au conturi în offshore-uri (pușculițe secretizate) se află și câțiva de-ai noștri. Mult mai bogați decât cei pe care îi știam din Forbes. Sau de la Mânăstire tv.
Mega scandalul planetar e abia la început, așa că vom afla multe lucruri interesante. Camioanele acelea cu euro plecate din țărișoara noastră ar putea fi regăsite mai repede decât speram noi, boborul. În plus, există multe pușculițe autohtone, ce ascund sume considerabile. Marile privatizări și retrocedări sunt reluate la bani mărunți, iar jefuitorii nu se simt prea bine.
Credeați că întâmplător toate tunurile sunt puse pe guvernul tehnocrat !?!  După ce au făcut mișto total de madam Prună, răstălmăcindu-i deseori vorbele, a venit rândul ministresei să le dea palme. Chiar de la tribuna Parlamentului.
S-a lăsat o liniște de le țiuie și acum urechile bieților șparlamentari ! Să vezi ce panamale ies ! Micul plagiator face ture București - ICC - Ploiești - Dubai de o să iasă campion la maraton juridic ! Ghiță se apucă să șantajeze Paralamentul pe mobile și alte mijloace de comunicare subliminale. La televizor, alții și-au pus poalele în cap. Sub acoperire.
Efectul prim s-a văzut. Ghiță e liber ! I-au pus doar o bagatelă de cauțiune ! Umează efectele secundare. Alte dosare. Penale. Se toarnă colegii într-o veselie ! Ca-n anii de tristă amintire !...
Mă așteptam, acum în prag de declanșare a campaniei electorale pentru locale să aud lepădările promise. Mai ales că e și postul Sf. Paști ! ȘI luna curățeniei ! Nimic. Nici pomeneală de reformă ! Marile partide tac chitic, așteptând ca sanitarul statului, Justiția, să facă preselecția. 33, 33, 33 !
Cum pun un candidat de soi, cu vechi state în furtișaguri și clanță tare, cum vine DNA-ul și mi-l saltă. Simple coincidențe ! Nici candidații nu prea se mai înghesuie la înscrierea pe liste. Unii chiar se retrag cu panamaua pe ochi !
Noua societate civilă nu iese la rampă, cum a promis, cu partide, propuneri și programe care să entuziasmeze masele. Cu veșnic pârâciosul Nicușor, care are doar o tobă, nu cred că vor face mare lucru. La Capitală.
Masele de alegători sunt apatice, simțind că nu vor mai fi plasele de altădată ! Ehei, ce vremuri ! Mai zumzăie unii, pe facebook, sunând anemic adunarea prin piețe, dar sindicatele e moarte, vorba Lelii Safta !  Cu lideri total compromiși, iar noua societate civilă nu se încumetă la o acțiune colectivă. Doar jelește !
Marele secret rămâne Legea salarizării unitare. Parcă e serialul acela fără de sfârșit. Când e gata-gata, când o face pe moarta în popușoi !
Aici se joacă o carte mare. Unii ar vrea că toate agentele de curățenie din ministerele și instituțiile statului să fie plătite ca la Banca Națională, ceea ce nu se poate ! Nimeni nu vrea micșorarea salariului măturătoarei bancare. Nimeni nu vrea o corelare cu eficiența și randamentul muncii depuse, doar salarii ca în U.E. ! Ceea ce e imposibil, anvelopa ar fâsâi îngrozitor ! Nici cu reducerea posturilor nu sunt de acord. Cum să-și dea afară nepotul, soacra, amanta … de pe postul plin de măduvă ? De aici, discuții interminabile. Să vedem cum rupe Cioloș pisica, deoarece, vrem nu vrem, pisica trebuie sacrificată. Și nu la Paștele cailor !
Între timp, Parlamentul tot acordă bani cu nemiluita, fără să arate și sursa de finanțare. E o șmecherie ieftină, cu priză doar la cei slabi de înger.
Urmează reforma administrativă. N-ați știut ? Nici eu. Cică vor fi aleși primari, care nu vor avea ce primări ? Sau mânări !?! 

P.S. Se va redeschide Dosarul Revoluției. Am spus, adevărul trebuie oficializat. Reiau.
Sistemul comunist a dispărut în urma expirării Pactului de la Yalta. DA sau NU ? Dacă răspundeți DA, puteți citi mai departe, dacă răspundeți NU, vă opriți aici..
La Malta s-a dat libertatea fostelor țări din lagărul comunist să opteze. Am văzut, cu toții, cum a optat fiecare țară. La noi a existat singura rezistență din partea unui lider comunist la schimbarea stabilită de mai marii lumii, Ceaușescu fiind singurul dictator comunist din estul Europei care nu a vrut (sic!) să înțeleagă ce se întâmplă.
Cum toată zona se mișcase, deja, au început și românii noștri să se miște, recunosc cam târziu, crezând că va fi ca în Cehia sau alte țări. O revoluție de catifea cu pupături în Piața Independenței. Primele manifestări au fost înăbușite din start (Iași - 4 decembrie, Timișoara 16 și zilele umătoare, evenimentele luând turnura unei revoluții reale.
Mai multe echipe (Iliescu, Verdeț, Mizil și ... Mazilu, fiecare cu generalii lor în spate, mai pțin ultimul) au vrut să preia Puterea, punându-se în fruntea revoluționarilor.
Cum lucurile nu erau ușor de controlat, echipa Iliescu a trecut la crime în masă. Rezultatul: de trei ori mai mulți morți decât din ordinul dat de Ceaușescu.
Din 25 decembrie 1989, Contrarevoluția iliesciană începe să pună capac elanului revolutionar. Pe 13 ianuarie 1990 se dă lovitura mortală, mulți revolutionari autentici fiind înlăturați, urmează mineriadele, iar pe 20 mai 1990 se consemnează (prin furt, cumpărarea unor revoluționari influenți și manipularea grotescă) super victoria FSN.  
Urmează Piața Universității, alte mineriade, ale și alte proteste. Degeaba !
Occidentul nu s-a  amestecat și nici rușii, chiar dacă au existat din plin „observatori” de ambele părți. S-a văzut acest lucru când Iliescu a solicitat intervenția sovieticilor. Asta nu înțeleg mulți români bolnavi de scenarită. Nu mai bateți câmpii cu străinii. Ne-am făcut-o singuri !
Acum nu mai contează ! Îmi dau seama că prin confiscarea Revoluției, nici nu aveam cum să ne democratizăm. Unde nu există implicare din partea tuturor membrilor societății, evoluție nu există ! Astfel, Sistemul Mafiot Român (= FSN și urmașele) a pus stâpânire peste țară.
Nu întâmplător a apărut, acum, acest guvern de tehnicieni, aprobat de toți și, într-adevăr, girat de Uniunea Europeană. Care pe care ? 

Toate bune,

 Sergiu Găbureac

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu