Wikipedia

Rezultatele căutării

luni, 14 septembrie 2015

ȘCOALA de la BALCIC



ȘCOALA de la BALCIC 

Trei zile de dezbateri și meditație pe țărmul de vis de la Balcic.

Seniorii liberali români (OPV3), din mai toate județele țării, și-au dat întâlnire la cursurile organizate de Partidul Național Liberal - OPV3 Nați, copreședinte Lucrețiu Tudoroiu, în cadrul Școlii de vară-toamnă.
O întâlnire extrem de utilă în perspectiva evenimentelor politice, sociale, culturale în derulare.
Dezbaterile s-au axat pe organizarea și pregătirea alegerilor locale și parlamentare din 2016. Cele patru segmente liberale - tineret, adulți, seniori și venerabili - sunt chemate să-și pună în valoare inteligența și strategiile pentru a convinge electoratul de ce programul politic liberal propus e serios, credibil și, mai ales, are cine să-l aplice. Candidați pricepuți și onești.
Într-o țară în care se simte tot mai mult o acută lipsă de pușcării pentru „aleșii”, care au jefuit țara timp de 25 de ani,
e nevoie de o reformă profundă a tuturor partidelor.
Dreapta politică românească, virusată cvasiletal de trimișii special ai Sistemului Cripto-Mafiot pe Dreapta, echipa Băsescu&complicii,
trebuie să renască precum pasărea Phöenix.
După ce din PDL au plecat mai toți democrații lui Băsescu&Udrea, rămânând cei cu convingeri adevărat liberale, s-a pus în aplicare
programul de unificare a tuturor forțelor autentice de Dreapta.
Nu e un obiectiv ușor de realizat, având în vedere tensiunile existente de-a lungul timpului, dar pentru cei cu educație nu e chiar atât de greu de înfăptuit.
Desigur, mai sunt multe conserve / mine, plantate încă din anii 90, care vor exploda la comanda stângii mafiote, dar se vor găsi, cu siguranță, metodele de aplanare rapidă a viitoarelor conflicte previzibile.
Deja, etapa de selectare a viitorilor candidați e pe cale de finalizare. Oricum, candidații, care vor fi aruncați în arenă, vor fi forfecați de mass media și adversarii politici. Chiar dacă vor fi imaculați, tot se vor insinua tot felul de mizerii. Cu atât mai mult, ei trebuie să fie extrem de bine pregătiți, cu un CV care să arate calitățile lor de buni gospodari, oameni onești și pricepuți în mânuirea cuvântului liberal (principii, doctrină, programe).
Un accent deosebit trebuie pus pe viitorii consilieri locali. De regulă, se scoate țap ispășitor primarul, dar adevărații vinovați sunt consilierii. Ei decid, de fapt, cum trebuie condusă o localitate și nu primul secretar de partid. Ca pe timpuri ! Mulți primari uită că numai suntem înainte de 1990 ! Primarul execută, nu dictează, chiar dacă are drept de inițiativă ! Consiliul local conduce !
S-a insistat mult pe eliminarea nepotismului și a nemurismului în ocuparea funcțiilor publice, precum și a amatorismului în politică și administrație. Să se ceară părerea membrilor comunității la demararea marilor proiecte.
La Balcic s-a vorbit despre viitorul proiect de țară, despre reunirea neamului românesc, despre comunicare în toate planurile, inclusiv online; s-a discutat despre reforme amânate de 25 de ani: revizuirea Constituiției, care să nu mai dea loc la interpretări interminabile, reforma administrativă, care să destructureze definitiv rețelele de tip mafiot create în cei 25 de ani postdecembriști; descentralizarea, care să descătușeze inițiativele economice liberale la nivel local; reașezarea europeană a sistemului de sănătate și cel educațional. Importantă este și instaurarea moralității în relațiile politice, eliminărea limbajului vulgar specific celor cu o educație precară de tip becalian, udrenian, pontian sau băsescian.
Seniorii liberali, care reprezintă segmentul cel mai stabil al Partidului Național Liberal, cu influențe puternice de natură familială asupra tineretului și adulților, cât și cu o bogată experiență de viață, au multe competențe de ordin politic și profesional. Calitatea lor de buni consilieri nu poate fi ignorată, merită să fie exploatată de cei care vor candida, orice sfat e bine să fie luat în seamă.
„Cine nu are bătrâni, să-i cumpere” spune o străveche vorbă românească. Iar pe liberali nu-i putem bănui de lipsa inteligenței și a experienței, mai ales la nivelul seniorilor liberali. Avem exemplul venerabilului Mircea Ionescu-Quintus și a altor seniori, precum și recunoașterea, prin cuvintele pline de substanță, din mesajul doamnei Alina Gorghiu, copreședinta PNL,
adresate la deschiderea școlii.
Vizitarea domeniului regal de la Balcic ne-a întărit credința că prin noi înșine vom reuși să refacem unitatea României de odinioară și să o aducem pe calea dezvoltării rapide a economiei spre binele tuturor, astfel încât toate instituțiile statului să funcționeze la parametrii Uniunii Europene. Să terminăm cu distrugerea premeditată a țării, cu hoțiile fără de număr și să asanăm mocirla imoralității în care se scaldă actualii conducători, cât și o bună parte a electoratului, care se complace în minciună, înșelăciune și o viață gregară.
Repet, nu va fi ușor, întrucât Sistemul Cripto-Mafiot, în ciuda acțiunilor în forță ale Justiției, este, încă, extrem de puternic atât prin rețele de tip mafiot în toate județele țării, cât și prin mass media înființată special sau aservită (televiziuni, posturi de radio, presă, agenți de influență pe rețelele de socializare ...), care promovează cu insistență scandalul, delațiunea, imoralitatea, apocalismul, nonvalorile, limbajul trivial, dezinformarea isterică ...
E timpul, ca liberalii români să-și demonstreze capacitățile organizatorice,
pe care le au.

Toate bune,


 



Sergiu Găbureac
VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu