Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 13 martie 2015

ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI !!!




ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI !!!

Piramida lui Keops, cunoscută sub numele de Marea Piramidă de la Gizeh, este cea mai veche structură artificială din cele șapte minuni ale lumii antice descrise de Antipater din Sidon, care s-a păstrat.
Ea se înălța până la 150 de metri pe o suprafață de 5,37 ha, arheologii susținând că a fost cea mai înaltă structură artificială din lume timp de aproximativ 3.800 de ani !
Alți specialiști avansează date mult mai vechi. Unele coincid chiar cu implementarea actualului program Homo sapiens (3) !?!
Aceeași vârstă e dată și Sfinxului din apropiere, care ascunde multe mistere ! De fapt, vechimea celor două structuri nu este certă. Punct.
Cum certă este datarea pentru celelalte piramide. În total, în acestă zonă s-au descoperit 110 piramide.
Reamintesc că pe Terra există sute de alte piramide sub forme diverse. Câteva au fost decelate și pe planeta Marte !? Cu Sfinxul aferent !?!








Marea Piramidă a lui Keops (Khufu), Piramida lui Kefren (Khafra) (136,4 m) și Piramida lui Mikerinos (Menkaura) (65,5 m) sunt aliniate cu constelația Orion. Axul de sud din Camera Regelui indică steaua Al Nitak (Zeta Orionis), casa lui Osiris - casa lumii de dincolo, aflată în constelația Orion, circa 2450 î.Hr. Nicio altă stea nu s-a mai aliniat cu axul de sud.
 Marea Piramidă indică într-un mod exact direcția nordului. Poziția Polului Nord se mișcă în timp, dar piramida era exact aliniată în momentul construirii sale. Pasajul Marea galerie indică steaua Alpha Draconis, circa 2170-2144 î.Hr., care era Steaua Nordului la acel moment.
Inginerii lui Napoleon au constatat că meridianul, care trece prin vârful Piramidei lui Keops, împarte Delta Nilului în două sectoare cu arii egale, fiecare sector având un unghi la centru de 45 grade. Mai mult decât atât, acesta este meridianul ideal, deoarece traversează cele mai multe continente și împarte întregul uscat de pe glob în 2 părți egale.
Perimetrul piramidei împărţit la dublul înălţimii dă valoarea lui π. Relația dintre  (Pi = 3,14159...) (valoarea raportului dintre aria unui cerc și pătratul razei sale) și Φ (Phi = 1,618033...) (proporția de aur), este exprimată în părțile de bază ale Marii Piramide. Geofizicieni au ajuns la concluzia ca unitatea de măsură, cotul, utilizat de constructorii Marii Piramide este unitatea ideală, deoarece fiind a zece-milioana parte din raza polară a Terrei (care are 6.356,7 km), metrul neavând o asemenea precizie !
Marea Piramidă este situată în centrul greutății Pământului.
Centrele celor patru laturi sunt aliniate matematic formând singura piramidă din lume cu opt laturi. Acest efect este vizibil doar în zorile și la apusul soarelui la echinocțiile de toamnă și de primăvară.
Diagonalele piramidei, prelungite, trec prin inimile tuturor continentelor, ca niște solii ale bazei. Greutatea Marii Piramide (cca 5.955.000 t) înmulţită cu o sută de miliarde dă greutatea planetei (cca 5,972E24 kg). Curbura proiectată pe laturile piramidei se potrivește cu raza Pământului (6378,136 km la ecuator).
Se estimează că piramida ar conține în jur de 2.300.000 de blocuri de piatră care cântaresc 20-30 de tone fiecare, existând și câteva blocuri de piatră care cântăresc peste 40 de tone. Cum au fost transportate și asamblate acele blocuri de piatră rămâne un mister. În ciuda a tot felul de povești. Pământene. Prima dintre ele fiind cea a celebrului istoric Herodot. Nici una nu se susține, însă, pentru Marea Piramidă. Doar pentru copiile ulterioare, care au căpătat, de altfel, destinația de cavou. Ceea ce la Marea Piramidă nu se confirmă !
Mortarul folosit este de origine necunoscută, Deși compoziția sa chimică este cunoscută, nu poate fi reprodusă. Este un tip de mortar mai puternic decât piatra, acesta fiind unul dintre motivele pentru care piramida s-a pastrat până în zilele noastre.
Dimensiunea bazei indică o măsură a timpului, anul, care are 365 de zile şi 1/4, calcul rezultat din suma diagonalelor ce reflectă precesia echinocţiilor. Mai mult, dublul perimetrului bazei (55.000 m2) dă valoarea unui minut de grad pe meridianul ecuator, iar înălţimea piramidei înmulţită cu un miliard aproximează distanţa medie de la Pământ la Soare.
Fundația Marii Piramide este pe bile fiind capabilă să suporte cutremure mari, precum și dilatarea produsă de temperaturi foarte mari. Vârful celor trei piramide era acoperit cu aur (paratrăsnet, antenă !).
Inițial, mantaua exterioară era compusă din 144.000 de pietre, toate acestea fiind extrem de lustruite și plate, cu o acuratețe de 1/100 dintr-un inch. Grosimea pietrelor este de aproximativ 254 cm și au o greutate de cca 15 tone fiecare. Cele patru fețe ale piramidei sunt ușor concave, fiind singura piramidă construită astfel. Cercetatorii arată că piramida acționa ca o oglindă gigantică și avea o putere atât de mare încât era vizibilă de pe Lună. De aceea, egiptenii antici au numit piramida Ikhet (Lumina Glorioasă).
Cufărul de granit din Camera Regelui este mult prea mare pentru fi introdus prin pasajele piramidei. Cercetatorii presupun că a fost construit și introdus în timpul construirii piramidei. Cufărul este construit dintr-un bloc de granit solid. Pentru realizarea sa au fost necesare fierăstraie din bronz lungi de aproape 3 metri cu dinți de safire. Scobirea interiorului a necesitat burghie tubulare din același material care exercitau o forță de găurire de două tone.
Marea Piramidă a avut la intrare o ușă pivotantă. Astfel de uși pivotante au mai fost găsite doar în alte două piramide: piramida tatălui și bunicului lui Kheops, respectiv Sefru și Huni.
Ușa, care cântărea 20 de tone, era atat de bine echilibrată încât ar fi putut fi deschisă cu o forță minimă. Atunci când era închisă, se potrivea perfect încât nu putea fi deschisă din interior. Temperatura interioară este constantă și egală cu temperatura medie a Terrei. 20 de grade Celsius.
Nimeni nu a reușit, însă, să explice cum s-a asigurat iluminatul în interior, negăsindu-se nicio urmă de fum, care ar fi putut oferi arheologilor posibilitatea de a estima vechimea piramidei pe baza metodei cu radiocarbon !
Doar lămpile de la Dendera, de pe cele trei basoreliefuri din templul lui Hathor, ne-ar putea oferi o explicație ! Becuri similare cu tuburile Geissler, tuburile Crookes sau lămpile cu arc. Inventate câte mii de ani mai târziu.
Tot mai mult se vorbește și de activarea energetică a marilor piramide de pe Terra, prin ele realizându-se, de fapt, convergența dintre energiile cerești cu cele pământești. În glumă, aș spune că, urmare a efectului de piramidă, mintea o poate lua ușor razna !
Recitind aceste informații, pe care le regăsim în zeci de forme și interpretări, te întrebi, pe bună dreptate, dacă Marea Piramidă a fost construită de om sau de de Cel, care a făcut omul după chipul și asemănarea Sa ? Dumnezeu. 
Bineînțeles prin echipele, care au pus în operă proiectul Homo sapiens (3) ?
Toate bune,

 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu