Wikipedia

Rezultatele căutării

vineri, 27 martie 2015

HOȚII de ÎNCREDERE



HOȚII de ÎNCREDERE

România se află în plină operare a rănilor infectate. Cu cât se incizează mai mult, cu atât vedem cât de cangrenate sunt instituțiile publice. Aflăm lucruri pe care nici mass media nu le-a bănuit. Sau unii jurnaliști știau, dar au tăcut complice ! Mă refer, în special, la presa județeană. Acolo, autoritățile locale, primari, consilieri locali, funcționari publici sau nu sunt corupți în cvasitotalitate. Sigur, șpăgile nu se compară cu cele la nivel național, însă de o sticlă bună, o masă, o vilă sau un jeep tot iese ! 
O astfel de intervenție chirugicală nu poate fi făcută de oricine. Nu poți opera cu instrumente deja infectate pentru asanarea corupției de masă. Nu e de mirare că sunt acuzate și băgate la zdup capete din toate puterile statului.
Mai mult, intervențiile se derulează de la portarul sau sora medicală ce iau șpagă 5 lei, până la parlamentarul în care am investit atâta încredere. Cu șpăgari de ordinul milioanelor. Euro !
Aici e marea dramă a poporului român. Hoții de încredere te execută, din patru în patru ani, cu zâmbetul pe buze, cu o bătaie pe umăr, convingându-te că doar el te va scoate din nevoie. Pe când realitatea arată că omul sfințește locul, eliminarea sărăciei pornind de la voința, inteligența și imaginația fiecărui individ în parte. În rest, palavre !...
Degeaba, însă, atâta timp cât tocmai săracul își vinde votul pe o pungă de mălai și nu vede mai departe de sacoșa electorală.
Cu mai bine de patru cincinale în urmă, când democrația se ridica copăcel-copăcel pe la poale de Carpați, ceream ca mandatul de parlamentar să fie de doi ani și nu mai mult de două. Aveam un fix pe care mi-l mențin și azi. Cu cât lași pe cineva mai mult într-o funcție, cu atât i se urcă la cap puterea. Discreționară. Nu degeaba, în marile democrații rar întâlnești parlamentari care să iasă la pensie din parlament !
 Parlamentul României nu numai că este bolnav, dar e și ilegitim. Vechii parlamentari i-au virusat rapid, pe cei nou aleși, cu năravurile lui Dinu Păturică. Te uiți la el / ea, e tânăr /ă, frumos / frumoasă, manierat / ă și constați că tot hoț de încredere este. Te execută în doi timpi și trei mișcări luându-ți tabloul, lingoul, milionul de euro ... A, nu vă gândiți că le ia de la cei mulți ! Nu  ! Tot de la hoți sunt primite și puse în conturi străine, seifuri, pe numele prietenilor de încredere ...
Sapi prin parlamentul țării și dai de niște încrengături de te îngrozești. Famiglia hoțului de încredere ocupă posturi care de care mai grase. Că se pricep sau nu în funcția numită are prea puțină importanță. Nu se atinge nimeni de ei, cât hoțomanul e acolo. Sub cupolă.
Unde face legi spre binele poporului !? Abureli !
Când aude zornăit de cătușe, se milogește de colegi, invocă spiritele, interesul național ... jurându-se că nu a furat.
Păi, fratele meu, dacă nu a băgat mâna în stupul cu miere, de ce nu merge demn în fața judecătorilor ? De ce șovăie ?
Vede că se îngroașă gluma, hoțul nostru, începe cu scărpinări pe la nas, aluzii în direct la camera de luat vederi, mesaje subliminale, finalul lasându-se cu denunțuri de-ți crapă obrazul că l-ai votat.
Marea greșeală s-a făcut în momentul spargerii USL-ului ! Atunci, Parlamentul a devenit peste noapte ilegitim. Organizarea de noi alegeri ar fi fost gestul firesc. Însă sistemul cripto-mafiot din nou ne-a aburit. A nu știu câta oară în ultimii 25 de ani. „Noi continuăm, noi vom realiza ce ne-am propus ! Dreptate până la capăt !!!!!!”
Iată unde am ajuns ! Suntem în situația în care un partid intrat prin vot în Parlament, PPD, să aibă la ora actuală din 70 (șaptezeci) de parlamentari doar unul singur. Unul ! Prin furtișaguri specifice, au apărut două partide fantomă PLR-ul manechinului și PMP-ul blondei încătușate, fără să treacă prin filtrul electoratului !?! Suntem de râsul lumii, cu cel mai corupt parlament din lume !
Bunul simț ar fi împins parlamentarii înșiși să ceară autodizolvarea, iar guvernul-penal, în frunte cu premierul-plagiator, să-și fi depus mandatul.
Ne aflăm într-un nou moment exploziv. Piața Universității și alte piețe dau în clocot ! Johannis e pus cu spatele la zid. De la el se așteaptă soluția, pe care nu prea are cum s-o dea. Degeaba bate șaua, măgarii se fac că nu pricep ! Sau îl ignoră cu bună știință ! Se încearcă aceeași schemă ca și cu Emil Constantinescu ! Numai că neamțul e o piatră cam tare !
De Buna Vestire, dezlegarea la „rechini”, pentru Justiție, a funcționat parțial. Am asistat, în Senatul ilegitim, la două tipuri de comportament. Unul moral și unul imoral. Ambele cu imagistică mafiotă. Miercuri, șobolanii roșii și-au semnat începutul sfârșitului ! În ciuda faptului că exista, deja o decizie a Curții Constituționale, care arată că hotărârile Senatului trebuie adoptate cu majoritatea celor prezenți, manechinul, la ordin, a ignorat-o.
Nu mai e de mirare de „renumele” pe care România îl are în lumea bună !?!
Cum e posibil ca un parlamentar traseist, juristă de profesie, conferențiar universitar să spună în fața televiziunile „Măi, lăsați-mă cu Constituția !” fără ca în secunda doi să nu-și dea demisia ? Iar partidul ei tace mâlc !
În ce hal de comportament politic s-a ajuns în România ?
Nu se poate accepta la nesfârșit încălcarea legilor !
Dacă Parlamentul ilegitim nu revine asupra deciziilor sale iresponsabile nu este exclus să asistăm la ample manifestări, ce vor duce la alegeri anticipate ! Alegerile anticipate autumnale sunt singura soluție ! Nu înainte de a se vota noua Lege electorală.
Așa nu mai merge !  Pierde țara, pierde poporul, pierd partidele !

N.B. Rău ne-a obișnuit Băsescu, dragii mei ! În lumea civilizată, intervențiile, în direct, ale președintelui sunt foarte rare. În rest, pot fi citite de pe site-ul administrației prezidențiale: http://www.presidency.ro/

Pilula destresantă

Cetăţeni oneşti declară revoltați:  „Reclamele mint ! Cuţitul Miracle Blade nu taie şine de tren !...".


Toate bune,


 Sergiu Găbureac
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucureşti - 39
Informația, o problemă ?
O rezolvăm împreună.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu